Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby AirBall » 12 Sep 2012, 13:07

Bobo_Vieri wrote:Da li mislite da engleski mediji manje kritikuju fudbalere kad vise za plasman na E.P. u fudbalu? To je sasvim normalno. Holandski mediji su razapeli fudbalere jer nisu prosli grupu na evropskom, u konkurenciji Portugala i Nemacke, a igrali su finale proslo svetsko. Isto je bilo u Brazilu posle eliminacije sa S.P. od Holandije, mogu misliti sta bi bilo da se ne kvalifikuju. Isto je i u Francuskoj, Italiji i bilo gde na svetu, cak i gore, tamo svaki fudbaler ima svog paparaca koji ga prati skoro ceo dan za vreme kvalifikacija ili velikih takmicenja, ovde su bar bili postedjeni da noc pred mec koji izgube budu uslikani sa dve ribe devetesetprvo na Blejvocu u 3 ujutru kako cirkaju skivi uz zvuke Milene Ceranic.

Mislim da Teodosic i Savanovic imaju poentu kada je jedna sitnica u pitanju... To naravno ne abolira katastrofalnu igru u vecini utakmica, bahatost i kurcobolju, ali je fakat da se oni uvek odzaivaju pozivu selektora za razliku od nekih... Samim tim paralela sa Englezima ne stoji, jer oni uvek raspolazu sa najjacim mogucim snagama...

Mislim da bi pojedini nasi novinari, a evo sugestije nekima od njih koji citaju forum, trebali da naprave clanak o izostancima u reprezentaciji i da se povede javna rasprava o tome i da se pokusa da se udje u razloge zbog kojih je neko ko ima 22-23 godine odlucio da ignorise reprezentativne skupove...

Tome se jednostavno mora stati na put, jer otkaza u fudbalu, rukometu i vaterpolu nema, zasto bi kosarka bila jedini izuzetak... To se naravno odnosi i na zensku kosarku koja ima slican problem...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby harper lee » 12 Sep 2012, 13:11

Naka wrote:Andjusic je zajedno sa Tepicem napravio tu razliku od 20 poena bas u tom prvom poluvremenu. Duda se na njega izgalamio jer ovaj nije napravio faul nad igracem kog je Macvan cuvao, jer je Macvan morao da preuzme Teovu 100 brljotinu na utakmici.
I da, u ovoj reprezentaciji zasigurno da Andjusic nije pozvan da bude nosilac, nema on tu reputaciju, vec da odigra po koji minut, a zamislite pokazao je vise zelje, borbenosti, htenja od nafuranog i nadmenog Tea. Gosin Teo je sinoc pokazao kako ne treba igrati za SVETINJU. Bukvalno nijednom, ali ponavljam nijednom nije sacuvao saigraca. Prolazili su ga redom svi bekovi Izraela. Valjalo je to zakrpiti, posebno u drugom poluvremenu. U napadu ocaj, par nerezonskih suteva, par pogodjenih, i to je sve od igraca koji je trebao biti nosilac. A da ne pircam o komicnom prevodjenju lopte u zadnjem napadu... Ali nacice se neki Bond ili jos neki neosvesceni zvezdas da prica o tome ko je Teo i kako je on zaduzio nasu kosarku.

Seres kao crno-bela foka, a one na ovom forumu isporucuju najvece gomile sranja. Teo je drugo poluvreme odigrao fantasticno, cak je uspeo i za 5 sekundi da izmisli cistu poziciju za Rasica da nas odvede na +19 koju je ovaj, naravno, zajebao. No, ne vredi vise na ovom forumu pisati o tome, Teodosic da ubaci 50 koseva i udeli 20 asistencija na utakmici opet bi mu se ovde prikenjavalo. Andjusic Teu ne moze ni patike da nosi i nece moci do kraja karijere.

Sto se klubastva tice, o tome zaista nemam nameru da raspravljam sa ljudima cije su kritike na Teodosica proizvod cinjenice da nikada nije igrao u Partizanu, niti ce.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby harper lee » 12 Sep 2012, 13:16

AirBall wrote:Mislim da bi pojedini nasi novinari, a evo sugestije nekima od njih koji citaju forum, trebali da naprave clanak o izostancima u reprezentaciji i da se povede javna rasprava o tome i da se pokusa da se udje u razloge zbog kojih je neko ko ima 22-23 godine odlucio da ignorise reprezentativne skupove...

