Ana ce biti pod velikim pritiskom jer da bi Srbija imala ikakvu sansu mora da dobije ovaj duel. Cehinja ce sigurno uci opustenija u mec, jer zna da se i bez njenih pobeda moze do pehara (tako je bilo prosle godine u Moskvi). Ni za jednu se ne moze reci da je u dobroj formi po partijama tokom jeseni. Obe su poznate kao igracice trenutka, mogu uci u odlicne serije, i tada pogadjaju sve sto zamisle. I jednoj i drugoj najjace oruzije je forhend, ali posto Lusi igra levom rukom, bekhend ce biti vazan deo igre. Ana je ove godine pokazala neke pomake na mentalnom planu u mecevima kada joj nije islo i mozda je za nijansu stabilnija igracica. Zbog povrede koju vuce iz Moskve pitanje je koliko je fizicki spremna, pa bi joj sigurno vise odgovarale krace razmene i moguce da ce igrati preagresivno, a zna se gde je to moze odvesti. Ocekujem od Vranesa da je iskontrolise sutra i mislim da moze do pobede. Ana je dobila prva dva medjusobna meca, ali Cehinja sada ima prednost od 3-2 u pobedama. Jedan mec su odigrale ove sezone, pocetkom godine u Sidneju i Safarova je dobila sa 7-6 6-2.
Mislim da Jelena ima solidne sanse. Morace dobro da vraca servis i da pokusa da sto duze drzi lopticu u igri. Kvitova je bila bolesna i pitanje je koliko je fizicki spremna za mec. Verovatno ce pokusati da poene zavrsava sto pre, pa moze lako da uleti u seriju promasaja, a za nju se zna da to moze da potraje. Sigurna igra bez prevelikih rizika (to Jeleni sigurno nece biti problem

) i dobro kretanje mogu mozda dovesti Jelenu do iznenadjenja. Bekhend mora da joj bude jak sutra jer ce vecina lopti ici upravo na njega. Jedini medjusobni mec dobila je Kvitova prosle godine u Lincu u tri seta.
Podloga je nesto sporija, sto najvise odgovara Jeleni. Od nje ocekujem najbolje partije sezone, ona citavu karijeru zivi za ovo. Nadam se da je Ana 100% spremna i fizicki i mentalno i da ce odigrati najbolje sto moze. Idemo devojke

!
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.
#8 #24
OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018
OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!