Board index Evropsko prvenstvo u košarci 2025.

Grupa A - Riga (Por, Est, Tur, Češ, Let, Srb)

Koje reprezentacije prolaze dalje?

Poll ended at 27 Aug 2025, 16:50

Portugal
4
3%
Estonija
8
7%
Turska
30
25%
Češka
16
14%
Letonija
30
25%
Srbija
30
25%

Total votes : 118

Re: Grupa A - Riga (Por, Est, Tur, Češ, Let, Srb)

Postby veljkos161 » 01 Sep 2025, 18:40

Slažem se sa Ćobom i takve izjave su mi više umanjivanje Jokićeve igračke veličine nego davanje Bogdanu na značaju.
Kao da još nismo svesni kakva klasa je u pitanju.
Ja ne osporavam Bogdanov značaj, ali da je košarkaški bitniji od Jokića mi je baš nonsens.
Pogotovo ova njegova verzija kakvu smo gledali ovog leta i pre toga u plej ofu NBA lige.
Da je za svlačionicu moguće bitniji, to stoji, iako ne bih ni tu umanjivao značaj prisustva nekog poput Jokića.
Pa ljudi, Jokić im je prošle godine držao tajmove i spremao taktiku, na terenu ih ko u Denveru raspoređuje gde ko da stane...
Sve se to olako shvata, a očigledno radi sve živo i na terenu i pored terena.
S naglaskom da sve to govorim kao neko kome je Bogdan još od detinjstva i dana u Partizanu omiljeni igrač i reprezentativac.
Plus i taj faktor Milutinova, koji ne može da pruži ni 5 posto Jokićeve igre i uticaja na terenu, dok ovde barem možemo da se nadamo da će Gudura ili povampireni Vasilije pružiti makar 50/60 posto Bogdanovog učinka.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Bogun » 01 Sep 2025, 18:44

Pa dobro, jedan je skupinu igrača koja je ispraćena na SP kao da je šugava doveo do srebra, dok je drugom "najjača reprezentacija u istoriji"* godinu dana pre toga ispala u osminifinala EB.

*Slavodobitno proklamovana tako od ciganskih medija da umanje značaj Bogdanovića u reprezentaciji.
PKAŠ
Bogun

Postby veljkos161 » 01 Sep 2025, 18:50

S tim što je ta ekipa daleko od toliko jake, i ti vrlo dobro znaš da je kontekst važan i da je tu sjebao Pešić a ne Jokić.
Pa sa njim smo dobili 7 od 8 takmičarskih utakmica te godine, obe u kvalifikacijama praktično eliminacione jer smo visili, i krucijalne za plasman na to svetsko.
Jedna protiv Grčke s Janisom, druga u sred Stambola.
Sve se to "lukavo" izostavlja da bi se istakla vlastita poenta.
Pored toga, famozna utakmica sa Italijom, plus 11 za 27 minuta sa Jokićem na terenu koji je jelte reklo bi se loš predvodnik, i računajte koliki minus u preostalim minutima.
A ako odem korak dalje Bogune, prisetiću te da si na tom turniru pred meč sa tim istim Italijanima rekao da "Bogdan ne gubi od tih pacera" pa ne samo da je izgubio nego bio i glavni krivac na meču jer je sve omašio.
Dakle, kontekst i ozbiljna analitika, a ne guranje narativa po svaku cenu.
Naravno, možemo da se prosto ne slažemo, nije greh.
I da naglasim, to za ciganske medije je jedna stvar, njima neka je na čast ako im Bogdanova veličina nije jasna.
Meni je jasna, ali ne gajim iluzije da je na parketu važniji od top 12 košarkaša u istoriji igre, to mi je više deksijevski manir.
I normalno, Bogdan je legenda i veliki igrač, to samo maliciozni ljudi mogu da ospore, šta god da su im razlozi.
Samo, kada kažemo da je bolje da se igra zasniva na njemu nego na nekom poput Jokića, mislim da već malo preterujemo i da to prosto nije tako.
veljkos161

Postby Dexi » 01 Sep 2025, 19:07

@Veljkose sta ti znaci ovo top 12 kosarkasa u istoriji ove igre? :biggrin:
Dexi

Postby veljkos161 » 01 Sep 2025, 19:08

Dexi wrote:@Veljkose sta ti znaci ovo top 12 kosarkasa u istoriji ove igre? :biggrin:

Znači mi to što si pročitao.
Da ne igra za buđavi Denver, doseg bi bio i top 5.
Jedine godine kad su ga saigrači dostojno ispratili prošetao se do prstena, ali to ovde nije tema.
Nek je to malo i subjektivno ajde, ali čak ga i u ovakvim okolnostima mnogi stavljaju makar u top 15.
A valjda ovaj turnir pomogne da upadne i na tvoju ekskluzivnu listu od top 15 najboljih srpskih košarkaša, šansa postoji :biggrin:
veljkos161

Postby Dexi » 01 Sep 2025, 19:18

veljkos161 wrote:
Dexi wrote:@Veljkose sta ti znaci ovo top 12 kosarkasa u istoriji ove igre? :biggrin:

Znači mi to što si pročitao.
Da ne igra za buđavi Denver, doseg bi bio i top 5.
Jedine godine kad su ga saigrači dostojno ispratili prošetao se do prstena, ali to ovde nije tema.
Nek je to malo i subjektivno ajde, ali čak ga i u ovakvim okolnostima mnogi stavljaju makar u top 15.
A valjda ovaj turnir pomogne da upadne i na tvoju eksklizivnu listu od top 15 najboljih srpskih košarkaša, šansa postoji :biggrin:

Zasto onda mozda ne ti,ali vecina ovde sumnja da ako je vec doveo budjavi Denver do NBA prstena to isto ne moze da uradi i sa reprezentacijom Srbije.

