Pit Bull wrote:Ubice ih Slovan kao zeceve.
Ko igra kladionicu, neka pojuri keca sljedece sedmice.
Gledao sam oba meca protiv Virtusa, ljudi ne znaju kontru 4 na 2 da rijese... Ne golom, nego pokusajem. Ovaj Ivankovic je teska prevara od trenera.
Meni ce licno najzanimljiviji dvomec biti Rijeka-Ludogorec, mada istini za volju to i jeste najatraktivniji duel. Mislim da je ovo najslabiji tim Ludogoreca u zadnjih pet godina... Sigurno ce RIjeka imati svoju sansu, ali ni oni nisu blistavi.
Sto se Hamruna tice, i ja sam za njih navijao i svaka im cast.

Protiv Dinama za svoju dusu.
Pafos-Makabi isto fin duel... Pafos nakon istorijske sezone na Kipru... Lazetic nakon tripl krune juri LS... Ocekujem egal dvomec, ali mislim da ce ovaj put Lazetic bolje odraditi posao nego prosle godine.
Mislim da i ova Noa u teoriji moze odigrati dobro protiv Ferencvarosa. Madjari znaju failovati ovako rano u kvalifikacijama, a ovi su fino izgledali u ovom dvomecu protiv Buducnosti osim zadnjih 20 minuta. Vodi ih Perkovic sto je zavrsio sezonu u Dinamu ZG.
Zrinjski u skladu sa mojim ocekivanjima poduvao od Slovana rutinski. Mislim da ni u Bosni nece biti u borbi za titulu aktivno sa Borcem i Sarajevom ove sezone, pogotovo ako budu imali i Evropu paralelno, a trebali bi jer idu na Breidablik koji su demolirali prije dvije sezone u dvomecu. Mada... Sacekajmo.
Ispalo je 100% tacno da je Rijeka-Ludogorec najzanimljiviji dvomec jer je jedini koji je otisao u produzetke u citavom drugom kolu kvalifikacija... Na kraju bih rekao da je presudio "ziheraski" pristup Rijeke u prvoj utakmici gdje su imali nekoliko sansi, ali je utisak da im je nedostajalo rizika. Da su dobili 1-0 kuci, prosli bi ovo i pored serijala crvenih kartona veceras. Ludogorec je bas tanak za neke standarde iz prethodne decenije.
Lazeticev Makabi ispao od Pafosa. Druga godina za redom da padaju na prvoj prosjecnoj prepreci u LS kvalifikacijama. Imaju zicer da igraju LK, ali mislim da bi sve osim LE za njih bio razocaravajuci epilog. Pafos naplatio i odlicnu sezonu u Evropi lani, kao i titulu. Jos jedna jesen u Evropi u najavi i jacanje kluba u svakom pogledu.
Najvece iznenadjenje svakako prolaz Skendije protiv Steaue. Mada rumunski klupski fudbal je bas na niskim granama unazad 10 godina, tako da i pitanje koliko je ovo zapravo iznenadjenje. Kada Sarajevo na terenu onako demolira Krajovu, zasto Skendija ne bi izbacila Steauu? Siptarski Makedonci prvi put izborili jesen u Evropi nakon silnih titula.
Vrijedan pomena i Kairat koji je nadoknadio 0-2 iz Finske za poluvrijeme i prosao dalje.
U ne-sampionskom dijelu Panatinaikos je uspio i veceras da promasi sve zivo sto je uputio ka golu. Bili su mnogo bolji tim od Rendzersa u tri od cetiri poluvremena, ali kostalo ih 20-30 minuta pomracenja i lose srece u Glazgovu. Plzenj preokrenuo u Svajcarskoj i prosao dalje sto je bitna stvar za Cesku.