Board index Tenis Turniri

ATP i WTA lista i poeni

Re: ATP i WTA lista i poeni

Postby Milutinov Tata » 14 Jun 2011, 19:48

M.S. wrote:Plašiš se prilično opravdano, jasno da Novaku trebaju dva slema za siguricu ove sezone-što znači Njujork na kome svi znaju da igraju, ili finale turnira koji mu najmanje leži. Nema baš prostora za nepokolebljivu uverenost.

Ako ćemo pravo, Nadal je igrao kao lud celu sezonu kad je došao na prvo mesto prvi put (šta tek reći za drugi put). Tako da nema samo sreća upliv kad su u igri trojica ovako moćnih igrača.

Ne zaboravi ipak da je u oba slucaja i Federer malo pripomogao (vrlo losa sezone posle AO prosle godine i slabije igre okom 2008), dok ove godine Nadal nigde ne kiksa, tj. Novak uvek mora njega da pobedi da bi uzeo tutilu.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Maki » 14 Jun 2011, 19:51

I ja se nadam da je sazreo ali opet brinem,sta znam valjda moram da brinem! i da se plasim.Tako je to kad volis nekoga! :jebiga:

Tata,mi smo ovde samo racunali i isli na to da ce Nadal da osvoji titulu!
Ali npr.,Nole ako stigne do polufinala a Nadal ne odbrani titulu,mislim da ni ti bodovi iz Barselone mu ne bi pomogli da se vrati jer bi razlika bila mnogo veca u tom slucaju!
E zavrtelo mi se u glavi od svga ovog! :facepalm:
Maki

Postby M.S. » 14 Jun 2011, 19:57

ne vredi, stvarno, mora Novak još nešto veliko da uradi u sezoni ili da Nadal opasno kiksne. samo gledajmo tako i kolo po kolo. od ostalog stvarno boli glava.

Liv, slažem se sa tobom. Ni meni se ništa ne sviđa. Plus, Nadal je preokrenuo ni kriv ni dužan, doš'o mu Federer zadovoljan što je prekidač niza i ujedno sa igrom stvorenom za Nadala i to je to.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby Maki » 14 Jun 2011, 19:58

Milutinov Tata wrote:
M.S. wrote:Plašiš se prilično opravdano, jasno da Novaku trebaju dva slema za siguricu ove sezone-što znači Njujork na kome svi znaju da igraju, ili finale turnira koji mu najmanje leži. Nema baš prostora za nepokolebljivu uverenost.

Ako ćemo pravo, Nadal je igrao kao lud celu sezonu kad je došao na prvo mesto prvi put (šta tek reći za drugi put). Tako da nema samo sreća upliv kad su u igri trojica ovako moćnih igrača.

Ne zaboravi ipak da je u oba slucaja i Federer malo pripomogao (vrlo losa sezone posle AO prosle godine i slabije igre okom 2008), dok ove godine Nadal nigde ne kiksa, tj. Novak uvek mora njega da pobedi da bi uzeo tutilu.

Tacno tata.Pa se onda setite kako se Federer vratio na prvo mesto( Nadal ispao na RG,pa nije ni ucestvovao na Wimbldonu)...Nikad se nisu njih dvojica klali jedan protiv drugog non stop za 1.mesto uvek su tu "pripomagali" jedan drugom ovakvim stvarima!
Dok Nole mora direktno sa njima da se bori(sa jednim za ulazak u finale,a sa drugim za titulu),uzas! :crybaby: I lepo je Nokica jednom rekao da se rodio u pogresno vreme. :girlcry: Svi se nadamo da ce demantovati sam sebe!
Maki

Postby M.S. » 14 Jun 2011, 20:02

Daleko će da dogura ako počne ponovo tako da misli. Liv je lepo rekla na drugoj temi da ima igru za obojicu (trojicu, petoricu, kako god) i tako treba da gleda na stvari. Sve ostalo je suludo gubljenje energije.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby Saint-Tropez » 14 Jun 2011, 20:15

Sad gledam WATTS na ES: RG i #1 su izbaksuzirali Ministar i ambasada onim postavljanjem svecice (#1) na tortu za Novakov rodjendan :mad2: (ostali mogu da se opuste, nisu krivi zbog (opravdanog) optimizma pred polufinale).

Nadam se da ce Ministar imati neka preca posla za vreme W, kao i da Ambasada nece praviti nekakve prijeme (inace ce morati Liv da se licno pobrine :biggrin: da ponovo ne naprave neku glupost).
Saint-Tropez

Postby Liv » 14 Jun 2011, 20:24

Pre bi rachunala na to da ce sigurno da naprave. Sad videh baner B92 za Wimbli i ponovo sam se iznervirala. Jinxeri najgori. :colera:

Meni su ove brojke suvishe. Kontam da Nadal treba da ispedne shto pre i moje misli ce biti usmerene ka tome. :biggrin:
Ne smem ni da pomislim shta bi se desilo da Novak ima neki nesrecan ispad pre vremena a Rafa stigne opet kilav do titule. To bi ubilo u pojam.
Liv

Postby Starsica » 14 Jun 2011, 20:26

Ja sam preuzela mantru od M.
Idemo kolo po kolo, i necu da se nerviram, pa dokle stigne, stigao je. Naravno da prizeljkujem broj 1, ali doci se, uverena sam u to. Necu da dodje tudjim porazom, hocu da dodje njegovom zaslugom, a mislim da bi i Novak to vise voleo.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Goca_64 » 14 Jun 2011, 21:08

Liv wrote: Kontam da Nadal treba da ispedne shto pre i moje misli ce biti usmerene ka tome. :biggrin:

