AirBall wrote:iha, ojha...
Ala ti siljis patku, to je za pricu.
Sta si ocekivao od strelaca i plivaca u zemlji u kojoj se na sportskom forumu na 100 strana raspravlja koga treba drzava masnije da finansira, KKP ili KKCZBGDIVA, ili FK Bfinale ili FK Repesaz, koji se ovih dana dave u olimpijskim bazenima sirom mocnog Kipra?
Mi imamo tu i tamo kvalitet da se dokopamo neke medalje na ovim prvenstvima druge kategorije. Kad dodje Olimpijada svi tamo dodju kao zapete puske sa najjacim timovima i onda se mi nadjemo otprilike onde gde nam je mesto. Ponekad zabodemo zlato kao kosarkasi u Moskvi ili odbojkasi u Sidneju i to je to. Realno, ne racunajuci strelce koji bas uvek obraduju ponekom medaljom, jedini koliko-toliko favoriti za medalju su i pre Olimpijade bili Novak i vaterpolisti. A ostali ako dodje super, ako ne super. Mozda jos Cavic zablista i to je to.
Jednostavno, to je ona prica sa muzikom i parama. Na Olimpijadama se medalje ne uzimaju kesiranjem pojedinih sportista i to tek nakon sto nas iznenade medaljom kao sneg u januaru, vec kontinuiranim, sistematskim radom, obezbedjivanjem kvalitetne sportske infrastrukture, unapredjenjem ili kupovinom strucnog rada, pracenjem modernih trendova u medicini i farmakologiji. Mi nista od toga nemamo. Izgovaramo se siromastvom, a onda procitamo kako je izvesnom kosarkaskom ili fudbalskom klubu, koji god da je, neko javno preduzece pljunulo 200, 500 hiljadarki, milionce, platilo mu halu, otpisalo dugove, oprostilo kredite i slicno.
Sve dok ne uhvatimo trendove u struci, infrastrukturi i profesionalnoj obradi sportista u vise razlicitih oblasti, nase medalje na Olimpijadama su samo stvar slucajnosti, incidenta ili neverovatnog pojedinacnog kvaliteta, obicno izbrusenog negde tamo daleko, u tudjim bazenima, tudjim teretanama i tudjim halama. Nemoj se zanositi. Nasi se sportisti tamo takmice ne zahvaljujuci drzavi vec uprkos njoj i oni su poslednja adresa na koju treba uputiti kritiku.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.