Ovde rekao bih cak ima i najbolje pomocno osoblje od svih superzvezda na turniru.

Bez brige na mojoj listi je upao u top 15 Srpskih igraca :okk: ,a ako tim odvede do zlata ,e onda po meni moze da stane u red sa Bodirogom,Saletom,Danilovicem,Pedjom,Divcem,Kicanovicem ,Dalipagicem(mozda sam nekog zaboravio).

Ja zaista verujem da on to moze,da je najdominantniji centar na turniru i da ce to biti ta velika snaga u nastavku turnira.
Dexi

Postby Ziks96 » 01 Sep 2025, 19:19

Cinjenica je da smo dokazali da bez Jokica mozemo do uspjeha, da li mozemo i bez kapitena vidjecemo vrlo brzo.
PKAŠ
Ziks96

Postby veljkos161 » 01 Sep 2025, 19:20

Ja ne sumnjam da može, ali ne zavisi sve od njega jer ovo nije tenis no košarka :biggrin:
Ali da sam pesimista, nisam.
Samo da ostanu svi ostali zdravi do kraja i šansa postoji.
veljkos161

Postby NEDJA » 01 Sep 2025, 19:47

Koliko mi god Bogdan bio omiljeni igrac, ovde sam tim Ćoba i Veljkos
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Bogun » 01 Sep 2025, 20:01

Da sumiramo onda, obzirom da je Bogdan manje više istu ovu skupinu igrača odveo do srebra pre dve godine, sada je sve ispod zlata neuspeh.

Sutra ću vam mnogo detaljnije odgovoriti.
PKAŠ
Bogun

Postby Ćoba » 01 Sep 2025, 20:11

Bogun wrote:Da sumiramo onda, obzirom da je Bogdan manje više istu ovu skupinu igrača odveo do srebra pre dve godine, sada je sve ispod zlata neuspeh.

Pa od početka je priča da je sve osim zlata neuspijeh, ali to ne mijenja činjenicu da bez Bogdana više nismo ubjedljivi favoriti za zlato. Sad smo po meni tu negdje sa Švabama.

Ali da je obrnuto i da se Jokić povrijedio ovaj tim ne bi bio nikakav favorit više za zlato s obzirom na formu Milutinova i Avramovića.
Ćoba

Postby Гроф Тинторето » 01 Sep 2025, 20:16

Osvajamo EP kao sto Alkaraz/Siner uzimaju USO.
Samo da se Vanja pojavi i Vasilis pojavi.
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby veljkos161 » 01 Sep 2025, 20:17

Bogun wrote:Da sumiramo onda, obzirom da je Bogdan manje više istu ovu skupinu igrača odveo do srebra pre dve godine, sada je sve ispod zlata neuspeh.

Naravno da ne u bukvalnom smislu, to zvuči kao jeftin spin i prebacivanje košarke u domen nečega što nije živa stvar koja od utakmice do utakmice može da donese zilion različitih scenarija, da ih sada ne nabrajam.
Na ovom turniru ne postoji tim koji bez drugog najboljeg igrača može ostati jednako veliki favorit kao sa njim na terenu.
Naravno, sve nas bi razočaralo bilo šta osim zlata ali...
Imamo Jokića, i deset korektnih igrača, neki su korektniji od nekih drugih naravno, ali čije partije zavise od toga na koju nogu ustanu, a mnogi od njih su u prilično upitnoj formi.
Ako isprate adekvatno, zlato je realnost, pisao sam to i danas.
Ako zapadne da su kao Gudura danas, a to su upravo pružili protiv Italije onomad, to nije do Jokića.
Jokić će svoje isporučiti i to na nivou znamo kom.
Moja glavna poenta nije ništa drugo od toga da je košarka igra u kojoj tim predvođen Jokićem u svakom slučaju ima veći plafon nego tim predvođen Bogdanom.
Prosto jer je Jokić igrač kakav jeste, ništa tu nije negativno rečeno za Bogdana normalno.
A garancije nema pa nema, sem ako nisi drim tim iz 92' a složićemo se da to nismo.
veljkos161

Postby CrnoDete24 » 01 Sep 2025, 21:05

Totalnda debilana od organizacije je ova fiba. Ako su vec dozvolili da ove mesarske ekipe igraju EP trebali su dati da se vodi 14 ili 15 igraca na prvenstvo.

Sve u svemu, pripreme i prijateljske utakmice su ovim mečom gotove. Krece EP za nas od srede. Nek nam je sa srecom. Nisam optimista al necu da sirim defetizam jer ima ekipa koja je ovde zaduzena za to. :biggrin:
CrnoDete24

Postby Nikola » 01 Sep 2025, 21:07

Nadam se da je Vasa dobro.
Ovo veceras je prilicno licilo na zajebanciju posle prve cetvrtine - dodavanja iza ledja, dodavanja od kosa do kosa (a da nije Jokic), Dobric i Guduric se zezaju na klupi, Jokic peva pesmu sa razglasa...
Kriterijum sudjenja takav kao da su pokusali da prekopiraju onaj iz NBA playoffa.

U svakom slucaju ne bih pridavao vaznosti nicemu sto se dogadjalo veceras, prekosutra je ono pravo.
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

PreviousNext

Return to Evropsko prvenstvo u košarci 2025.