"Draga G-djo, zar ne bi bilo lepse da svom igracu zelite srecu i uspeh umesto sto zelite "nesrecu i pad" suparnickom igracu...? "
Ovako je pocinjala vakela koja mi je odrzana posle USO-a prosle godine :laugh: kada sam nesto slicno izjavila... doduse ja sam se manje bavila eufemizmima, nego sam istresla pravo medju rogove sve sta zelim Rafi...a, nisam mu zelela ni povrede ni povlacenja, niti bilo kakvu nesrecu.
"Ja sam ono što nema cenu - pošten i siromašan"
M. Selimović
"Sve ce proći. Ali, kakva je to utjeha?
Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život.
Zar je nada u tome da sve prođe? "
M. Selimović
Goca_64

Postby Liv » 14 Jun 2011, 21:28

Na stranu shto sam ovo citirano napisala u shali (i malo iz straha da Novak opet nece biti dorastao zadatku pa idem linijom manjeg otpora), Rafa mi je jedan od omiljenih igracha. To i tvoje ilustrativne, negativne i tada vrlo cheste paljbe po Shpancu se stvarno ne mogu porediti.
Liv

Postby karambol » 14 Jun 2011, 21:30

Ali ja stvarno želim da Rafa ispadne što pre :ajdejebote:
Pa makar i zbog šuljeva :angel2:
Pravih se reči uvek kasno setim,
odgovor znam kad ostanem sam...
karambol

Postby Goca_64 » 14 Jun 2011, 21:50

karambol wrote:Ali ja stvarno želim da Rafa ispadne što pre :ajdejebote:
Pa makar i zbog šuljeva :angel2:

Znala sam da smo oduvek na istoj talasnoj duzini :biggrin:

Ja i dalje nisam promenila svoje "ilustrativno" misljenje o Rafaelu, ali mislim da je suvisno da ga potenciram.
Uostalom, svi ga vec znaju :so:
No, rekoh vec, eufemizmi mi nisu jaca strana cak ni u sali, a i Rafa mi je daleko od pulena.
"Ja sam ono što nema cenu - pošten i siromašan"
M. Selimović
"Sve ce proći. Ali, kakva je to utjeha?
Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život.
Zar je nada u tome da sve prođe? "
M. Selimović
Goca_64

Postby alcesta » 20 Jun 2011, 00:34

Malopre pročitah ovo na mtf-u:

A few changes between W and Canada masters might happen with Nadal and Federer gaining 500 and 480 points respectively, and Djokovic losing 300 points, due to the 500 rule.

Nije mi jasno zašto bi Đoković izgubio 300 poena posle Vimbldona (pretpostavljam da misli na Bazel). Nema još nijednu kaznenu nulu, a MC nije bio obavezan, pa mi se čini da može da izgubi samo DC bodove?

Nije doduše ni ovaj poster nešto pouzdan, a još kad pomislim da su večeras na B92 dnevniku u najavi Vimbldona rekli da Novak mora do četvrtfinala ako Rafa ne osvoji da bi bio prvi... :tap:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Monsieur Poirot » 20 Jun 2011, 01:04

To je neka greska; osim ako ima nekog retroaktivnog razresenja misterije Roterdam, ali ne verujem u to, pogotovo sto sam sad video da Marej ima nulu iz Dubaija ove godine.

Nadal dobija 500 iz Barse, Fed 300 iz Emirata i 180 iz Monaka, a za Novaka ustvrdismo da gubi 130 iz DC-a, ali da moze ako igra i dobije dva meca u Svedskoj da dobije 80
"If anyone could've drunk the poison cocktail, it could've been me..

H.P. "And there is a possibility even more terrible, mademoiselle.. IT COULD'VE BEEN ME...
Monsieur Poirot

Postby Milutinov Tata » 20 Jun 2011, 04:12

Monsieur Poirot wrote:To je neka greska; osim ako ima nekog retroaktivnog razresenja misterije Roterdam, ali ne verujem u to, pogotovo sto sam sad video da Marej ima nulu iz Dubaija ove godine.

Nadal dobija 500 iz Barse, Fed 300 iz Emirata i 180 iz Monaka, a za Novaka ustvrdismo da gubi 130 iz DC-a, ali da moze ako igra i dobije dva meca u Svedskoj da dobije 80

Jedino sto ja vidim kao mogucnost da su igraci u obavezi da se pojave na odredjenom broju turnira iz serije 500, pa ako on ne odigra Hamburg ili Vasington dobija 0. Roterdam je zavrsena prica. Da li ovo pravilo oko obaveznih 500 postoji nemam pojma, ali to mi je jedino logicko objasnjenje. Moram da proverim na sajtu, ima neko pravilo o obaveznim turnirima posle US Opena, ali se ne secam da ima bilo sta obavezujuce pre toga.

Sto se tice DC ima posebno bodovanje ako je "zivi" mec (pobednik se jos ne zna), ili "mrtav" (pobednik se zna, Janko uzeo 10 bodova protiv Indijaca). Za ovu rundu "zivi" mecevi donose 65 bodova.

Evo proverio sam, mora da se odigraju bar 4 turnira i bar 1 posle US Opena s tim da se i MC racuna u ta cetiri. Posle US Opena imaju 4 turnira ali su upareni (po 2 iste nedelje) tako da Novak ukoliko ne odigra Hamburg ili Vasington dobija sigurno jednu 0. Ovo nisam znao (tj. nikada nisam obratio paznju). Sad je situacija jos nepovoljnija za Novaka.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

PreviousNext

Return to Turniri