Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby mali_buda » 09 Sep 2012, 22:15

Problem je sto jedan od ovih koji nose vodu kosta ko 3 sasvim korektna stranca....
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby irriducibili » 09 Sep 2012, 22:15

Spursfan wrote:Potpuno je u pravu za strance, ne mozes reci da lupa gluposti

Za sta je bre u pravu? Koga bi nasi klubovi uopste mogli da pobede bez stranaca?
irriducibili

Postby Alonzo » 09 Sep 2012, 22:18

Mogu reci da lupa gluposti...zato sto ne gleda realno na situaciju.

Na sta bi mi izgledali da nam ne igraju stranci? Razbijali bi nas svi redom. Nije problem do stranaca, vec do nasih individualnih i kolektivnih treninga.

Zasto nismo dovodili nekog krilnog centra kada je igrao Velickovic? Zato sto je bio dovoljno dobar na toj poziciji.

Dovodimo igrace na onim pozicijama na kojima smo najslabili.

Pg -> mi nemamo explozivnog pleja, brzog i spremnog igraca...Jednostavno - nemamo. Taj problem se moze videti i u reprezentaciji gde ne mogu nikoga da sacuvaju.

PF/C -> nemamo fizicki jakog igraca, nemamo atletu. Zato ce uvek imati mesta za tamo nekog Robertsa, Gista, Lazmea i ostale.

Stvarnost -> protiv nase reprezentacije -> svi imaju vise skokova od nas. Ne gradimo kos, duva promaja u reketu...mogu da se setaju koliko god zele. Ispod Macvana, Savanovica i Ercega ne mozes papir podvuci.

+ Krstic i njegova poznata odbrana pika i naravno -> skokovi...
Alonzo

Postby Блок_64 » 09 Sep 2012, 22:21

Alonzo wrote:Stankovic kao i uvek lupa gluposti...Jeste uradio dobre stvari za nasu kosarku, ali je njegovo vreme odavno proslo.

Vec nekoliko godina daje totalno pogresne izjave, tako da ga ne vredi citati.

Sada je dosao red i na strance...pa nas bi svi razbijali kada bi u klupskoj kosarci igrali samo srpski igraci. Ta ideja je odavno prevazidjena.

Normalno je da ce vise nauciti od nekog boljeg igraca, nego od proseka. Klupska kosarka (nasa liga) nema veze sa reprezentacijom.

Tema jeste komplexna i problem je dublje prirode...od individualnih treninga sve pocinje.

Imamo problem u igri...sve smo losiji...ali je ova reprezentacija bila 2 na EP i 4 na SP (iako nam je malo falilo da igramo i tu finale).

Ako se plasiramo dalje...-> ocekujem dobar rezultat na EP. Jednostavno - verujem ovim igracima i treneru.

Samo im ostaje da pobede Israel. :biggrin:

Немој да се љутиш,али у једном си погрешио а то је прича о странцима коју је рекао Бора Станковић и негде у њој лежи и истина.Да оставимо по страни то дали их плаћа држава или клуб али да се лако одричемо својих играча а доводимо странце то је тачно.
АВАНГАРДА-ФОРУМ ГРОБАРА СВИХ БОЈА

Не јебе леп него Боби.
Блок_64

Postby Spursfan » 09 Sep 2012, 22:22

Pa kako mislis napraviti takve igrace ako nam se ne razivjaju juniori? pr bogdanovic

sto se tice pleja imamo jako dobrog u vidu nedovica ali naravno niko to ne iskoriscava covek je dobar na oba kraja terena vise jeste bek ali misli mda moze jako dobro da se razvije, ne nego ga pesic drzi na klupi i ubacuje u igru tatinog sina patuljka od 170 cm... Mislim da moze Nedovic jako korektno na pleju ima taj instikt da asisitira ali jednostavno proslu sezonu je izgubio u CZ...
San Antonio Spurs
Spursfan

Postby Spursfan » 09 Sep 2012, 22:23

Блок_64 wrote:
Alonzo wrote:Stankovic kao i uvek lupa gluposti...Jeste uradio dobre stvari za nasu kosarku, ali je njegovo vreme odavno proslo.

Vec nekoliko godina daje totalno pogresne izjave, tako da ga ne vredi citati.

Sada je dosao red i na strance...pa nas bi svi razbijali kada bi u klupskoj kosarci igrali samo srpski igraci. Ta ideja je odavno prevazidjena.

Normalno je da ce vise nauciti od nekog boljeg igraca, nego od proseka. Klupska kosarka (nasa liga) nema veze sa reprezentacijom.

Tema jeste komplexna i problem je dublje prirode...od individualnih treninga sve pocinje.

Imamo problem u igri...sve smo losiji...ali je ova reprezentacija bila 2 na EP i 4 na SP (iako nam je malo falilo da igramo i tu finale).

