Лабовић: Нисам имао места у репрезентацији једне менаџерске агенције 
Драган Лабовић, повремени репрезентативац Србије и првотимац руског Нижњег Новгорода послао је јуче нашој редакцији отворено писмо Душану Ивковићу, као реакцију на изјаву селектора да је „Лабовић имао вишак килограма, пошто је постао тата током припрема, па је вероватно славио мало више”…
У његовом писму, стоји:
„Господине Ивковићу, ако сте мислили да вам нећу одговорити на ваш коментар како сам дуго славио рођење детета, грдно сте се преварили. Одговорићу вам сочно, јер ми карактер не налаже другачије! Сматрам да је природно да се свака принова прослави. Нисам је славио пред припреме, него у току припрема, али вам опраштам јер сте човек у годинама. Моје славље и није неки проблем, јер је било само једном, а распитајте се како ваши играчи прослављају из карантина скоро сваки дан кад се спремају за велика дела.
Вратио бих се мало на дешавања из 2008. године, кад је све и почело. Био сам најбољи стрелац Јадранске лиге и најбољи играч сваког могућег првенства, али нисам имао места у тада вашој репрезентацији састављеној из једне менаџерске агенције. Те 2008. дигли сте цену многима који то не заслужују, а мени спустили. Деведесет посто њих је кроз ту акцију узело милионе. Хвала Богу и ја сам, али мимо те акције, мимо те једне менаџерске агенције и вашег ургирања и звања по Европи како играчи морају да играју!
Моје мишљење је да сте неуспешан тренер. Мислим да уопште нисте тренер, него да сте кошаркашки филозоф. Узели сте две Евролиге, потрошили 970 милиона евра.
У делу писма које претходи завршној поруци, Лабовић упућује Ивковића да о трофејима за савет упита Обрадовића, а успехе са репрезентацијом приписује играчком, а не тренерском кадру.
– Не играм у Реалу, нити у Барселони, али имам у ногама у последње три године више минута на паркету него 80 одсто ваше репрезентације. У вашој репрезентацији, док сте ви на челу, ништа се неће променити – лопта ће увек бити код Теодосића који ће да дода пас Крлету и то је цела игра. Остали су као маскоте поред терена, односно имају исту улогу као те маскоте поред терена, али не само у вашој репрезентацији, већ и у великим европским клубовима! Предлажем вам да убудуће шетате Калемегданом, читате „Политику”, чувате голубове… Ја ћу и даље да будем дебео и да играм по 25–30 минута и зарађиваћу мимо вашег маркетинга. Хвала на пажњи и довиђења, журим угасиће ми се калијан!