Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby Napredpartizan » 30 Aug 2012, 13:44

Javio se Moka sa Islanda :D

Slavnić: "Orlovi"... sramota

"Frapantno je da za minulih pet godina igrači koje sam ja selektirao nisu napredovali ni za jotu i da nisu postali okosnica tima što se od njih očekivalo", izjavio bivši selektor.
Image

Loše igre reprezentacije u kvalifikacijama za EP teško padaju bivšem selektoru Srbije Zoranu Slavniću.

Upravo, popularni Moka odlično poznaje mogućnosti nekolicine ovih igrača (Teodosić, Tepić, Rašić, Erceg) koji su pod njegovim rukovodstvom i debitovali za nacionalni tim.

"Sramota. Šta drugo da kažem. Na moju veliku žalost i tugu mogu da kažem da igrači koje sam selektirao i pozvao prvi put u reprezentaciju za minulih pet godine ne samo da nisu napredovali, već su nazadovali. Frapantno je da za minulih pet godina nisu napredovali ni za jotu i da nisu postali okosnica tima što se od njih sa pravom očekivalo", izjavio je za "Žurnal" Zoran Slavnić, koji nikako ne može da veruje da je Srbija u pet kvalifikacionih mečeva već doživela dva poraza.

Najveće razočaranje za većinu ljubitelja košarke predstavljaju igre Miloša Teodosića. Upravo na njegovoj poziciji Zoran Slavnić je godinama predvodio reprezentaciju SFRJ i Crvenu zvezdu.

"Ne mogu da ne kažem da sam strašno razočaran Teodosićevom igrom i ponašanjem. U njegovoj igri se uopšte ne vidi bilo kakva odgovornost kako zbog vlastite loše igre, ali ni prema saigračima jer zbog toga trpi celi tim. Garantujem da je on najkreativniji igrač koji se u poslednjoj deceniji pojavio na našim prostorima i da je uz Počeka najtalentovaniji igrač kojeg je Valjevo dalo", rekao je Slavnić.

On je istakao da mu je neverovatno da jedan igrač može toliko neodgovorno da se ponaša u nacionalnom timu.

"Prosto je frapantno kako selektor za pet godina nije uspeo da mu objasni koja je njegova uloga i kakvo mora da bude ponašanje plejmejkera u timu. Pitam se da li je moguće da je cela nacija videla da smo već desetu utakmicu izgubili u kojoj je on direktni krivac za poraz. Ne mogu da verujem da mu jedna trojka preko Garbahose daje toliki kredit da se tako neodgovorno ponaša i dovodi svoj tim u izgubljenu poziciju. U minulih pet godina njegov doprinos u reprezentaciji nije ni blizu adekvatan imidžu najboljeg plejmejkera u Evropi. Tako se na žalost ne postaje vrhunski plejmejker, a još je čudnije da niko nije radio na tome da mu objasni njegovu ulogu u timu", u svom stilu "bez dlake na jeziku" prokomentarisao je Slavnić, koji je predvodio nacionalni tim na Eurobasketu 2007. u Španiji i nakon razočaravajućeg plasmana odmah posle dobio otkaz.

Uprkos lošim partijama u kvalifikacijama Slavnić smatra da će Srbija izboriti plasman na Evropsko prvenstvo u Sloveniji 2013.

"Sistem takmičenja je takav da nema šansi da naša selekcija, makar kao treća, ne prođe na šampionat. Ubeđen sam da će Srbija igrati na EP u Sloveniji, iako sam veoma razočaran igrama igrača koje sam upravo ja selektirao i dao im šansu u reprezentaciji", zaključio je Moka.

(MONDO, foto: MN Press)

Napredpartizan

Postby AirBall » 30 Aug 2012, 13:46

Duda ima jacu ekipu nego sto je Moka imao u Spaniji...

Manje vise igra je vrlo slicna...

Nema je...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby cele iz fotelje » 30 Aug 2012, 15:15

Veličković, Lučić, Micov i Marković (umesto Savanovića, Kešelja, Paunića i Rašića) mogu da unesu čvrstinu.
E sad, da li je to dovoljno da zadržimo status drugorazredne evropske ekipe ...
DV: "Karakter je ono što preostane posle poraza"
cele iz fotelje

Postby StefNS » 30 Aug 2012, 15:39

Nikada nisam gotivio Moku i nije kompetentan da priča o ovim stvarima, ali ove reči o Teu bodu u centar...

Mada ni ova priča o njegovom "selektiranju" je laž, ona reprezentacija je bila takva zato što su svi ostali odbijali da igraju. Tražio je po celom BG-u broj telefona Radmanovića, sastajao se sa Vujanićem koji se tada taman oporavio od jedne od svojih povreda, molio Stojakovića i Pavlovića...
Last edited by StefNS on 30 Aug 2012, 15:46, edited 1 time in total.
StefNS

Postby Alonzo » 30 Aug 2012, 15:43

Moka je 100% u pravu za Teodosica.
Alonzo

Postby Moebius » 30 Aug 2012, 16:11

Alonzo wrote:Moka je 100% u pravu za Teodosica.

Da, ali je izostavio još većeg najvećeg divljaka, beton basketaša i jednu od ultra-prevara - Savanatm. Još od onog zicera protiv Francuza (koji mu nikada neću zaboraviti) kreće sunovrat 'Dudine reprezentacije' koji se do današnjeg dana nije zaustavio.

Ako na to dodamo činjenicu (mudro skrivanu od javnosti) da Golubara u reprezentaciji više doslovno niko ne jebe, i da se nekolicina igrača koji bi itekako (na)pravili razliku nisu ni odazvali pozivu (tu posebno mislim na onu pičketinu od Rakovića), mi smo tu gde smo.

