Board index Razni Sportovi Američki fudbal

Američki fudbal - NFL

Ko ce biti sampion?

Poll ended at 10 Feb 2025, 14:31

Cifsi
7
54%
Iglsi
6
46%

Total votes : 13

Re: Američki fudbal - NFL

Postby Napredpartizan » 21 Jan 2013, 15:53

Kad sam kod Pollarda, on bas mrzi Patriote :biggrin: Sjebao je koleno Brejdiju pre par godina, povredio je i Welkera i Gronkowskog, sinoc nokautirao Ridleya..
Napredpartizan

Postby belpH #77 » 21 Jan 2013, 15:55

poenta tog klizanja je da kad qb slajduje, niko ne sme da ga tekluje jer je to automatski kazna...ali isto tako ne sme ni on da drzi visoko podignutu nogu...ono je bio cist prekrsaj....

elem, ja se vama divim kako mozete da gledate AF na areni...ja gledam na ESPN Americi ili na potocima jer je pravo uzivanje slusati njihove komentatore koji ne dave i poznaju materiju....ovi nasi su katastrofa

i mnogo mi je drago sto se Rej usrao i lice onima za onaj transparent za zurku povodom povlacenja....Rej je faca! :blue:
- dum spiro spero -
belpH #77

Postby Golden Warrior » 21 Jan 2013, 16:14

Realno da me neko sada pita kako je Balitmore dosao do superbowla ne bi znao sta da kazem.

Rice- Katastrofa za svoje standarde dovoljan je podatak da je 2 od 3 meca u PO Pierce imao vise pretrcanih jardi.

Flacco- Igra odlicno pre svega sto jos uvek nije napravio TO ali opet je to miljama daleko od ovih najboljih QB juce je vrlo lako moglo da bude 17-0 umesto 3-0 kada 3 pocetna napada nisu osvojili ni 50 jardi ukupno...

Hvataci mahom jako kilavi, Smith razvali 1 mec pa ga 3 nema ni na mapi jedino je TE Pitta konstantan...

Ofanzivna linija je odlicna deluje mi da Flacco ima mnogo vise vremena nego prethodnih godina...

Specijalni tim je juce bio dobar ali sta reci kada su protiv Denvera dozvoli 2 TD.

Tucker je fenomenalan vec u rookie godini se svrstao medju najbolje kickere.

Odbrana je kljuc uspeha i dusa ovog tima deceniju unazad ali i oni su realno ostarili, dozvoljavaju veliki broj jardi kako kroz vazduh tako i trcanjem ali uvek nadju nacinu ili da iznude TO ili zadrze protivnika na FG. Ipak kada se uporede sa odbranom SF-a ovi su dosta mladji i cvrsci, jedini koji svaki napad u ligi mogu da zaustave na 10 jardi od gola iz 4 pokusaja...

Sve u svemu koji god segment igre da poredim vidim da je SF u velikoj prednosti (osim kickera).

Opet da me neko pita ko ce osvojiti? Kao iz stopa bih odgovorio Baltimore jer igraju srcem, poceo sam da verujem u ono sranje da su ovi ludaci team of destiny :biggrin:

Golden Warrior

Postby Napredpartizan » 21 Jan 2013, 20:31

Napredpartizan

Postby Golden Warrior » 28 Jan 2013, 01:54

Bezveze prebacih na pro bowl nije tolika sprdnja, Watt se pojavio skroz krvave ruke da daje intervju i rekao da ga nista nece spreciti da igra tvdo do kraja :laugh: Kad su ga pitali sta ocekuje od super bowla i sta bi voleo da bude odgovorio je kao iz topa da bi mu najdraze bilo da bude 3:0 za nekoga jer voli odbrane :biggrin:
Golden Warrior

Postby Napredpartizan » 28 Jan 2013, 10:55

TE Minesote Kyle Rudolph MVP, 122 jarde i 1 TD...

Gledao sam i ja malo, definitvno su se uozbiljili, barem je tako izgledalo prvo poluvreme sto sam gledao. Verovatno su dobili direktivu da igraju ozbiljno, posto je gledanost katastrofalna..
Napredpartizan

Postby Napredpartizan » 28 Jan 2013, 19:15

:blue: :blue: :blue:
Napredpartizan

Postby Golden Warrior » 28 Jan 2013, 22:59

Napredpartizan wrote:
:blue: :blue: :blue:

Kakav car nekako mu je svaka recenica epska :blue:

Vidim da se njima u USA bukvalno smucio jer je neprestano na TV-u od kad je objavio da ide u penziju :biggrin:
Golden Warrior

Postby Felipao » 29 Jan 2013, 17:08

Glasao za San Francisko !

BTW Rb Rajan ipak nije i nece biti DC Ramsa iako je objavljeno da je to gotovo done deal...
Felipao

Postby Napredpartizan » 29 Jan 2013, 19:29

Pominje se mogucnost trejda izmedju jetsa i san franciska, Darrelle Revis-Alex Smith...
Napredpartizan

Postby belpH #77 » 29 Jan 2013, 19:44

Baltimor naravno!

