Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby SamLowry » 10 Sep 2012, 01:36

Jao stalno se ponavlja ta glupost o strancima koji nam upropaštavaju sport. Niko nije lud da daje ozbiljne pare za stranca u situaciji kada ima prospekta koji će em da igra za manje pare em će da ga posle zavaljaju za ozbiljnu kintu za razliku od stranaca koji će da odu za dž. Ako se dovodi stranac na neku poziciju to je zato što ne postoji adekvatno domaće rešenje na toj poziciji. Nema tu nikakve mistifikacije, ako neki domaći igrač ne uspe da se izbori za minute na svojoj poziciji ni u jednom domaćem ili stranom timu biće da je to ipak zbog toga što nije toliki talenat koliko on, tata i menadžer misle, a ne zato što ga zli crnac sprečava da postane novi Durant. Uostalom, siguran sam da bi Đekić već postao Garnet da ga združenim snagama Vujošević, Roberts i Gist nisu sprečili u tome.
SamLowry

Postby John Doe » 10 Sep 2012, 04:04

To uopšte nije tačno. Niko nije spreman da žrtvuje npr dve-tri sezone zarad toga da napravi pleja... I uvek je lakše i sigurnije dovesti poluigrača iz USA, nego dati nekom klincu šansu i zajebati se...
Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

Postby Zli Gli » 10 Sep 2012, 07:42

Bobo_Vieri wrote:Samo me ne bi cudilo da oni ne znaju da se u nasoj grupi ne racunaju pobede protiv zadnjeg.

Računaju se i pobede protiv poslednjeg u grupi i gleda se % pobeda i poraza među trećeplasiranim ekipama iz svih grupa...
Zli Gli

Postby Diktator » 10 Sep 2012, 11:11

da li ima smisla komentarisati? :krsti:
sramota..
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby irriducibili » 10 Sep 2012, 11:14

Aleksa wrote:da li ima smisla komentarisati? :krsti:
sramota..

Zasto? Mozda je decko samo iskoristio priliku zarad skolovanja, ne znaci da mu je kosarka prioritet u zivotu...
irriducibili

Postby Diktator » 10 Sep 2012, 11:17

:laugh: :laugh: :laugh:
ne mislim na Pota..vec na indijance koji igraju za seniore..nisam komentarisao..u tazbini sam,air me izvestavao,nisam ni odgledao mec sa mocnom Estonijom..
btw..sta Pot radi ovde,imamo temu o mladjim kategorijama..
prebacujem.
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby Zemunac » 10 Sep 2012, 11:48

Oglala wrote:
Zemunac wrote:Meni je najjaci utisak ostavila totalna kurcobolja igraca... Mislim da smo zasluzili da ne odemo na ovo EP i da bi to bilo bolje po nas, da lepo krecemo opet od 0. Juce npr. vidim Keselja u Zemunu na mecu Zvezde i Donjecka, za vreme reprezentativne utakmice. Pa jel to mentalitet reprezentacije? Ja mislim da bih se ziv pojeo pored TV-a, da sam reprezentativac... Mogu oni da pricaju sta zele, ali juce kada sam video Keselja u Vizuri, shvatio sam da njih ustvari zabole uvo za sve.

b: Ne, oni su zasluili da ne idu na EP, reprezentacija ove zemlje nije; jer svoje prisustvo na velikim takmicenjima duguje proslosti i generacijama koje su stvarale njeno ime. Ovi momci, neki od njih, zasluzili su da idu u pizdu materinu, a ne u Sloveniju.
P.S. Radi se o generaciji koja je imala uspon i pokazala da moze, danas pokazuje da joj nije stalo. Jedno dobro delo ti ne daje alivi da cinis lose. Duda takodje treba da prozdere svoj deo kolaca odgovornosti. Radi se o coveku koji je zaduzio kosarku ove zemlje i o coveku koji ju je na trenutak digao iz blata. Trenutak je prosao, a za ovaj novi pad je umnogome i on kriv.