Izrael nam je očitao košarkašku lekciju, pametnjakovići koji smatraju tu reprezentaciju 'indijancima' za nas, a posebno oni koji misle da bismo bili bolji od Litvanije na OI nemaju BLAGE veze ni sa košarkom ni sa realnošću koju nam ovaj sport, uostalom kao i svaki na najvišem nivou, pokazuje.

AirBall tvrdi da Duda nije kriv. Možda nije, ali ko je onda?

Prolazimo na prvenstvo najverovatnije kao treći, a tamo nam sledi ISTINA.
Moebius

Postby AirBall » 30 Aug 2012, 16:59

Losi su nam temelji reprezentacije...

Postavljen je jedan koncept u Poljskoj 2009.od kog se odustalo... Nasa propast krece od Turske gde je Raduljica bukvalno isteran u last cutu iz ekipe zbog Savana koji nije ni bio u Poljskoj... To je pocetak otkaza u reprezentaciji kome nema kraja...

Ma kod Srba je uvek samo jedan pravi problem postojao, a to je sujeta, sve ostalo je resivo...

Pitanje da li bi neko ozbiljan preuzeo ovu reprezentaciju, mnogo se toga nakupilo i plasim se da mora opet da se krene od nule...
AirBall

Postby Nikola » 30 Aug 2012, 20:58

Niko da se javi za vreme tekme :D
Duda se potrudio koliko je god mogao da ne padnemo nijednog trenutka. Musli tek sad usao u igru
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Diktator » 30 Aug 2012, 21:43

Realno,i dalje smo rupa...
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby deda » 30 Aug 2012, 22:03

Slazem se,nasli su bednici da silje patku nad Islandom.Crnogorce da ljube u cunu sto ih odvedose na mala vrata u Sloveniju.Mnogo ce oni morati da se trude da zadobiju moje poverenje opet
deda

Postby Milutinov Tata » 30 Aug 2012, 22:20

Znao sam da ce se Slavnic kad tad javiti i krenuti pricu kako je ono uveo u reprezentaciju Teodosica, Tepica, Markovica, Velickovica ... Trener stvaralac :roll: .

Hvala CG na pobedi u Izraelu.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby KKP » 30 Aug 2012, 23:42

Najubedljivija pobeda ikada Srbije, ali bitan je meč u Podgorici. CG pobedila Izrael u Tel Avivu...
KKP

Postby Alonzo » 30 Aug 2012, 23:54

Moebius wrote:
Alonzo wrote:Moka je 100% u pravu za Teodosica.

Da, ali je izostavio još većeg najvećeg divljaka, beton basketaša i jednu od ultra-prevara - Savanatm. Još od onog zicera protiv Francuza (koji mu nikada neću zaboraviti) kreće sunovrat 'Dudine reprezentacije' koji se do današnjeg dana nije zaustavio.

Ako na to dodamo činjenicu (mudro skrivanu od javnosti) da Golubara u reprezentaciji više doslovno niko ne jebe, i da se nekolicina igrača koji bi itekako (na)pravili razliku nisu ni odazvali pozivu (tu posebno mislim na onu pičketinu od Rakovića), mi smo tu gde smo.

Izrael nam je očitao košarkašku lekciju, pametnjakovići koji smatraju tu reprezentaciju 'indijancima' za nas, a posebno oni koji misle da bismo bili bolji od Litvanije na OI nemaju BLAGE veze ni sa košarkom ni sa realnošću koju nam ovaj sport, uostalom kao i svaki na najvišem nivou, pokazuje.

+100

Savanovic moze da igra samo u klubovima gde ima pokrice (jake centre i krila). Ovako - on pravi propuste u odbrani, retko kada zagradi igraca - a u napadu je sve slabiji i slabiji. Slicna prica je i sa Teodosicem - prevara od igraca, njegova lezernost ubija ekipu.

Duda jeste kriv, ali ja mu nista ne mogu zameriti - on jednostavno nema bolje igrace od ovih.

Najgore je sto ova selekcija nazaduje, umesto da napreduje. Ja sam bio siguran u pobedu Izareala.

Mi sa ovakvom igrom - nemamo nikakve sanse protiv ozbiljnih ekipa.
Alonzo

Postby AirBall » 31 Aug 2012, 01:59

Dobro je sto je CG pobedila u Izraelu, kad smo mi nesposobni makar nam ostali rezultati idu na ruku...

Inace CG je sada i fakticki prva, nemaju vise gde da izgube prvu poziciju tako da mogu da nam se sklone, ali sumnjam da ce to uciniti...
AirBall

Postby StefNS » 31 Aug 2012, 06:01

AirBall wrote:Losi su nam temelji reprezentacije...

Postavljen je jedan koncept u Poljskoj 2009.od kog se odustalo... Nasa propast krece od Turske gde je Raduljica bukvalno isteran u last cutu iz ekipe zbog Savana koji nije ni bio u Poljskoj... To je pocetak otkaza u reprezentaciji kome nema kraja...

Ma kod Srba je uvek samo jedan pravi problem postojao, a to je sujeta, sve ostalo je resivo...

Pitanje da li bi neko ozbiljan preuzeo ovu reprezentaciju, mnogo se toga nakupilo i plasim se da mora opet da se krene od nule...

Savan je odradio dobar posao na tom SP, tako da ne vidim gde je tada dobio Dudin poziv, pogotovo što Novica ni tada nije bio 100% fit. Nije Dudina krivica što su Raduljuca/Raković ortodoksne budale....
StefNS

PreviousNext

Return to Reprezentacije