Image

:blue:
- dum spiro spero -
belpH #77

Postby belpH #77 » 30 Jan 2013, 19:13

jbt najezih se gledajuci!

‎"in any war, who pulls their general out? nobody! when i put on that jersey, #52, every man in this building believes in one thing - whatever our general say, we follow! bottom line!!!"

- dum spiro spero -
belpH #77

Postby Unexpected » 03 Feb 2013, 13:21

nedelja 3.02.2013. | 02:30
Superboul XLVII ili Harbroboul I: Najners vs Rejvens
B92, A. Kovačević

Trenerski okršaj dva brata, labudova pesma Reja Luisa, hepiend ili ne za sezonu iz bajke Kolina Kepernika, sve to će biti na programu u 47. Superboulu u kojem će se sastati San Francisko 49ersi i Baltimor Rejvensi, u nedelju veče, pola sata posle ponoći u Nju Orleansu.

Rejvensi se nadaju tek drugoj tituli u svojoj istoriji, kojom bi se Rej Luis oprostio od NFL-a, dok Najnersi vrebaju šestu, u isto toliko finala, ali prvu od 1995. godine.

Baltimor se tokom sezone mučio sa povredama ključnih igrača odbrane, ali je ofanzivni koordinator Džim Koldvel preporodio napad. Sa druge strane, San Francisko je tokom sezone napravio rokadu na mestu kvorterbeka, što je Kolin Kepernik iskoristio maestralno.

Džon i Džim Harbro su prva braća koja će kao treneri voditi rivale u Superboulu. Okršaj u Nju Orleansu će biti duel dve moćne odbrane, ali i dva kvorterbeka koji su sposobni za velika dela.

Image
Beta/AP

Džim nikada tokom 15-godišnje karijere nije igrao u Superboulu. Predvodio je Najnerse do skora 13-4-1 ove sezone, i koraka dalje u odnosu na prethodnu kada su ih u finalu konferencije zaustavili kasniji šampioni Džajantsi sa 20:17, posle produžetka u Njujorku.

"Mislim da je to i blagoslov i kletva. Blagoslov jer je što je to tim mog brata, i moj bivši pa je i lično. Kletva je jer jer samo jedan brat može da osvoji Superboul. Ali svaki momenat tokom kojeg se priča o Džonu i meni, je trenutak manje u kojem se priča o igračima", rekao je Džim.

Džon je sa Rejvensima ostvario 13-6 ove sezone i prvi put od 2001. godine, a tek drugi u istoriji, doveo ih do finala. Pre 12 godina su u Superboulu deklasirali pomenute Džajantse 34:7.

"Volim da čitam istoriju, mislim da je to veoma poučno. Ali, iako ćemo mi ovde uraditi veliku stvar, nije baš kao da Frenklin Ruzvelt i Vinston Čerčil rade nešto", pokušao je da smanji naboj Džon.

Image
Beta/AP

U centru pažnje biće i Rej Luis koji će igrati svoj poslednji meč u karijeri. On je svoj prvi sek u NFL-u imao 13. oktobra 1996. godine upravo protiv Džima Harboa, trenera Najnersa, koji mu je postao saigrač dve godine kasnije.

I pored toga, Džim ga je uoči Superbula optužio da je koristio nedozvoljeno sredstvo kako bi ubrzao oporavak tricepsa zbog čega je propustio nekoliko mečeva u regularnom delu sezone, ali se oporavio brže i bolje nego što se očekivalo. Luis nije želeo da ulazi u verbalni rat. Prvi put od 1995. godine u Superboulu će se sastati timovi koji su godinu dana ranije poraženi u finalima konferencija. Te sezone su San Dijego i kasniji šampion San Francisko pobedili Pitsburg i Dalas, koji su sledeće godine stigli do finala.

Tradicija je na strani Rejvensa ako se gleda pozicija nosioca. Od 2005. godine, kada su Stilersi kao šesti tim lige osvojili Superboul, u tri od naredne četiri sezone su slabiji nosioci osvajali titulu, Džajantsi, Pekersi i Džajantsi ponovo prošle sezone. Jedino su Kardinalsi poraženi od Stilersa 2009. godine. Baltimor u međusobnim duelima vodi sa 3-1, a Najnersi nisu nadigrali Rejvense od 1996. godine, u ruki sezoni Reja Luisa.

Najnersi su slavili u svakom od prethodnih pet Superboula, a ako nastave perfektan niz izjednačiće se sa Pitsburg Stipersima sa rekordnih šest titula. Rejvensi su samo jednom igrali i slavili pre 12 godina.

Image
Beta/AP

Rejvensi su do Superboula stigli na leđima ofanzivne linije, petorice ogromnih momaka koji će ponovo morati da budu na svom najvišem nivou ukoliko Baltimor želi titulu.

