StefNS wrote:S obzirom koliko se para ulažu u Zvezdu i Partizan u kolektivnim sportovima, a ni Zvezda ni Partizan ne mogu da osvoje ništa na OI, a bogami ne mogu da prođu ni kvalifikacije evro takmičenja, bolje te pare da preusmere na individualne sportove, bilo bi sasvim dovoljno. Od njih srpski sport nema nikakve koristi, osim lične oni koji su u tim klubovima.
Novac se ulaze u Zvezdu i Partizan jer je to nesto sto najvise interesuje gradjane Srbije... Pretpostavljam da bi i za individualne sportove bilo vise novca da je interesovanje vece... Ovde sem entuzijasta i sportista apsolutno nikog ne zanima kajak van olimpijskih igara...
Krivo mi je sto je tako, ali tako je...
Ono sto se mora uraditi je da se napravi plan razvoja i da se svake godine investira odredjena svota novca koja ce vremenom dati rezultate...
StefNS wrote:A još jednom kažem, ukidanje B norme, može imati samo negativne posledica, a to je da se novi takmičari i pre vremena demolarišu i dignu ruke od profi sporta. A ako već nema pare za njih, nema ni mesta plakanju njihovim rezultatima na većim takmičenjima.
Nije bas tako... Ukoliko se ukinu B norme najkvalitetniji sportisti ce trenirati jos vise ne bi li dosli do A normi...
Secam se da je nasa bacacica diska Dragana Tomasevic pre par godina u jednom intervjuu pred neko evropsko prvenstvo u atletici izjavila da ona prosto mora dobro da baci na tom prvenstvu ne bi li dobila slovenacko drzavljanstvo i ubuduce nastupala za njih...
Na srecu, ili nazalost to nije uspela...
I daj budi ozbiljan, kakvi crni Topici, Jevtic i Filipovici, davno je takvima istekao sportski rok trajanja, ovo je sad nista drugo nego parazitiranje...
Ne kazem da nemaju ranijih zasluga, ali ima ih i Nenad Stekic i Dane Korica pa opet ne idu sa 60 i 70 godina da se takmice na Olimpijadu...
Svako mora da pronadje svoje mesto...
I ja sam siguran da bi mnogo bilo vise novca za prave projekte kakvi su Bekric, Kolasinac i Dudas da nije ovih matorih parazita na drzavnim jaslama...