Board index Evropsko prvenstvo u košarci 2025.

Grupa A - Riga (Por, Est, Tur, Češ, Let, Srb)

Koje reprezentacije prolaze dalje?

Poll ended at 27 Aug 2025, 16:50

Portugal
4
3%
Estonija
8
7%
Turska
30
25%
Češka
16
14%
Letonija
30
25%
Srbija
30
25%

Total votes : 118

Re: Grupa A - Riga (Por, Est, Tur, Češ, Let, Srb)

Postby Old school » 05 Sep 2025, 13:55

Ziks96 wrote:Onda ne zivis u realnom svijetu moram da ti kazem ili se apsolutno nimalo ne razumijes u sport. Cuj 20 razlike svi, pa sta bi Ameri trebali da rade, da tresu 50 svakog iole lakseg protivnika? Kakve stvari vi ljudi pisete ovo je stvarno nerealno.

Kakve ima veze ko je zabo koliki ugovor, evo Vasa strahovito zaklao Jevreje pa je raspad? Procitas 3 nerealno optimisticna komenatara i odma to je to najjaci smo gazimo sve, a u stvari se ponesto malo pitaju i drugi timovi puni superstarova.

Ma nije valjda?!
Hoćeš da mi objasniš onda ovo pošto se ti razumeš:
Finska- Nemačka 61-91 (+30)
Nemačka- V.Britanija 120-57 (+63)
Litvanija- Nemačka 88-107 ( +19)
Nemačka- Švedska 105-83 (+22)
Crna Gora- Nemačka 76-106 (+30)
Šta sam ja ovde napisao nerealno ako smo došli kao glavni favoriti prema celoj košarkaškoj javnost kompletne Evrope pa i sveta?
Nemci koji su bili iza nas prema svim prognozama mogu da se iživljavaju u grupi a mi kad smo u pitanju onda to nije realno, ja nemam pojima i ti si jadan primoran da čitaš svašta?
Nisam ja pročitao 3 nerealna komenatar pa se izlupao na forumu već smo mi pre dve nedelje otresli u pripremama lagano i te Nemce i Grke i dobili sa po 20+ razlike svih 7 pripremnih utakmica.
I došli smo sa košarkaškim monstrumom koji je trebalo realno da bude 5 godina za redom MVP NBA i treba mu samo 4 saradnika kakva-takva na terenu da bi sam dobio bilo koju ekipu.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby Ziks96 » 05 Sep 2025, 14:53

Apsolutno citav komentar mi je potvrdio da sam bio u pravu za ono sto sam napisao.

1) Pripremne utakmice ne moraju da znace ama bas nista i cesto nisu dobar pokazatelj realne forme, igra se mnogo rasterecenije, bez pritiska i tenzije pa ce samim tim i rezultat vrlo moguce da bude drugaciji nego na turniru. Takve utakmice sluze da se igraci koji svi igraju po razlicitim klubovima malo medjusobno uigraju.

2) Prognoze su jedno realnost je drugo. Na papiru imamo najjaci sastav ali nam se od 2 ubjedljivo najbitnija igraca 1 povrijedio dok nam je dvostruki mvp el u formi za aba 2. To sto smo mi dosli kao favoriti ne znaci da moramo da tresemo svakog lagano, pritom ekipe u nasoj grupi nisu naivne iako su sem Turaka realno dosta ispod sa kvalitetom. Nas los dan, njihov dobar i eto problema. Fino je neko napisao, 2x kad smo bili bez poraza u grupi nismo uzeli medalju, nije beznacajan podatak. Koliko puta na papiru ubjedljivo najveci favorit nije uzimao titulu? Evo recimo sad mi pade na pamet serija Dalasa i Majamija, ako nisi preporucujem da pogledas sve utakmice da vidis kako 3 superstara uz pomagace gube od jedne dobro popunjene ekipe uz glavnog igraca koji je mnogo manja zvijezda od pomenute trojke.

3) Kad bi 1 vrhunski igrac uz 4 pomagaca mogao redom da plodi, CG bi sa Vucevicem makar glatko prosla grupu. Da bi igrac sam dobio protivnika on mora da isporuci brojke kakve se rijetko vidjaju u Evropi a i tad je pitanje.

Jos mi nisi obrazlozio kako su nas to otresli Turci kad se bukvalno igralo do kraja i uz to smo izgubili jer smo promasili zicer?

Ljudi su odje pisali da je sve ispod zlata bruka sto je presmijesno stvarno. To jedino moze da se kaze za Amere kad dodju u full sastavu pa eto, sumnjam da je mnogo ljudi u drzavi ocekivalo da mozemo da ih dobijemo a to se zamalo desilo. Realno je reci da je sa ovakvom ekipom sve ispod medalje bruka a bez kapitena/glavnog beka i uz, jos jednom kazem ocajnu formu pojedinih, medalja bi bila gorak uspjeh, recimo da tako formulisem.
PKAŠ
Ziks96

