Prije nego što se posveti turniru u Dubaiju, gdje brani titulu, Rodžer ima obaveze prema svojoj fondaciji te prije puta za UAE, na agendi je posjeta Južnoj Africi. To donekle brine, s obzirom da će vrijeme priprema za Dubai biti skraćeno. Ipak 14.000 djece Južne Afrike, 16.000 u Zimbabveu, te 10.000 najmlađih Zambije koji su obuhvaćeni programom pomoći ovog projekta su svakako nešto što nas čini ponosnim na Maestrovu dobrotvornu aktivnost. Federer inače, osim švajcarskog, ima u posjedu i južnoafrički pasoš. Rodžer je istakao želju da se sretne sa Nelson Mendelom u tih par dana koliko će trajati posjeta Africi.
Što se tiče Dubai Championshipa mene lično raduje činjenica da će se Rodžerov tim vratiti u svom punom sastavu, a tu ne mislim samo na Anakona kojeg nije bilo u Roterdamu, tu prevashodno mislim na Mirku i bliznakinje, koje će biti uz njega u Emiratima, jer je bilo više nego očigledno da nešto ne štima u Roterdamu, možda je to baš faktor porodice. Poslednji put kad je Rodžer izgledao ovako, pa skoro nezaintersovano na terenu, bilo je na Mastersu u Šangaju, gdje takođe porodica nije bila uz njega. Sigurno je da mu Mirka i djevojčice daju neophodnu stabilnost van terena, što je od izuzetne važnosti za pripremu svih turnira.
Evo i jedne simpatične karikature koju sam pronašao uz komentar:
You can only try guys :p Federer will be the Greatest forever