Ostalo je jos veceras da odigraju Francuzi i Grci i to je to sto se tice pripremnih utakmica.Neko moje misljenje nakon pripremnog perioda.
Necu nista novo reci ako kazem da je nasa ekipa apsolutni i najveci favorit na ovom EP

Imao sam tu cast da prisustvujem uzivo mecu sa Slovenijom i mogu reci da u svom zivotu uzivo nisam gledao kvalitetniji tim i bolje igrace(ako dodamo tu i Luku).Nisam imao tu cast da gledam Bodirogu,Pedju ,Divca i one ranije majstore uzivo.
Nije ni cudo sto smo trebali da dobijemo one Amere u Parizu,a sada smo jos i jaci za Tristanov napadacki potencijal,za Jovketovo iskustvo ,plus Jovic mladji je zdraviji i spremniji nego li u Parizu.
Jedino smatram da je umesto Dobrica ili Vase trebao da ide Topic.Opet znam treba biti oprezan ,slab dan ,ovo ,ono ali opet previse je tu talenta ,zelje ,iskustva i prosto zlato mora da se uzme.

Brine malo Vasa i njegova uloga i evidentno da je bas daleko od neke forme i ritma.
Drugi favorit je Nemacka,onda malo ispod njih su Grci,Turci i Francuzi.Grci bi po meni mogli da dodju konacno do medalje,tj.Janis (poslednja medalja ako se ne varam bila je 2009).Uz Janisa imaju iskustvo Slukasa,Papanikolaua,zatim tu su Dorsi i Mitoglu.
Turci valjda posle 2001 imaju najjacu ekipu plus top 3 trenera trenutno u Evropi i Francuzi koji imaju bas talentovanu ekipu,ali njima je mali problem tu nedostatak iskustva.
I to bi po meni trebao da bude najuzi krug kandidata za medalje.Iz senke sansu za medalju cekaju domacini Letonci sa Porzingisom,Litva koja je igrala dobro na pripremama,Italijani i Finci sa Markanenom.To je nekih 8,9 ekipa kandidata za medalje.
Treba respektovati uvek Spance i Slovence sa Lukom ali objektivno njihov neki ulazak u 1/2 i borba za medalje bila bi velika senzacija.
Izrael,Bih,Crna Gora,Poljska bi trebalo da igraju 1/8 i to bi za te ekipe bio neki realan i dobar rezultat.Sve preko toga bi bila senzacija.