Postby Old school » 05 Sep 2025, 15:18

Naravno, elegantno si izbegao da mi pojasniš kako to drugi favorit turnira može da otresa sve u grupi sa 20-30 razlike a mi se mučimo sa poluametrima kao što je Portugal (nezgodna ekipa jebiga).
Pa upravo ti isti Nemci već par godina slove za velesilu i to dokazuju od turnira do turnira.
Porediti CG i Vučevića sa jednim Jokićem i rep. Srbije je u najmanju ruku neozbiljno.
Naravno da su nas Turci otresli, ne nego je bitno da istakne da smo izgubili na koš razlike? (to se tako fino zove umotano u oblandu).
Koliko puta najveći favorit nije uzimao zlato?
To izgleda uvek samo za nas važi jer kada su Španci godinama dolazili kao glavni favoriti zlato su lagano osvajali.
Naravno da je sve sem zlata veliki neuspeh!
Ti ako nemaš tako velika očekivanja od naše reprezentacije onda prati brate fudbal, kliker ili budi neutralan posmatrač ovog turnira.
Amerkinaci su na OI došli u nikad jačem sastavu ko zna od kad pa su nas jedva dobili, jeeedva uz sudije i ludilo Karija.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby Pedja_P » 05 Sep 2025, 15:19

Ne moze jedan igrač nikoga pobediti. Samo je bitno da ako smo u nekom matchupu dosata jači , da se to i valorizuje. Odnosno da se nase prednosti iskoriste.
Na poziciji 5 bi trebalo da bude nasa prednost nad svima, a protiv Turske smo tu poništenim odnosno otisla je na stranu Turaka i Senguna. To ne sme da nam se dešava.
Pedja_P

Postby White Mamba » 05 Sep 2025, 15:27

Avramovic propo otkad ga ne maltretira Zelimir
Deb'o. Sujetan. Oce kadrira. Ne vodi treninge. Oce stan u BGH2O. Dov'o asocijalnog Korija
NECE STEFI DA IGRA ZA NJEGA
Stop hibridnom ratu!!!
White Mamba

Postby Ziks96 » 05 Sep 2025, 16:15

Spoiler: pokaži
Old school wrote:Naravno, elegantno si izbegao da mi pojasniš kako to drugi favorit turnira može da otresa sve u grupi sa 20-30 razlike a mi se mučimo sa poluametrima kao što je Portugal (nezgodna ekipa jebiga).
Pa upravo ti isti Nemci već par godina slove za velesilu i to dokazuju od turnira do turnira.
Porediti CG i Vučevića sa jednim Jokićem i rep. Srbije je u najmanju ruku neozbiljno.
Naravno da su nas Turci otresli, ne nego je bitno da istakne da smo izgubili na koš razlike? (to se tako fino zove umotano u oblandu).
Koliko puta najveći favorit nije uzimao zlato?
To izgleda uvek samo za nas važi jer kada su Španci godinama dolazili kao glavni favoriti zlato su lagano osvajali.
Naravno da je sve sem zlata veliki neuspeh!
Ti ako nemaš tako velika očekivanja od naše reprezentacije onda prati brate fudbal, kliker ili budi neutralan posmatrač ovog turnira.
Amerkinaci su na OI došli u nikad jačem sastavu ko zna od kad pa su nas jedva dobili, jeeedva uz sudije i ludilo Karija.

@Old school prastaj preskocih to. Kao sto rekoh, mi smo daleko od odlicne forme dok su Svabe ocigledno dobro naspanovani od pocetka sto ne znaci da mi i ovako okrnjeni mozda necemo uzeti zlato dok oni mozda kiksaju sledecu utakmicu, postoji milion faktora koji odredjuju pobjednika.

Meni je zanimljivo da kazes da smo se mucili sa Portugalom (+11) ali su nas Turci otresli (-5) ali to je fino umotano. Ako tako gledas i Ameri su nas otresli na OI. Mozemo da diskutujemo i da se ne slozimo, uostalom tome forum i sluzi ali ne mogu da ulazim u diskusije kad se ljudi prave da ne vide nesto ocigledno. Ti si napisao da bismo mi sa Jokicem i 4 pomagaca trebali da preslisamo SVAKU ekipu, ja sam rekao da je CG sa Vucevicem i abaligasima trebala da prodje grupu, mislim da je skroz korektno poredjenje zar ne?

Od nase repke uvijek imam najveca ocekivanja ali to ti je u domenu da Novak osvoji sve sto igra. Citav zivot sam u sportu pa stvari sagledavam realno a ne iskljucivo navijacki. I prije prvenstva dok se ovdje pisalo da gazimo sve bez po muke, ja sam licno smatrao da ce biti sigurno par teskih utakmica, kamoli sad. Fudbal generalno bas slabo pratim, u klikerima ne znam da li se takmicimo a kosarka mi je prva ljubav tako da ipak nastavljam kao i do sad. Mislim da je to to na ovu temu, ne bih dalje.
PKAŠ
Ziks96

Postby Гроф Тинторето » 05 Sep 2025, 17:53

Jao kako ce biti nateljavanja na nos kad osvojimo ovo sve :D
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby fontaneros » 05 Sep 2025, 18:28

MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Ziks96 » 05 Sep 2025, 18:45

Гроф Тинторето wrote:Jao kako ce biti nateljavanja na nos kad osvojimo ovo sve :D

Daj boze, bice tesko ali itekako imamo sansi.
PKAŠ
Ziks96

Postby Ćoba » 05 Sep 2025, 19:01

Osim povrede Bogdana sve ostalo ide upravo onako kako sam ja zamišljao u idelanom scenariju. Pa da vidimo.
Ćoba

Previous

Return to Evropsko prvenstvo u košarci 2025.