Mislis da ako odu na prvenstvo, da ce agonija prestati? Slazem se sa tobom da je velika tradicija iza nas, ali ovo sto nam priredjuje reprezentacija na zadnjem prvenstvu Evrope i u ovim kvalifikacijama, mnogo blati neke velike generacije... Dodirnuli smo samo dno i ekipa koja ne moze da dobije Estoniju, nije zasluzila da ode na EP. Uz svo postovanje Estonije i napretka kosarke u njihovoj zemlji, mislim da bi KLS ekipa sastavljena od igraca nase lige, a gledajuci i prvu B ligu i ekipa igraca te lige, bi dobila obe utakmice sa Estonijom. Doziveli smo bruku, po meni SVE rasterati, igrati sa mladim igracima, izgraditi kult reprezentacije opet, pa neka igraju oni kojima je stalo. Kao sto je Statista na nekom od topika napisao, ne bih imao nista protiv ni da gledam Dacu Mijatovica koji gubi od Cg sa 100% srca datog na terenu u prepunoj Areni, a ovo mi vec puno smeta da gledam.
Zemunac

Postby SamLowry » 10 Sep 2012, 12:27

Andrija wrote:To uopšte nije tačno. Niko nije spreman da žrtvuje npr dve-tri sezone zarad toga da napravi pleja... I uvek je lakše i sigurnije dovesti poluigrača iz USA, nego dati nekom klincu šansu i zajebati se...

Taj "poluigrač" u svakom slučaju ne igra 40 min po meču kao što ni taj klinac u prvoj seniorskoj sezoni neće biti nosilac igre. Dakle, dovođenje "poluigrača iz USA" nije nikakva prepreka da neko ko je talentovan dobije šansu u prvom timu. S obzirom da će stranac da zapali na kraju sezone kao slobodni agent, ako se taj klinac pokaže kao ozbiljan talenat i prospekt, niko nije lud da umesto njega sledeće sezone dovodi skupu mačku u džaku i poluproizvod, jer je ovaj em bolji em jeftiniji em mogu za njega posle da se uzmu ozbiljne pare. Uostalom, ne postoje kod nas 2 kluba niti 1000 stranaca pa da naša sirota deca ne mogu da dođu na red. Ti talenti koje niko ne prepozna kao takve i koji ne mogu da dobiju i iskoriste priliku u jednom od xy domaćih i stranih klubova, biće da ipak nisu toliki talenti koliki im je tata rekao da jesu. Čitava ta teza kako treba da ubacimo u vatru 10 junoša da se igraju po 30 min. u Evroligi pa će za dve godine od Đekne da ispadne Kukoč a od Sinoveca Dražen Petrović, je obična besmislica. Jedino što bi dobili je punjenje "stoka" razlikom i luzerski mentalitet, a u nekoj srednjeročnoj perspektivi i borbu za opstanak na Jadranu i gledanje Evrolige na TV-u.
SamLowry

Postby kecman » 10 Sep 2012, 13:33

Apropo tih poganih stranaca koji nam uništiše košarku i našu decu :sick: citiraću samo mog trenera "pravi igrač će uspeti uprkos svemu, za igrača koji nije pravi uvek će se naći izgovor što nije uspeo"
Problem je što je "pravih" sve manje u našoj košarci
SVAKOJ VLASTI VERNI, SVAKOJ VLASTI ODANI...
kecman

Postby irriducibili » 10 Sep 2012, 13:36

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti. ... _id=641851

Ja tek sada vidim da ce se termin utakmice poklapati sa fudbalom... :facepalm:

Koji je blistavi um to smislio? :sick:
irriducibili

Postby ratepcivortep » 10 Sep 2012, 13:39

Bobo_Vieri wrote:Novine pisu da idemo dalje kao treci i sa minimalnom pobedom. Samo me ne bi cudilo da oni ne znaju da se u nasoj grupi ne racunaju pobede protiv zadnjeg. Situacija treceplasiranih ekipa trenutno stoji ovako. 4 idu na E.P.
1. Letonija 4-3
2. Belgija 4-3
3. Turska 4-3
4. Azerbejdzan 4-3
5. Srbija 3-4
6. Austria 3-4

Nek me ispravi neko ako gresim. Jedni kazu da moramo da dobijemo 14, a drugi 19 zbog zatvorenog kruga. Totalno konfuzna situacija.

Neko je naveo citat sa sajta fibe da nam je dovoljno 14 razlike , mada nisam siguran ni da je to validno....Po meni je logicno da nam je dovoljno 14 razlike , jel i mi i Izrael imamo bolji medjusobni skor sa Letonijom i nije mi logicno da se gleda ukupna kos razlika ova tri tima , vec samo nas i Izraela , ta ukupna kos razlika bi bilo logicno da se gleda u slucaju da mi npr imamo bolji medjusobni skor Letonijom , Letonija sa Izraelom , a Izrael sa nama - tad bi postojao 'pravi krug' . Trenutno i mi i Izrael imamo bolji medjusobni susret sa Letonijom i logicno je da nas medjusobni susret odlucuje...
Estonija,Estonija,ne Letonija... :wacko:
ratepcivortep