Ako se plasiramo dalje...-> ocekujem dobar rezultat na EP. Jednostavno - verujem ovim igracima i treneru.

Samo im ostaje da pobede Israel. :biggrin:

Немој да се љутиш,али у једном си погрешио а то је прича о странцима коју је рекао Бора Станковић и негде у њој лежи и истина.Да оставимо по страни то дали их плаћа држава или клуб али да се лако одричемо својих играча а доводимо странце то је тачно.

Ma bora je u pravu nema sumnje jednostavno ne forsiramo nase mlade igrace, i posle se cudimo zasto ne isplivaju u seniorskom pogonu
San Antonio Spurs
Spursfan

Postby serbianhoops » 09 Sep 2012, 22:26

irriducibili wrote:

Za sta je bre u pravu? Koga bi nasi klubovi uopste mogli da pobede bez stranaca?

Bora Stanković jeste u pravu, sramno je da građani Srbije plaćaju porez za finansiranje klubova od novca javnih preduzeća. Nek trose koliko imaju ili nek nađu sredstva. A ako već, moramo plaćati, koji kurac te pare idu strancima pogotovo u vreme kad ogromna većina domaćih igrača igra za smešne pare.
serbianhoops

Postby nolinjo » 09 Sep 2012, 22:28

a sta mislite da li mi malo kalkulisemo a? sta kao ovi nasi papani ma kolko god da su losi ne mogu da biju izrael 20 razlike,jok ne mogu ...
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Alonzo » 09 Sep 2012, 22:30

Блок_64 wrote:

Opusteno, ne ljutim se, naravno. Ovde smo da diskutujemo i resavamo probleme srpske kosarke. :biggrin:

Ne mislim da se odricemo lako svojih igraca koliko se ti igraci lako odricu treninga i kosarke. Kosarka je daleko otisla -> sve ekipe dovode strance, jer znaju da dovode kvalitetnije igrace od svojih. Naravno - greske su uvek moguce.

Ja bih najvise voleo da imamo 10 nba igraca...i smatram da ce nasi igraci fizicki najvise tamo napredovati i posle kada dodju u repku -> mogu explodirati...Pedja nije trenirao u domacoj ligi, ali je svojim radom postao legenda. Kada bi svi nasi igraci malo vise trenirali, a malo manje slusali bajke - bilo bi svima bolje.

Btw...Sasa Pavlovic? Svojim radom do nba lige i finala...niko mu nije bio potreban.

Ok -> domaca liga treba da lansira igraca...ali prvo taj igrac treba da lansira sebe svojim radom...

Problem je do nas, nije do stranaca.
Alonzo

Postby Spursfan » 09 Sep 2012, 22:32

irriducibili wrote:

Ti vise gledas klupski i vise u interesu pobede tvog kluba,ali ako gledas na reprezentativnom nivou to nikako ne valja... Ako mislis da pravis mocnu reprezentaciju moras forsirati u svojim klubovima nase igrace, stvar je napraviti igraca pogotovo prilikom prelaska iz juniorski u seniroski pogon tu je veliki problem jer nasi igraci u tom periodu najvese stagniraju ne dobijaju sanse upravo zbog stranaca i samim tim izgube par godina igranje ozbiljne kosarke... Mislim da je jako vazno da se forsiraju nasi u klubovima pa makar i gubili utrakmice,ali sa tim porazima oni dobijaju nesto drugo a to je iskustvo,koje je preko potrebno u daljoj karijeri ( reprezentaciji)
San Antonio Spurs
Spursfan

Postby irriducibili » 09 Sep 2012, 22:36

serbianhoops wrote:Bora Stanković jeste u pravu, sramno je da građani Srbije plaćaju porez za finansiranje klubova od novca javnih preduzeća. Nek trose koliko imaju ili nek nađu sredstva. A ako već, moramo plaćati, koji kurac te pare idu strancima pogotovo u vreme kad ogromna većina domaćih igrača igra za smešne pare.

Sad odlazis u sasvim drugom pravcu. Neka ta ista drzava dopusti da se privatizuje KKP, pa neka ga onda puste niz vodu. Ako vec to ne dopusta, onda je logicno i da delom finansira. A ocekuju se i neki rezultati. Koje je nemoguce napraviti bez stranaca. I tu se krug zatvara...
irriducibili

Postby Spursfan » 09 Sep 2012, 22:37

Alonzo wrote:
Блок_64 wrote:

Opusteno, ne ljutim se, naravno. Ovde smo da diskutujemo i resavamo probleme srpske kosarke. :biggrin:

Ne mislim da se odricemo lako svojih igraca koliko se ti igraci lako odricu treninga i kosarke. Kosarka je daleko otisla -> sve ekipe dovode strance, jer znaju da dovode kvalitetnije igrace od svojih. Naravno - greske su uvek moguce.