Ovi momci će morati da pronađu način kako da nadjačaju defanzivce Nanersa koji uglavnom ne dozvoljavaju više od 100 trčanjem. Na liniji Rejvensa je da otvori 'rupe' za trčanje Reja Rajsa. Vreme je da se Rajs probudi, ne mora da dominira, ali mora biti konzistentan kako bi Najnersi obratili pažnju i na trčanje Rejvensa, te ostavili više prostora za pas igru tima iz Baltimora.

Ako Najners žele da napad Rejvensa učine jednodimenzionalnim i zaustave trčanje, moraće da izvrše veliki pritisak na Džoa Flaka koji nije imao previše problema u prethodna tri meča. Najnersi moraju zagorčati život Flaku kako on ne bi imao dovoljno komfora da sageda opcije u dubini teritorije San Franciska, jer je Baltimor upravo tu najopasniji.

Prednost Rejvensa mogo bi da bude Flako, ali samo ukolko nastavi da igra na nivou superstara. On je na putu ka Superboulu savladao prvog pika Endrjua Laka, te dve legende Pejtona Meninga i Toma Brejdija.

Image
Beta/AP

Flako je odigrao senzacionalno u plej-ofu, ima pas rejting 114.7, te 55% kompletiranih pasova, bacio je osam tačdauna, bez i jednog intersepšna. Po pokušaju prosečno donosi više od devet jardi.

Koldvel je kreirao nekoliko scenarija u napadu koja omogućavaju njegovom QB-u da iskoristi ili svoju snagu, ili sposobnost dugih pasova. Ako ne traži Torija Smita u dubini, onda se otvaraju Ankvan Boldin i Denis Pita. Ono što krasi napad Rejvensa ove sezone, a nije ranijih, je daleko veća eksplozivnost, jači ritam i diverzivnost.

Flako će ipak morati da bude na najvišem mogućem nivou protiv druge najbolje odbrane lige koju krasi timska brzina i jačina.

Najnersi će naravno i u Superboulu da se oslone na svoj moćni 'read-option' u napadu, što Kolinu Keperniku omogućava da zbunjuje odbrane rivala, da li će da ih probije svojim trčanjem, odlaganjem lopte za Frenka Gora, ili će da traži Majkla Krebtrija, Rendija Mosa i Vernona Dejvisa iz ‘džepa’. Tako da će to biti prioritet odbrane Rejvensa, da uspori trčanje Najnersa, tako što će da ’čitaju’ i reaguju protiv ’opcije’ rivala.

Image
Beta/AP

Kepernik, koji otkako je starter ima skor 7-2, i Najnersi će verovatno pokušati da ‘iskopira’ taktiku Redskinsa i Roberta Grifina III koji su kombinovanjem 'read-option'-a i 'play-action'-a razbijali odbranu Rejvensa u 14. nedelji. Ako bude imao slobodu u izboru načina napada, pasom ili trčanjem, biće praktično nezaustavljiv.

Naravno, svoju ulogu će odigrati i sjajni raninbekovi, Gor koji ima 1.214 jardi i osam tačdauna ove sezone, te superbrzi LaMajkl Džejms. Međutim, tu se pita i odbrana Rejvensa i kako će ofanzivna linija Najnersa izaći na kraj sa Terelom Sagsom. Najners su možda za nijansu bliži osvajanju Superboula.

Biće ovo deseti Superboul u Nju Orleansu, ali prvi od tragedije iz 2005. godine kada je uragan Katrina uništio područje Big Izija.

Šta vi mislite? Koji brat će da pobedi? Mogu li Rejvensi da zaustave "read-option" San Franciska? Može li Flako da dokaže da mu je mesto među elitom kvorterbekova NFL-a? Može li sezona iz bajke Kepernika da ima ’hepiend’? Ili će Rej Luis blistavu karijeru da okonča sa još jednim dijamantom na svojoj ruci?

P. S. Ne zaboravimo prateći sadržaj. 30 sekundi reklame u Superboulu košta rekordnih 4 miliona dolara. Ta cena je odbila moćni Dženeral motors (General Motors) koji neće imati svoju reklamu na najvećem sportskom događaju godine u SAD.

Himnu SAD izvešće Ališa Kiz, koja je najavila da je neće pevati na tradicionalan način, već kao "potpuno novu pesmu". Šou na poluvremenu imati Bijonsej Nouls (Beyoncé Knowles), a najavljeno je da joj se možda pridruže suprug reper Džej Zi (Jay-Z), te njena bivša grupa Destinis čajld (Destiniy's Child).
The End.
Unexpected

Postby Pit Bull » 03 Feb 2013, 14:15

Bice paklen duel , ako Flacco odigra odlicno i uzme titulu nece se moci reci da nije veliki
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Napredpartizan » 03 Feb 2013, 15:17

Dosao je i taj dan ! Ja gledam sa drustvom kod druga na ESPN America, nema sanse da bih gledao na Areni... Bice brutalan program na espn-u... Navijacu za Baltimore i verovatno cu da odem do kladionice da odigram na njih, kako bih jos vise navijao :biggrin: Beyonce na poluvremenu veceras, valjda nece pevati na play-backu :D
Napredpartizan

PreviousNext

Return to Američki fudbal