Zlaja wrote:Ima li trkaca na forumu?
Vidim svet poludeo za ovim patikama, jastucici, lagana, udobna obuca, pa se nose i za setnju...
Sve si pitao, ništa konkretno nisi pitao Zlajo?
Šta te interesuje, koje patike su preporuka za trčanje ili zašto se toliko kupuju skupe patike za trčanje?
Ako te intersuje ovo prvo, navedi mi kakvu vrstu trčanja/aktivnosti planiraš ili već upražnjavaš.
Šetnja-duga šetnja (min. 8km dnevno), lagano dnevno trčanje-džogiranje, rekreativno trčanje barem 3-4 nedeljno 5km+, skoro svakodnevno trčanje ili svaki drugi dan sa jačim dužinama 7km+, treking, dužinsko trčanje svaki drugi dana preko 10km i podloga za trčanje (beton, zemlja, kombinovano).
Nisam neki profesionalac ali sam 5-6 godina upražnjavao veći deo navedenog i stigao do rekreativnog dužinskog tračnja 4-5 nedelno sa dužinama preko 7km a jednom do dva puta nedeljno dužinom 10-12km. uglavnom beton tako da imam dosta iskustva sa raznim patikama. Bez kvalitetne patike bambusanje po betonu sa dužinama od oko 10km je smrt za noge posebno u poznijim godinama.
Ako te interesuje zašto se toliko kupuju skupe patike za trčanje, to već nemam pojima. Koliko puta uđem u radnju a ono neki zadrigli tip koji nije guzicu pomerio iz auta čitav život proba full patike za trčanje od 15k-20k sa rasšniranim pertlama jer mu je stopalao toliko debelo da ne može da ih zapertla. Koji će njemu k.... Asics gel, Nike airzoom, Adidas boost, razna Hoka čudovista nemamo blage veze. Lepo valjda izgledaju, šta li je?!
Ja sam godinama trošio Nike airzoom liniju. Poslednje iz te priče koje sam imao su bile Pegasus 37. Ozbiljno sam se razočarao u patike (nisu mi legle) i od tada uglavnom Asics.