Ja bih najvise voleo da imamo 10 nba igraca...i smatram da ce nasi igraci fizicki najvise tamo napredovati i posle kada dodju u repku -> mogu explodirati...Pedja nije trenirao u domacoj ligi, ali je svojim radom postao legenda. Kada bi svi nasi igraci malo vise trenirali, a malo manje slusali bajke - bilo bi svima bolje.

Btw...Sasa Pavlovic? Svojim radom do nba lige i finala...niko mu nije bio potreban.

Ok -> domaca liga treba da lansira igraca...ali prvo taj igrac treba da lansira sebe svojim radom...

veruj mi vise ce igrac napredovati ako igra evroligu utakmice a ne ako trenira sa 10 NBA igraca,trenirao sam dugo basket i znam o cemu pricam a i ujak mi se bavi ovim poslom

Taj pavlovic o kome pricas je jako dobro igrao u Buducnosti pre odlaska u NBA dobijao je sansu i u evroligi ;)

taukeramicii dao 21 poen da ne zaboravimo
Last edited by Spursfan on 09 Sep 2012, 22:39, edited 1 time in total.
San Antonio Spurs
Spursfan

Postby Spursfan » 09 Sep 2012, 22:38

irriducibili wrote:
serbianhoops wrote:Bora Stanković jeste u pravu, sramno je da građani Srbije plaćaju porez za finansiranje klubova od novca javnih preduzeća. Nek trose koliko imaju ili nek nađu sredstva. A ako već, moramo plaćati, koji kurac te pare idu strancima pogotovo u vreme kad ogromna većina domaćih igrača igra za smešne pare.

Sad odlazis u sasvim drugom pravcu. Neka ta ista drzava dopusti da se privatizuje KKP, pa neka ga onda puste niz vodu. Ako vec to ne dopusta, onda je logicno i da delom finansira. A ocekuju se i neki rezultati. Koje je nemoguce napraviti bez stranaca. I tu se krug zatvara...

previse pricas u interesu kluba mislim da si skrenuo sa teme... Tema je razviti igrace i forsirati nase internacionalce
San Antonio Spurs
Spursfan

Postby irriducibili » 09 Sep 2012, 22:41

Spursfan wrote:Ti vise gledas klupski i vise u interesu pobede tvog kluba,ali ako gledas na reprezentativnom nivou to nikako ne valja... Ako mislis da pravis mocnu reprezentaciju moras forsirati u svojim klubovima nase igrace, stvar je napraviti igraca pogotovo prilikom prelaska iz juniorski u seniroski pogon tu je veliki problem jer nasi igraci u tom periodu najvese stagniraju ne dobijaju sanse upravo zbog stranaca i samim tim izgube par godina igranje ozbiljne kosarke... Mislim da je jako vazno da se forsiraju nasi u klubovima pa makar i gubili utrakmice,ali sa tim porazima oni dobijaju nesto drugo a to je iskustvo,koje je preko potrebno u daljoj karijeri ( reprezentaciji)

Naravno da gledam sta je interes kluba za koji navijam. Dok to sto ti pises je cista utopija. Navedi mi tim u Evropi koji igra bez stranaca. Cak su poceli da se naturalizuju stranci za deficitarne pozicije u nacionalnim timovima. Svi teze rezultatima, jedino se ovde raspredaju price o nekoj nasoj deci, zanemarujuci pritom da ona nemaju potreban kvalitet...
irriducibili

Postby Блок_64 » 09 Sep 2012, 22:41

Alonzo wrote:
Блок_64 wrote:

Баш то проблем је до нас а не до странаца.Када причамо о странцима махом су то америнканци али што се каже ајде да некако уђемо мало дубље у проблем.Зашто одалзе ти млади и талентовани играчи.Ево пример бјелице и кешеља отишли су да објца греју клупу са смешном минутажом у клубове који имају колико толико добар буџет и где ти као играч тешко напредујеш њима не треба полупроизвод веће готов производ у преводу играч који зна да игра кошарку они имају паре (за разлику од нас) и они тамо се не баве развојем играча већ резултатом.Зашто су отишли па отишли су само због пара јер за сезону тамо добију одприлке више од буџета већине клубова ако изузмеш Звезду,партизан и раднички.
И код нас је на жалост завлдао тај тренд немања пара и продаја играча и пре истека уговора као и не форсирање тих талената (цветковић,миљеновић,недовић....)Недовић је веш отишао,Цветковић јесте тренутно у првом тиму Звезде и стварно игра добро али ако се доведе странац на тој позицији као што се и прича нисам сигуран да ће тај странац доћи на место филипа већ на цвелетово.За миљеновића су најаве да ће каријеру наставити у хемофарму што можда и није тако лоше али је лоше то ако га продамо после те сезоне у хемофарму.Мало да уложимо у нашу младост много више би нам се вратило.
АВАНГАРДА-ФОРУМ ГРОБАРА СВИХ БОЈА

Не јебе леп него Боби.
Блок_64

PreviousNext

Return to Reprezentacije