Board index Košarka Evropska košarka

Ruska košarkaška PBL Liga

Re: Ruska košarkaška PBL Liga

Postby AirBall » 31 May 2011, 12:37

PBL je izabrao 2 najbolje petorke lige ove sezone...

1. petorku cine

Patrick Beverly(Spartak)-Keith Langford(Khimki)-Henry Domercant(Spartak)-Sergey Monya(Khimki)-Maciej Lampe(Unics Kazan)

2. petorka

Marcus Williams(Enisey)-Terrell Lyday(Unics Kazan)-Ramunas Siskuskas(CSKA)-Jerremiah Massey(Lokomotiv)-Lonny Baxter(Enisey)
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby bekrinjo » 31 May 2011, 18:54

Uniks i CSKA vode sa po 1-0 u polufinalu...

CSKA 77 - 71 Lokomotiv
http://www.eurobasket.com/boxScores/Rus ... 9_4661.asp

Uniks 70 - 59 Himki
http://www.eurobasket.com/boxScores/Rus ... 6_2099.asp
bekrinjo

Postby AirBall » 31 May 2011, 18:57

Bez obzira sto je CSKA pobedio utakmicu nalazi se u velikom problemu, jer je najbolji igrac Siskauskas povredio levo koleno i postoji mogucnost da ce propustiti citavu seriju(igra se do 3 pobede)...
AirBall

Postby deda » 31 May 2011, 21:50

AirBall wrote:Bez obzira sto je CSKA pobedio utakmicu nalazi se u velikom problemu, jer je najbolji igrac Siskauskas povredio levo koleno i postoji mogucnost da ce propustiti citavu seriju(igra se do 3 pobede)...

Daleko je Siskauskas od najboljeg igraca ove sezone,ako ga uporedimo sa Smodisem i Lengdonom,onda i mozda :nene: ali realno u Cska nema najboljeg,previse losa sezona za njih,ja bih rekao bezobrazno losa.A sto se tice povrede,to je recidiv stare povrede zbog koje je propustio dosta ove sezone i osetio je bol jos protiv Krila tako da ce verovatno odmoriti malo.Prednost Cska je duga klupa i veliki broj ruskih igraca u timu,zbog pravila o dva "Rusa" na parketu oni su bez obzira kako lose izgledaju ipak glavni favoriti za titulu.Pisao sam jos pred seriju Loko sa Enisejom da su Suvorcev i ostale ruje iz Loko u padu forme,danas kada su se stranci imorili,Cska je stisnuo u 4/4 odbranu i odmah su se odlepili na 8 i to je bilo to.Sutra cemo videti sta ce biti,Loko ima sansu ako Calmersa krene sut za 3,ali Kazlauskas ga je danas sve vreme na parimetru cuvao sa visokim igracima i imao je dosta ishitrenih suteva preko ruke.Mada tesko,upravo zbog lose forme ruskih igraca,Lokomotivi 80% koseva daju legioneri i stvarno ce biti uspeh za njih ako uzmu jednu pobedu u seriji.
Himki je na foru i debilizam Sarfa i Pankrasova prosao Spartak,protiv Uniksa i fenomenalnog Lampea po meni nemaju sta da traze,ali jedna stvar moze da ih izvadi iz magle je da ih krene sut za tri,Monja i Kelati su danas imali 0 trojki,jedna ili dve bi odvele tekmu u drugom pravcu.U stvari ima jos jedna stvar,mozda jos vaznija,a to je da Uniks ima fakticki 2,5 ruska igraca,a Pasutin je danas igrao 39 minuta,Samojlenko i Zamanski su podelili ovih drugih 40 uz nekog Amirhanova.Kako ce oni izdrzati ovaj ritam s obzirom na godine,tu lezi kljuc i ove serije i eventualno finala.A ovako,Lampe,Popovic,Lajdej +Veremenko su u fantasticnoj formi,veseli Slavko je sklonjen i sa klupe da ih nebi promajom od peskira uznemiravao,tako da imaju sve uslove da igraju,znaci ostaje samo pitanje koliko ce imati svezine i snage
deda

Postby Bodi Bond » 31 May 2011, 22:01

Treba reći i to da Himki već dugo igra bez Lengforda.
Ja volim taj sex.
Bodi Bond

Postby KKP » 01 Jun 2011, 11:10

Himki nije isti tim bez Lengforda. Onaj čovek je fantastičan igrač u svim segmentima, Uniks je u velikoj prednosti tu, mada ni Lokomotiva nije bez šanse protiv CSKA, imaju odličnu ekipu (Lajonel Čalmers, Džeremaja Mejsi, Alando Taker, Majkl Vilkinson...)...
KKP

Postby deda » 01 Jun 2011, 14:49

Stevo opasno hita ka Eurokupu,opustena pobeda nad Krilima 82-64 Labovic odvalio sa 25 poena i 7 skokova,a Malina u Krilima 4 minuta za 1 izgubljenu loptu :harmonikas: .Kada je usao protiv Cska pre neki dan ja sam se prekrstio,decko ima jedno 5kg viska i frizuru koja me je ali bas nasmejala :sarcastic: Ukratko,decko je u magli ocevidno
deda

Postby lord_slawe_ » 01 Jun 2011, 21:58

CSKA i Uniks vode sa 2-0
IZVOR: B92
Košarkaši moskovskog CSKA i Uniksa iz Kazanja poveli su sa 2-0 u polufinalnim serijama u šampionatu Rusije.