Tome se jednostavno mora stati na put, jer otkaza u fudbalu, rukometu i vaterpolu nema, zasto bi kosarka bila jedini izuzetak... To se naravno odnosi i na zensku kosarku koja ima slican problem...

I da pritisnu do kraja igrace koji ne dolaze da objasne razloge zasto ne dolaze. OK, njihovo pravo, ali za tako nesto se u stampi ozbiljnih drzava razapinje na krst. Da sam ja nesto na celu nekog od klubova nikad ne bih potpisao igraca koji ne dolazi na akcije reprezentacije i lobirao bih kod drugih klubova da ni oni to ne cine. Koji god da je igrac i koji god da je klub u pitanju. Naljutio ih Duda Ivkovic, mozes misliti. Veliki umovi, veliki kosarkasi i osetljive persone.
harper lee

Postby johnny_bg » 12 Sep 2012, 13:19

harper lee wrote:
Naka wrote:Andjusic je zajedno sa Tepicem napravio tu razliku od 20 poena bas u tom prvom poluvremenu. Duda se na njega izgalamio jer ovaj nije napravio faul nad igracem kog je Macvan cuvao, jer je Macvan morao da preuzme Teovu 100 brljotinu na utakmici.
I da, u ovoj reprezentaciji zasigurno da Andjusic nije pozvan da bude nosilac, nema on tu reputaciju, vec da odigra po koji minut, a zamislite pokazao je vise zelje, borbenosti, htenja od nafuranog i nadmenog Tea. Gosin Teo je sinoc pokazao kako ne treba igrati za SVETINJU. Bukvalno nijednom, ali ponavljam nijednom nije sacuvao saigraca. Prolazili su ga redom svi bekovi Izraela. Valjalo je to zakrpiti, posebno u drugom poluvremenu. U napadu ocaj, par nerezonskih suteva, par pogodjenih, i to je sve od igraca koji je trebao biti nosilac. A da ne pircam o komicnom prevodjenju lopte u zadnjem napadu... Ali nacice se neki Bond ili jos neki neosvesceni zvezdas da prica o tome ko je Teo i kako je on zaduzio nasu kosarku.

Seres kao crno-bela foka, a one na ovom forumu isporucuju najvece gomile sranja. Teo je drugo poluvreme odigrao fantasticno, cak je uspeo i za 5 sekundi da izmisli cistu poziciju za Rasica da nas odvede na +19 koju je ovaj, naravno, zajebao. No, ne vredi vise na ovom forumu pisati o tome, Teodosic da ubaci 50 koseva i udeli 20 asistencija na utakmici opet bi mu se ovde prikenjavalo. Andjusic Teu ne moze ni patike da nosi i nece moci do kraja karijere.

Sto se klubastva tice, o tome zaista nemam nameru da raspravljam sa ljudima cije su kritike na Teodosica proizvod cinjenice da nikada nije igrao u Partizanu, niti ce.

Teo je vrhunski igrač kome glava nije na mestu i nad kojim niko nema autoritet. Nezamisilivo je da se jedna trenerska veličina kao Duda dernja na dotičnog "PUSTI GA DA ŠUTNE", jer u suprotnom ovaj bi šutnuo iz okreta sa 9 metara preko ruke. On treba repki, ali sa čistom glavom, ovakav ne.
johnny_bg

Postby John Doe » 12 Sep 2012, 13:27

harper lee wrote:Sto se klubastva tice, o tome zaista nemam nameru da raspravljam sa ljudima cije su kritike na Teodosica proizvod cinjenice da nikada nije igrao u Partizanu, niti ce.

Ovo bi u potpis mogao da stavim :jos:
Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

Postby Pinturicchio » 12 Sep 2012, 13:27

Niko ne moze da ospori kvalitet Teodosica, ali je, po meni bar, problem sto se mnogo zajebava i sto mi deluje kao da ga boli k za reprezentaciju... U odbrani ga nigde nema, u napadu cesto pokusava neke akrobacije, dodavanja iza ledja, bez gledanja, pokusava da prodje kroz 2,3 igraca...
Pinturicchio

Postby Naka » 12 Sep 2012, 13:29

harper lee wrote:

