Ovoga vikenda na rasporedu su mečevi 18. kola BH Telecom Premijer lige. Od toga tri će se utakmice igrati danas, dok će se preostalih pet igrati sutra.
Nakon poraza u Mostaru Čelik će danas tražiti drugu pobjedu u nastavku proljetnog dijela prvenstva protiv Leotara, dok će prvi na teren danas izaći fudbaleri Rudara i Veleža. Domaći fudbaleri imaju dva poraza na otvaranju nastavka sezone i sigurno će zapeti da upišu prve bodove ovog proljeća.
Derbi meč 18. kola, odigrati će u Istočnom Sarajevu Slavija i Borac.
"
Igramo protiv jedne ukomponovane ekipe koja ima sjajne individualce koji sami mogu da jednim potezom odluče meč. Ovoj utakmici moramo pristupiti znatno bolje nego onoj što smo igrali u Travniku. Pred nama je utakmica protiv jednog od najjačih timova u ligi i sad je prilika da moji momci pokažu kvalitet. Bez obzira na snagu Borca ja vjerujem u svoju ekipu i očekujem da i ovaj put pobjedimo velikog rivala", uoči susreta je rekao trener Slavije Milomir Šešlija, dok je veznjak Borca Dalibor Teinović izjavio:
"
Samo velikim srcem i hladnom glavom možemo do pobjede. To je jedini put ka osvajanju tri boda. Mi smo protiv Željezničara pokazali koliko možemo i kad je teren težak, tako da sad želimo da se iz Istočnog Sarajeva vratimo sa tri boda".
Zanimljivo bi boglo biti i u Bijeljini gdje se sastaju Radnik i Široki Brijeg, ekipe koje igraju u dosta dobroj formi. Radnik je sa dvije pobjede na startu pobjegao sa dna i ako nastavi ovako opstanak ne bi trebao doći u pitanje. Vjerovatno ću ovo ispratiti pa će biti neki izvještaj.
Subota, 16. martRudar – Velež (14:00)
Gradina -Sarajevo (15:00)
Čelik – Leotar (15:00)
Nedjeljak, 17. martGOŠK – Olimpic (15:00)
Radnik – Široki Brijeg (15:00)
Slavija – Borac (15:00)
Zrinjski – Travnik (15:00)
Željezničar – Zvijezda (18:00)