CSKA je na svom terenu ponovo slavio protiv Lokomotive iz Kubana sa 82:75, dok je Uniks pobedio Himki sa 62:57.

Treći mečevi igraju se u subotu, a domaćini će biti Lokomotiva, odnosno Himki.

U pobedi CSKA najefikasniji je bio Saša Kaun sa 21 poenom, dok je Matjaž Smodiš ubacio 16, a Sani Bećirović dva manje. U timu Lokomove istakao se Džerejama Mejsi sa 27 poena.

Marko Popović predvodio je Uniks sa 16 poena u drugom meču protiv Himkija, dok je Zahar Pašutin dodao 13. U timu Himkija Krešimir Lončar ubacio je 19 poena.

U polufinale ruskog šampionata plasiraće se ekipe koje prve dođu do tri trijumfa.
lord_slawe_

Postby AirBall » 02 Jun 2011, 18:47

Za Siskauskasa je sezona zavrsena zbog obnavljanja povrede kolena...
AirBall

Postby deda » 02 Jun 2011, 22:44

AirBall wrote:Za Siskauskasa je sezona zavrsena zbog obnavljanja povrede kolena...

mala ispravka,nije u pitanju koleno vec misic lista,tj Siska ima hronicnu povredu misica lista,deo koji je vezan tetivom za stopalo.Ako pratis novosti na ruskom,verovatno te zbunila rec "golen"ili "golenostop",iako lici,nema veze sa kolenom,koleno je "kaljeno"(pise se koleno),a golen je na nasem cevanica ili kako vec tamo :hathello:
deda

Postby AirBall » 02 Jun 2011, 22:50

Hvala na ispravci... Obraticu paznju sledeci put... :D
AirBall

Postby bekrinjo » 04 Jun 2011, 13:09

Paunic za 20 minuta vec 20 poena i 6 skokova,Niznji vodi protiv Spartaka 51-37...
http://yatv.ru/pbltv
bekrinjo

Postby deda » 04 Jun 2011, 14:22

Paunic 25 poena i 11 skokova,Protic 16 poena oba sutali za 3 po 4/7.Njizni ide dalje,vrlo verovatno u susretu sa Stevom Karadzom i njegovim Enisejom resice eventualno ucesce u Evro kupu sto bi za ovog debitanta bio fantastican uspeh.Nemam pouzdanu informaciju,ali mislim da Spartak ima jedno 5-7 puta veci budzet od njih,ali kako je Zoran Lukic skockao ekipu i kako on upravlja sa ovim sto ima je za svaku pohvalu.Napomenucu da su obe utakmice igrali bez Jakovenka i Jurcika jedina dva krstena visoka igraca koji zbog povreda neigraju.Paunic je ocekivano lider ekipe,ali moram priznati da me je Protic odusevio,decko je odlican.Ne znam da li ima da se time bavi,ali na Lukica se mora obratiti paznja,mi nemamo tako kvalitetnih trenera mladje generacije,on mora da bude uz reprezentaciju,a da je pameti mozda i u nekom nasem klubu :fies:
deda

Postby bekrinjo » 04 Jun 2011, 14:41

deda wrote:Paunic 25 poena i 11 skokova,Protic 16 poena oba sutali za 3 po 4/7.Njizni ide dalje,vrlo verovatno u susretu sa Stevom Karadzom i njegovim Enisejom resice eventualno ucesce u Evro kupu sto bi za ovog debitanta bio fantastican uspeh.Nemam pouzdanu informaciju,ali mislim da Spartak ima jedno 5-7 puta veci budzet od njih,ali kako je Zoran Lukic skockao ekipu i kako on upravlja sa ovim sto ima je za svaku pohvalu.Napomenucu da su obe utakmice igrali bez Jakovenka i Jurcika jedina dva krstena visoka igraca koji zbog povreda neigraju.Paunic je ocekivano lider ekipe,ali moram priznati da me je Protic odusevio,decko je odlican.Ne znam da li ima da se time bavi,ali na Lukica se mora obratiti paznja,mi nemamo tako kvalitetnih trenera mladje generacije,on mora da bude uz reprezentaciju,a da je pameti mozda i u nekom nasem klubu :fies:

Slazem se za Lukica,zato sam i predlozio da bude gost u nekom od narednih intervuja Avangarde...

Uniks i CSKA su sigurni ucesnici EL,kazes da petoplasirani ide u EC?Jel treceplasirani ide u kvalifikacije za EL a cetvrtoplasirani takodje u EC?
bekrinjo

Postby AirBall » 04 Jun 2011, 17:46

CSKA je prvi finalista ruske lige... I ako su gubili komotno u prvom poluvremenu napravili su seriju 24-0 i tako lako priveli utakmicu kraju...

Khimki i Unics igraju sutra 4. utakmicu, jer je Khimki danas uzvratio s kamatom 77-56...
AirBall

PreviousNext

Return to Evropska košarka