Postby ofkovac » 10 Sep 2012, 14:12

da su nasi igraci lenji, jesu...nije kosarka poput fudbala gde ti treniras pred sezonu i za vreme iste, mnogo je veca pauza za one koji ne odu na pripreme sa drzavnim timom, mora da se trenira individualno...ali treba reci da mi nemamo nikakvu strategiju, ako je boljka mesto 1 i 4 onda to forsiras kod mladjih, no tu naidju drugi problemi, vec od tih under 16,18,20 selekcija se pozivaju neki igraci kojima tu nije mesto, tacnije neki drugi su veci potencijal...i onda se klinac ohladi, sta koji kyac da treniram, ribice, izlasci, i cao kosarka...

da sam prvi covek saveza, napravio bi sedmodnevni seminar na nekoj planini, sve trenere mladjih kategorija na gomilu po rangovima takmicenja, seminar drze npr duda, zoc i kari, iznesu plan i program, ko se nakon toga ne pridrzava plana, mars u beton ligu...nema zajebavanja...

kk partizan koji je 11 godina sampion nema igraca iz svoje skole ( ako se ne varam svi su dosli pre ili kasnije), jel im nije jeftinije da uloze novac u skolu umesto da ga svake godine trose na skupe strance i tresu se dal ce stranac da igra ili da se zayebava...opet kazem, nedostatak strategije, svi uzivamo kako barsa igra fudbal kad su tu mesi, iniesta, pedro, e pa ti momci od malih nogu uce kako da igraju za barsu...i oni im odmah traze zamene jos u mladjim kategorijama...
ofkovac

Postby Spursfan » 10 Sep 2012, 14:21

ofkovac wrote:da su nasi igraci lenji, jesu...nije kosarka poput fudbala gde ti treniras pred sezonu i za vreme iste, mnogo je veca pauza za one koji ne odu na pripreme sa drzavnim timom, mora da se trenira individualno...ali treba reci da mi nemamo nikakvu strategiju, ako je boljka mesto 1 i 4 onda to forsiras kod mladjih, no tu naidju drugi problemi, vec od tih under 16,18,20 selekcija se pozivaju neki igraci kojima tu nije mesto, tacnije neki drugi su veci potencijal...i onda se klinac ohladi, sta koji kyac da treniram, ribice, izlasci, i cao kosarka...

da sam prvi covek saveza, napravio bi sedmodnevni seminar na nekoj planini, sve trenere mladjih kategorija na gomilu po rangovima takmicenja, seminar drze npr duda, zoc i kari, iznesu plan i program, ko se nakon toga ne pridrzava plana, mars u beton ligu...nema zajebavanja...

kk partizan koji je 11 godina sampion nema igraca iz svoje skole ( ako se ne varam svi su dosli pre ili kasnije), jel im nije jeftinije da uloze novac u skolu umesto da ga svake godine trose na skupe strance i tresu se dal ce stranac da igra ili da se zayebava...opet kazem, nedostatak strategije, svi uzivamo kako barsa igra fudbal kad su tu mesi, iniesta, pedro, e pa ti momci od malih nogu uce kako da igraju za barsu...i oni im odmah traze zamene jos u mladjim kategorijama...

Realno i mi nemamo uslova to pre svega mislim na menje klubove ne racunajuci CZ,Partizan,Hemofarm itd itd.. Pozdanjem dosta klinaca koji leti provode po betonu treniraju, treninzi su im po sat ipo vremena sto je jako malo uz 4,5 treninga nedeljno... Postoje mnoga deca koja bi nakon treninga osajala i vezbala dodatno,sutirala itd itd,ali sve to zahteva da se ta sala u kojoj se trenira placa dakle za sve sto hoces u ovoj pustoj Srbiji treba ti novac...
Slazem se za ovo i barsu, nema sta mora se forsirati nase mlade snage,ako zelim dobiti novog Danilovica,Djordjevica ...
San Antonio Spurs
Spursfan

Postby John Doe » 10 Sep 2012, 16:01

SamLowry wrote:
Andrija wrote:To uopšte nije tačno. Niko nije spreman da žrtvuje npr dve-tri sezone zarad toga da napravi pleja... I uvek je lakše i sigurnije dovesti poluigrača iz USA, nego dati nekom klincu šansu i zajebati se...

