Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Književno ćaskanje

Re: Književno ćaskanje

Postby Starsica » 01 Nov 2012, 15:25

Nebojsa wrote:Uzeo sam danas "Baudolino" od Umberta Eka. Nisam citao komentare citalaca (iako to radim), tako da cu videti sta me ceka.

Mada sam trazio Imprimatur, na zapadu nista novo, Dallas '63 ali vec su bili uzeti. Procitacu ovo pa javljam. :biggrin:

Ako volis istorijske romane, dopasce ti se. Meni je bila zanimljiva, iako ostatak knjiga nisam procitala :)
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Nebojsa » 01 Nov 2012, 15:57

Pa to i volim. :biggrin: Istorijske ali ne neke cinjenice ili tako nesto vec price. A Imprimatur je bas moj tip knjige. :)
25.IV 2014 - 79:81

PG: Lowry, Paul
PG/SG: LaVine
SG: Redick
SG/SF: Butler, Ariza,
SF: Gallinari
SF/PF: Crowder
PF/C: Love, Thompson, Plumlee
C: B. Lopez
Nebojsa

Postby Starsica » 01 Nov 2012, 16:02

To je vise istorijski krimi roman :D Ako ti se bude dopalo, obavezno procitaj i Secretum i Veritas :)
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Starsica

Postby Nebojsa » 01 Nov 2012, 17:17

Starsica wrote:To je vise istorijski krimi roman :D Ako ti se bude dopalo, obavezno procitaj i Secretum i Veritas :)

Secretum je imao ali nisam uzeo zato sto jos nisam ni Imprimatur procitao. Mada sam procitao da je Secretum podbacio ali cu procitati definitivno sva tri dela.

Nebojsa

Postby Starsica » 01 Nov 2012, 17:27

Ja sam samo pocela da citam Secretum i nisam nastavila. Jedna od retkih knjiga koje sam ostavila. No, vraticu joj se kad tad, da ne bude da sam ih kupila za dzabe :D
Starsica

Postby Nebojsa » 01 Nov 2012, 17:39

Starsica wrote:Ja sam samo pocela da citam Secretum i nisam nastavila. Jedna od retkih knjiga koje sam ostavila. No, vraticu joj se kad tad, da ne bude da sam ih kupila za dzabe :D

Znaci, potvrdila si komentare :biggrin: Ma ja cu procitati u svakom slucaju, mada nece biti skoro jer nisam poceo ni Eka, dok ja zavrsim tu knjigu, pa onda tek dolazi Imprimatur.. :biggrin:

Nebojsa

Postby Reaper » 01 Nov 2012, 17:48

Nebojsa wrote:Uzeo sam danas "Baudolino" od Umberta Eka. Nisam citao komentare citalaca (iako to radim), tako da cu videti sta me ceka.

Mada sam trazio Imprimatur, na zapadu nista novo, Dallas '63 ali vec su bili uzeti. Procitacu ovo pa javljam. :biggrin:

Büchereien Wien, a? :biggrin: Nisam izbijao odatle jedno 2 godine. Knjige, stripovi, CD-ovi... Ludilo :) E onda je malo ozbiljnije krenuo fax (WU) i jbg, nedostajalo je vremena...
Reaper

Postby Nebojsa » 01 Nov 2012, 18:33

E to da. :biggrin: Stvarno ludilo, ima sve i svasta. A to je kao velika firma, ne moras da vracas u toj knjizari gde si iznajmio, moze i u drugoj. Mnogo dobra biblioteka, bas prakticno i dostupno su napravili za sve. A tek pre 2 dana se uclanio.

A isao/ides na Wirtschaftsuniversität? I ja cu tamo sl. godine :biggrin:

Nebojsa

Postby Reaper » 03 Nov 2012, 12:03

Magistrirao :) Ako te sta interesuje slobodno pitaj, sve znam :biggrin: Mozemo i preko pm-a, meni svejedno.
Reaper

Postby Remi » 06 Nov 2012, 16:20

Reaper wrote:Magistrirao :) Ako te sta interesuje slobodno pitaj, sve znam :biggrin: Mozemo i preko pm-a, meni svejedno.

E, moj magistre. Pa nema te da svratis u ovim teskim danima na nasu temu.
Nisi ni video da je imamo? Priznaj.
Remi

Postby Houdini » 08 Nov 2012, 14:29

cita mi se neki istorijski triler. nesto na foru Zavera treceg neba, Osmica ili Lavirint. znaci nesto lagano, pitko, da bez napreaznja citam pred kunt.

predlozi neki?
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Unexpected » 08 Nov 2012, 14:39

Zavera trećeg neba ima još dva "nastavka", Imperatorovo zaveštanje i Krstaši tame , možeš to npr. ako nisi čitao i ako ti se svidela prva knjiga.

Meni Danteova zamka nije bila loša.
Ovidije i Germanik su me prijatno iznenadile. Opuštajuće uz zanimljiv pogled na antički Rim, pomalo uvrnut. Mada ne znam koliko se mogu svrsttati u trilere.
The End.
Unexpected

Postby kecman » 08 Nov 2012, 14:42

Unexpected wrote:Zavera trećeg neba ima još dva "nastavka", Imperatorovo zaveštanje i Krstaši tame , možeš to npr. ako nisi čitao i ako ti se svidela prva knjiga.

Meni Danteova zamka nije bila loša.
Ovidije i Germanik su me prijatno iznenadile. Opuštajuće uz zanimljiv pogled na antički Rim, pomalo uvrnut. Mada ne znam koliko se mogu svrsttati u trilere.

Preporuka za Danteovu zamku.. :okk:
SVAKOJ VLASTI VERNI, SVAKOJ VLASTI ODANI...
kecman

Postby Houdini » 08 Nov 2012, 14:46

Danteova zamka it is.

mozda posle uzmem i Imperatorovo zavestanje i Krstase tame.

bas mi se citaju knjige za svoju dusu, od ovih strucnih gluposti nisam nista opustajuce procitao preko 6 meseci.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Crazy Soul » 08 Nov 2012, 16:21

Unexpected wrote:... Krstaši tame ...

Dopada mi se naslov ...
Image
Houdini wrote:Danteova zamka it is.

mozda posle uzmem i Imperatorovo zavestanje i Krstase tame.

bas mi se citaju knjige za svoju dusu, od ovih strucnih gluposti nisam nista opustajuce procitao preko 6 meseci.

Mogao bi da probas i sa ovom knjigom Vektor trido
Ima od svega po malo i napisana je tako da mozes da je procitas u jednom dahu...
Spoiler: pokaži
Sto znaci nista od spavanja... Image Image
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura