Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby Diktator » 15 Apr 2013, 16:11

Ivković posetio moskovski kvartet
Izvor. B92

Selektor Srbije Dušan Ivković boravio je u Moskvi gde je gledao duel četvrtfinala Evrolige između CSKA i Kahe Laboral.
kss.rs
kss.rs

Ivković imao je priliku da vidi na delu, a zatim i obavi razgovore sa petorkom potencijalnih reprezentativaca na koje računa za Eurobasket 2013.

Ivković je uoči utakmice razgovarao sa Nemanjom Bjelicom, a dan posle duela sa kvartetom koji brani boje ekipe iz Moskve, kapitenom Nenadom Krstićem, Milošem Teodosićem, Zoranom Ercegom i Vladimirom Micovim.

“U fazi smo praćenja reprezentativnih kandidata. Drago mi je da sam imao priliku da ih vidim u trenutku kad igraju ključne utakmice u sezoni. Nismo želeli da remetimo njihov ritam, zato smo se sa Bjelicom videli pre duela, a sa igračima CSKA dan posle utakmice kad nisu imali klupskih obaveza. Razgovori sa svima su bili veoma kvalitetni, na obostrano zadovoljstvo. U predstojećem periodu obavićemo razgovore i sa ostalim potencijalnim reprezentativcima”, istakao je Dušan Ivković, selektor muške seniorske reprezentacije Srbije.

Reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji igraće u grupi „B“ sa selekcijama Crne Gore, Makedonije, BIH, Litvanije i Letonije. Izabranici selektora Ivkovića prvi meč na šampionatu odigraće 4. septembra protiv reprezentacije Litvanije.

odlicno,pricao i sa Micovim :copa1:
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby VrhovniKomandant » 23 Apr 2013, 00:04

hvala, evo prebacio sam se :)
Nedovica vec podrazumevam u 12, meni samo bitno da Tepica nema u blizini :D
VrhovniKomandant

Postby Baron » 23 Apr 2013, 00:13

Ne znam sta bih ti rekao, ja bih voleo da ga Duda pozove na pripreme, pa ako zadovolji da bude u 12, mislim da je jos rano da ga se odricemo, on tek treba da pruzi najbolje partije, a i svidja mi se kao korektor na beku, tesko je pokrpiti rupe koje prave Teo i Krle, a i dobra je opcija za prenos lopte kod presinga, za razliku od ostalih nasih bekova..
Baron

Postby VrhovniKomandant » 23 Apr 2013, 00:16

meni bi bio skandal da on ode u Sloveniju pre Vase i Nedovica,tu je i Bogdan. Nisam ga bas ispratio ove sezone ali koliko znam presedeo je na klupi celu sezonu.
VrhovniKomandant

Postby Baron » 23 Apr 2013, 00:21

Da ti pravo kazem, nisi nista ni propustio, on u veoma losem Cajasolu ne moze da se izbori za minute..imas ti pravo, al' ja opet nekako mislim da on ima mesto u ovom timu, ne mozemo svake 4 godine podmladjivati reprezentaciju..

Da se ja pitam, to bi ovako izgledalo..

PG Teo-Markovic, po meni nasa najjaca i najkompatabilnija pozicija..
Kombo : Tepic
SG: Tripkovic,Nedovic
SF:Micov,Bjelica,Lucic
PF:Savan, Macvan
C Krstic,Perovic, bilo ko, samo ne Stimac..

Mnogo prostora za kombinovanje, Bjelica moze na 4, Macvan na 5, Micov od 2-4, Nedovic na 1-2, kao i Tepic, moze i tandem Pefi-Teo na 1,2, generalno nam je centar najslabija pozicija, ne bi bilo iznenadjenje da Macvan otputuje kao 5, a Erceg da lovi minute na 4 i 5, ne treba zaboraviti ni Bobija, pa klince Vasu i Nedovica, pa Milosavljevica,Keselja, Muslija i Gagica, vrlo verovatno i Marjanovica, Novica ce dobiti mozda poziv ako bude spreman, sem petice, jako lepo to izgleda...
Baron

Postby Grba » 23 Apr 2013, 00:29

Zamisli petorku u kojoj 4 i 5 pokrivaju Savan i Krstic/Perovic? Bojim se da bi dopustali previse ofanzinih skokova, jedan Savovic sa svim svojim nedostacima bi nam lepo legao....Drugo, ja nemam nista protiv Stimca, ako nista drugo moze da se tuce sa masivnijim centrima, ne bi bilo lose imati jednog takvog igraca....Nisam bas odusevljen time da na Stimac bude bekap, ali ako bih birao izmedju njega i Koste, definitivno Stimac (steta zbog Raduljice, oni bi bio sasvim solidna zamena Krsticu)....