Taj "poluigrač" u svakom slučaju ne igra 40 min po meču kao što ni taj klinac u prvoj seniorskoj sezoni neće biti nosilac igre. Dakle, dovođenje "poluigrača iz USA" nije nikakva prepreka da neko ko je talentovan dobije šansu u prvom timu. S obzirom da će stranac da zapali na kraju sezone kao slobodni agent, ako se taj klinac pokaže kao ozbiljan talenat i prospekt, niko nije lud da umesto njega sledeće sezone dovodi skupu mačku u džaku i poluproizvod, jer je ovaj em bolji em jeftiniji em mogu za njega posle da se uzmu ozbiljne pare. Uostalom, ne postoje kod nas 2 kluba niti 1000 stranaca pa da naša sirota deca ne mogu da dođu na red. Ti talenti koje niko ne prepozna kao takve i koji ne mogu da dobiju i iskoriste priliku u jednom od xy domaćih i stranih klubova, biće da ipak nisu toliki talenti koliki im je tata rekao da jesu. Čitava ta teza kako treba da ubacimo u vatru 10 junoša da se igraju po 30 min. u Evroligi pa će za dve godine od Đekne da ispadne Kukoč a od Sinoveca Dražen Petrović, je obična besmislica. Jedino što bi dobili je punjenje "stoka" razlikom i luzerski mentalitet, a u nekoj srednjeročnoj perspektivi i borbu za opstanak na Jadranu i gledanje Evrolige na TV-u.

Tom poluigraču je dozvoljeno da uradi bilo šta, dok je našem klincu unapred zagarantovano jahanje kompletne porodice od strane saigrača i trenera. Tom našem klincu NIKADA neće biti dozvoljeno da reši utakmicu, niti će biti na parketu kad se rešava utakmica. Zadnji šut na utakmici će uvek biti igran za poluigrača, a ne za klinca. I ti misliš da će sa mentalitetom "de je crnac da mu dodam?" kad je gusto, da stvore mentalitet pobednika i da će se kad je gusto usuditi da isprangijaju? I sam pričaš o Kukoču i Draženu, zbog koga smo pukli u Španiji 1986? I jel su Divcu zbog toga zapalili kuću u Prijepolju ili je propala jugoslovenska košarka ili smo gledali evroligu na TV-u?
Ja bre nikakda neću zaboraviti kada je Tripković natrpavao Cibonu trojkama, i posle jedne date, DV ga zove na ribanje? Isto tako zabadanje istog igrača na klupu kad god ne bi ispoštovao akciju do kraja? Pa bre Divac kad je izgubio te lopte protiv Rusa, su se zajebavali i snimali reklame tipa "Nema veze mali, sledeći put su tvoji".
Vidim mnogi pljuju Anđušića, te boli ga k, te ovo te ono. Evo, za mene je, npr jedan od najvećih kvaliteta Anđušića, bez obzira na sve, to što ima muda da isprangija i kad ne treba. Pa bek šuter u svakoj NBA ekipi prangija dok ga trener ne zameni, makar imao šut 0/50. Stojaković je ponekad šutirao i preko 20 puta na jednoj utakmici, bez obzira na procenat.
I niko nije rekao da treba 10 junoša treba da igra 30 minuta. Oni ne igraju ni 2 osim ako nije 50ak razlike.
To što ti pričaš odnos cene i znanja amera i našeg klinca je utopija. Što bi uopšte neko rizikovao dve-tri sezone i da na kraju ispadne da je ulaganje u klinca bilo pogrešno? Evo npr, što DV dovodi Tomasa i Vestermana, kad ima jednog od najvećih talenata na tom mestu Miljenovića? Da ne spominjem ne igranje Cvetkovića u onakvoj raspaloj CZV od prosle godine. De su ti klinci Partizana, FMP-a i CZ? Te FINAL 8, te najbolji igrač ovog turnira, te najbolji igrač evrope, te NIJT... Tu se bre tačno vidi da se ide samo na rezultat i ništa više, kakav bre razvoj srpskih mladih košarkaša? Šta bi npr Partizanovi navijači rekli da je DV rekao, jbiga nemamo para, nećemo dovoditi nijednog stranca ove godine? San 90% nas je da u našim ekipama igraju Lebron Džejms i društvo, BEZ obzira na kvalitet naših mladih igrača. Oni ne igraju i tu je Duda u pravu. Koga da zove?
:jos:
Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

Postby cele iz fotelje » 10 Sep 2012, 16:10

Iskusno sam preskočio gledanje utakmice. Nerviranje 0. Dobro, nešto malo, kasnije kada sam čuo rezultat.
DV: "Karakter je ono što preostane posle poraza"
cele iz fotelje

PreviousNext

Return to Reprezentacije