Jesam ja rekao da je Andjusic klasa? Nisam, ali sam rekao da je pokazao vise zelje od Teodosica. Teo treba da bude nosilac, mada on to nije i tacka. U pravu si trebao je za skoro 6 sekundi da prenese loptu bez nekog presinga, od nase linije za tri poena do njihovog centra. Zanimljivo. Bo to prenese od kosa do kosa za isti taj broj sekundi. A da ne pricam o NBA igracima. Ali avaj sa tobom je prica nemoguca, jer ti si taj koji ga brani jer je zvezdas, ja iskreno Dudu uvek kritikujem sto je pozvao Paunica ili pak Rasica iako su obojica iz Partizana (normalno kritikujem i njih).
Teodosic da ubaci 20 poena i da vodi reprezentaciju kako treba rekao bih da je vodja i da je igracina, ovako sa 13 poena po mecu u kvalifikacijama portiv Islanda i Slovacke, taj epitet i ne zasluzuje, sobzirom da je on pored Savanovica i Krstica medju najiskusnijim igracima. A o njegovom doprinosu u odbrani da ne pricamo.
I da, od kako se promenio tim menadzer u cuvenog N.Ilica sve polako krece naopako, on je bitna spona igraca i sportskog sektora... Ali otud i ne cudi pojava nekih igraca koji i ne zasluzuju poziv reprezentacije.
Last edited by Naka on 12 Sep 2012, 13:33, edited 1 time in total.
Naka

Postby Bobo_Vieri » 12 Sep 2012, 13:33

AirBall wrote:
Bobo_Vieri wrote:Da li mislite da engleski mediji manje kritikuju fudbalere kad vise za plasman na E.P. u fudbalu? To je sasvim normalno. Holandski mediji su razapeli fudbalere jer nisu prosli grupu na evropskom, u konkurenciji Portugala i Nemacke, a igrali su finale proslo svetsko. Isto je bilo u Brazilu posle eliminacije sa S.P. od Holandije, mogu misliti sta bi bilo da se ne kvalifikuju. Isto je i u Francuskoj, Italiji i bilo gde na svetu, cak i gore, tamo svaki fudbaler ima svog paparaca koji ga prati skoro ceo dan za vreme kvalifikacija ili velikih takmicenja, ovde su bar bili postedjeni da noc pred mec koji izgube budu uslikani sa dve ribe devetesetprvo na Blejvocu u 3 ujutru kako cirkaju skivi uz zvuke Milene Ceranic.

Mislim da Teodosic i Savanovic imaju poentu kada je jedna sitnica u pitanju... To naravno ne abolira katastrofalnu igru u vecini utakmica, bahatost i kurcobolju, ali je fakat da se oni uvek odzaivaju pozivu selektora za razliku od nekih... Samim tim paralela sa Englezima ne stoji, jer oni uvek raspolazu sa najjacim mogucim snagama...

Mislim da bi pojedini nasi novinari, a evo sugestije nekima od njih koji citaju forum, trebali da naprave clanak o izostancima u reprezentaciji i da se povede javna rasprava o tome i da se pokusa da se udje u razloge zbog kojih je neko ko ima 22-23 godine odlucio da ignorise reprezentativne skupove...

Ok, to je istina, ali da li treba da im dignemo spomenik sto se oni odazivaju? Gistro igrali bi sa vecim zarom da se svi odazovu? Nesto, ne verujem u to. Naravno da treba posebno kritikovati te sto se ne zele da igraju, vise od ovih, pominjati ih konstantno ali ne smeju ni ovi sto igraju da budu imuni na kritiku. Poredjenje i te kako stoji jer Holandija izgubi od Nemacke i Portugala, pa ih ispljuju 10 puta gore, mi od Estonije, dva puta od Crne Gore i Izraela uz evidentnu kurcobolju. Mislis li da to sto se ne odazovu Milicic, Raduljica i Rakocevic smanjuje nas kvalitet u odnosu na ove reprezentacije na manju razliku nego sto je izmedju recimo Nemacke i Portugala ili Brazila i Holandije, Engleske i Hrvatske u fudbalu? Brazil ispadne sa svetskog od Holandije, urnisali su ih u medijima, ovde ovi bre nisu dobili nijednu naslovnu stranu za poraze. O Bekamu ne mozes da verujes sta su sve mediji pisali, kakve nadimke mu davali, navijaci mu zvizdali svaku utakmicu i svaki Englez ga je mrzeo jer se okliznuo dok je sutirao penal i kad je dobio crveni. Molim lepo, javna si licnost, jos igras preko kurca, spremi se na kritiku. Novinaru su lesinari, bilo gde na svetu, ali ovde je blaza situacija nego preko sto se tice kritike.
Last edited by Bobo_Vieri on 12 Sep 2012, 13:35, edited 1 time in total.
Bobo_Vieri

