Withnail wrote:http://www.mts.telekom.rs/index.php/mobilni-uredaji.html
ovde su im valjda svi ponudjeni...prvo da razjasnimo

kad udjem na bilo koji stoji u jednoj koloni pretplata, u drugoj iznos rate...sta je sta? joj, sto ne volim kad ovako nista ne znam

vidim da mnogi odu samo kod svog operatera, i za pretplatu od npr 1500din dobiju dobar telefon a u ovkviru te preplate pricaju, salju i ne prekorace granicu (mada kad god su pricali ljudi o tome, nisam preterano slusao)...najbolje da sutra odem u poslovnicu i lepo vidim

Pretplata ti je mesecni iznos koji uplacujes i koji ti omogucuje besplatne minute, sms i internet (zavisi koji paket uzmes, odnosno koliko novca izdvojis, srazmerno dobijes i free minute, sms i net). Pogledaj
ovde koje sve tarife imaju i koliko se placa mesecno i sta se free dobija. Kad/ako probijes tu granicu koju dobijes u okviru pretplate, obracunavaju ti po tabeli koja je navedena. Pocetkom narednog meseca ti kompletan obracun stize uz racun.
Ja npr. koristim tafifu Mix net M i za oko 1200 din mesecno imam 300min razgovora u Srbiji, 600sms i 600MB neta. Ako nesto ne iskoristim, prebacuje mi se u naredni mesec, tako 3meseca. Za ono sto meni treba, mogu reci odlicna tarifa. Evo
ovde mozes pogledati Mix net tarife.
edit: npr. pre skoro dve godine sam izabrao ovu tarifu i uzeo telefon LG GT540 Optimus i platio odmah 6 000din. To mu je bila cena uz ovu tarifu. U radnjama je u to vreme kostao oko 150E.
Iznos rate se odnosi na telefon koji uzmes. Mozes da ga platis odmah u kesu, a mozes da potpises ugovor na 12 ili 24 meseca i taj iznos se podeli u mesecne rate. Sto "jacu" tarifu izaberes, jeftinije dobijes telefon

Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...