Ostalo se slazem, mozda bih samo Gagija ubacio umesto Tripkovica....
Last edited by Grba on 23 Apr 2013, 00:32, edited 1 time in total.
Grba

Postby VrhovniKomandant » 23 Apr 2013, 00:30

Ja nikad nisam bio za ona radikalna podmladjivanja (kao sto je to slucaj sad u fudbalu npr), mislim da je mnogo bolje da se svaki ciklus i veliko takmicenje uvede polako jedan ili vise mladih igraca koji bi sazrevali sa ovim starijim i kasnije preuzeli teret od njih.

Slazem se da je najveci problem na drugom centru, pitanje je koliko dobijamo a koliko gubimo sa Bobijem. Ja bih voleo da vidim i Savovica na sirem (ako se odluci za nas) pa neka se bori za 12,iako je zestoka konkurencija. Sto se tice Novice ima jos 5 meseci tako da moze on da se spremi, gledao sam ga sad protiv Zvezde i nije izgledao lose s obzirom koliku je pauzu imao i s obzirom na prirodu povrede.
VrhovniKomandant

Postby Cvele » 23 Apr 2013, 06:16

Svakako veliki problem drugi centar...Ocekujem da za naredno takmicenje(posle ovog EP) upadne Milutinov...Takodje nemamo pravog beka-sutera koji ume da natrpa 20 poena...Tripko je taj tip,ali tesko da ima kvalitet za prvu dvojku...Nadam se da ce Bogdana zvati na pripreme.
Cvele

Postby lockdown » 23 Apr 2013, 09:20

Na zalost mislim da nam je Stimac neizbezan ... Covek kida u Banvitu ...
Danju fin, noću Čarli Šin.
lockdown

Postby ИлићКапитен22 » 23 Apr 2013, 09:22

зашто нажалост? Дечко је својим играма и радом то заслужио.Пре ћу њега да гледам него Дарка Миличића...
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby lockdown » 23 Apr 2013, 09:42

Nemam ja nista protiv njega samo bih voleo centra drugacijih igrackih karakteristika ... Sad sto zbog nesuglasnica i ludih glava do toga nece doci, moracu da se zadovoljim sa Stimcem ...
Danju fin, noću Čarli Šin.
lockdown

Postby hehule » 23 Apr 2013, 22:30

Štimac je bar igrao za razliku od Koste.. I to je mogu reci, vrlo dobro odigrao sezonu u Banvitu. Kostina minutaza u Unicahi se meri u sekundama. Imamo i Dzoa Vukosavljevica na petici, koji je odlicno odigrao sezonu u Politehnici u Ukrajini, ali sa 204 da se bije verovatno sa Pekom, Vucevicem, Valanciunasom, Teletovicem, Jankunasom... vrlo tesko. Imamo Bobija iz koga verujem da Duda moze da izvuce sve najbolje. Nadam se da ce on praviti roster reprenzetacije, a ne gospodin menadzer. :)
Samo za njega znam,
I sve ću da mu dam.
Žaliti neću ni život svoj,
PARTIZANE TI SI MOJ!
hehule

Postby civor » 24 Apr 2013, 20:48

zar je moguce da cje jedini izbor za rezervnu peticu Stimac ili Perovic zar ne moze Ivkovic da zove rakovica ili radenovica ili mu je sujeta toliko velika
Baron je najveci kralj
civor

Postby Sam Spade » 25 Apr 2013, 11:27

Stimac > Rakovic
Potpis
Sam Spade

Postby Cvele » 01 May 2013, 14:49

Branko Cvetkovic igra sjajno,danas sam ga gledao protiv Rige...Defintivno ga treba pozvati Duda na siri spisak,trenutno je nas najbolji suter uz Andjusica i mozda Tripka...
Cvele

PreviousNext

Return to Reprezentacije