Postby johnny_bg » 12 Sep 2012, 13:35

Je l' moze neko da mi kaze kako se popunjavaju grupe u Sloveniji? Da li smo u posldenjem sesiru? Ili u 2. (jer smo bili 8. prosle godine na EP)?
johnny_bg

Postby Pinturicchio » 12 Sep 2012, 13:36

Meni nije jasno zbog cega Raduljica odbija poziv da igra za reprezentaciju... Po onome sto sam cuo, kada je bio gost kod Tegija, mogao sam da zakljucim da je covek patriota, tako da me to uvek bunilo... Ne razumem zasto nece da igra za reprezentaciju...
Pinturicchio

Postby nolinjo » 12 Sep 2012, 13:37

harper lee wrote:te]

Svaka cast na postu.

Inace, gledao sam samo drugo poluvreme jer je glupi RTS samo to davao u reprizi. Ko zna sta je to Andjusic uradio u prvom poluvremenu pa ga toliko hvalite, u drugom je bio jadan da jadniji ne moze biti. Jednom mu se cak i Duda zaleteo sa klupe do ispod kosa gde je Andjusa stajao, u trenutku sam mislio da ce da ga prebije. :laugh:

kad je glup nie napravio sekiru -faul i primimo kos u zadnjoj sekundi cetvrtine ,zamisli da smo ispali zbog takvih gluposti

i jos jednom da ponovim kalkulisali smo maksimalno
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby nolinjo » 12 Sep 2012, 13:38

Pinturicchio wrote:Niko ne moze da ospori kvalitet Teodosica, ali je, po meni bar, problem sto se mnogo zajebava i sto mi deluje kao da ga boli k za reprezentaciju... U odbrani ga nigde nema, u napadu cesto pokusava neke akrobacije, dodavanja iza ledja, bez gledanja, pokusava da prodje kroz 2,3 igraca...

lepo ti rece coek on igra pa igra ,to sto se nama ne svidja kako igra ne znaci da on lose igra :biggrin:

on isto igra i tamo i vamo ,i u rusiju i u srbiju ,u oba slucaja on sve zasere na kraju sve ono dobro sto napravi za poluvreme :thumbdown:
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby John Doe » 12 Sep 2012, 13:39

Pinturicchio wrote:Meni nije jasno zbog cega Raduljica odbija poziv da igra za reprezentaciju... Po onome sto sam cuo, kada je bio gost kod Tegija, mogao sam da zakljucim da je covek patriota, tako da me to uvek bunilo... Ne razumem zasto nece da igra za reprezentaciju...

Kod nas samo pripreme traju 3 meseca, a nije svako spreman da se odrekne kompletnog odmora da bi igrao za reprezentaciju....
Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

Postby Bobo_Vieri » 12 Sep 2012, 13:43

Pomenu Air da ne raspolazemo najjacim sastavom, ali gubimo od Crne Gore koja igra bez dva najbolja igraca, igraca kakva mi nemamo medju neodazvanima.
Last edited by Bobo_Vieri on 12 Sep 2012, 13:44, edited 1 time in total.
Bobo_Vieri

Postby harper lee » 12 Sep 2012, 13:43

Pinturicchio wrote:Niko ne moze da ospori kvalitet Teodosica, ali je, po meni bar, problem sto se mnogo zajebava i sto mi deluje kao da ga boli k za reprezentaciju... U odbrani ga nigde nema, u napadu cesto pokusava neke akrobacije, dodavanja iza ledja, bez gledanja, pokusava da prodje kroz 2,3 igraca...

On sinoc uopste nije delovao tako u drugom poluvremenu koje sam gledao. Naprotiv, delovao je vrlo angazovano i nalozeno. Bila je jedna situacija pred kraj utakmice, Izraelci su napravili napad tako da Teo bude napadnut 1 na 1 ispod samog kosa. Prvi put im je proslo i Teo se bas iznervirao zbog toga sto nije uspeo da brani, u sledecem napadu je odlicnom i agresivnom odbranom sprecio kos. Mislim da se ovde vise raspravlja na osnovu opstih mesta koja su odavno pripremljena za igrace nego na osnovu gledanja utakmice.

Inace mi je najomiljenija teorija da lopta ide brze kad Teodosic nije u igri. Ide kurac brze.
harper lee

PreviousNext

Return to Reprezentacije