Board index Tenis Turniri

Teniske diskusije

Re: Rafael Nadal

Postby Panta » 04 Jul 2011, 14:11

alcesta wrote:
He is far too nice to be a raging bull but he is certainly an enthusiastic and over-excited bull,
:lollol: Zar ne treba izveštači s Vimbldona da pišu malo uštogljenije kako i priliči najsnobovskijem turniru? :biggrin:

Sve u svemu, Rafa je pravi šampion i veliki sportista. Svaka mu čast. :blue:

Hm, zar nije govno koje, iza fasade lazne skromnosti, najvise na svetu mrzi Novaka ?

Ne mislim na tebe, tako misljenje provejava na 4umu.
Fedor is back.
Panta

Postby NadjaM » 04 Jul 2011, 14:26

Panta wrote:Hm, zar nije govno koje, iza fasade lazne skromnosti, najvise na svetu mrzi Novaka?

Nisam videla da je neko napisao da je govno,ali da je lazno skroman,to jesam.

Mozda ne mrzi Novaka,ali ga sigurno ne voli.

Posto je ovo Rafina tema,nebih da pisem nista lose o njemu.Pohvalila bih ga na iskrenosti na jucerasnjem presu i zelim mu sve najbolje u buducnosti.
NadjaM

Postby Panta » 04 Jul 2011, 14:36

NadjaM wrote:
Panta wrote:Hm, zar nije govno koje, iza fasade lazne skromnosti, najvise na svetu mrzi Novaka?

Nisam videla da je neko napisao da je govno,ali da je lazno skroman,to jesam.

Mozda ne mrzi Novaka,ali ga sigurno ne voli.

Posto je ovo Rafina tema,nebih da pisem nista lose o njemu.Pohvalila bih ga na iskrenosti na jucerasnjem presu i zelim mu sve najbolje u buducnosti.

Moze da voli mamu, tatu, sestru, striceve, eventualno Cisku, ali zasto bi, pobogu, voleo Novaka ???

Vazi i u obrnutom smeru.
Fedor is back.
Panta

Postby losmi » 04 Jul 2011, 14:40

ne znam cemu ta medijska potenciranja o navodnoj mrznji Rafe i Novaka. Rafa je veliki sportista, koji tesko podnosi poraze, ali koji daleko od toga da mrzi Novaka.

znaju se davnih dana, cak su i prijatelji u onoj meri u kojoj im to obaveze dozvoljavaju. Pre nekoliko godina u strogoj incognito varijanti, Rafa je bio gost na proslavi Noletovog rodjendana u Colonial Sun-u na Senjaku.

Rafin osnovni problem u komunikaciji je neznanje engleskog jezika. To mi stvara veliku nesigurnost, pa onda kad prica ispada i izgleda kao da bi se svim sagovornicima i onima koje spominje u govoru, najradje "nahebao" mile majke, a u stvari nije tako
losmi

Postby Starsica » 04 Jul 2011, 14:41

Molim vas da price o tome ko je izmet, da li je ili nije, ne vodite ovde. Ovo je fan tema i treba tako i da ostane.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby alcesta » 04 Jul 2011, 14:46

Nećemo valjda opet o ovome sada :tap:
Neko negde reče i da je Novak namerno onako igrao protiv Tomića i Bagdatisa da bi sakrio svoje potencijale na travi do finala :roll: ja stvarno ne mislim da su oni toliki makijavelisti i manipulatori, samo dobri momci i vrhunski sportisti koji igraju najbolje što mogu, nekad im nije dan i to je to. Rafa je uostalom posle finala Rima lično otišao da Novaku čestita u svlačionici, ali su se svi uhvatili za njegovu izjavu posle finala Madrida i to mu neće biti oprošteno do kraja karijere. :jezik:
Normalno da Rafa mrzi da gubi od Novaka i da mu ne može sad biti najbolji drugar, ali ne sumnjam da su i dalje u izvanrednim odnosima koliko je to trenutno moguće. Volela bih da ih vidim kad završe karijeru kako pretresaju dobra stara vremena na nekim egzibicijama i veteranskim turnirima :inlove: samo da ne završe kao Sampras i Agasi :biggrin:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby NadjaM » 04 Jul 2011, 14:48

Panta wrote:Moze da voli mamu, tatu, sestru, striceve, eventualno Cisku, ali zasto bi, pobogu, voleo Novaka ???

Vazi i u obrnutom smeru.

Zar sam ja rekla da ga voli i da treba da ga voli :what:

Upotrebila sam rec voleti,jer je ona preterana kao i ona tvoja mrzeti.
NadjaM

Postby vicharhcp » 04 Jul 2011, 18:12

losmi wrote:ne znam cemu ta medijska potenciranja o navodnoj mrznji Rafe i Novaka. Rafa je veliki sportista, koji tesko podnosi poraze, ali koji daleko od toga da mrzi Novaka.

znaju se davnih dana, cak su i prijatelji u onoj meri u kojoj im to obaveze dozvoljavaju. Pre nekoliko godina u strogoj incognito varijanti, Rafa je bio gost na proslavi Noletovog rodjendana u Colonial Sun-u na Senjaku.

Rafin osnovni problem u komunikaciji je neznanje engleskog jezika. To mi stvara veliku nesigurnost, pa onda kad prica ispada i izgleda kao da bi se svim sagovornicima i onima koje spominje u govoru, najradje "nahebao" mile majke, a u stvari nije tako

Ovo mogu da potvrdim!
Mogu da napisem i da bi Rafa ucestvovao na prvom Srbija Openu da nije bio povredjen! Zeleo je da ucestvuje na tom prvom Noletovom turniru samo zbog prijateljstva sa Noletom! Na zalost, povreda ga je sprecila u tome.
Cesto jedan drugog cekaju do kraja turnira, pogotovo kada su u Americi (ako jedan od njih ispadne ranije, drugi ga saceka dok i on ne ispadne) da bi putovali zajedno na naredni turnir.
Oni su jako dobri prijatelji van terena! Niste ni svesni koliko se druze.
Posto ja to sve znam, i to ne iz novina, vec preko Novakovih velikih prijatelja koji su imali priliku da budu u drustvu Rafe i Noleta van terena, zasmeta mi kada procitam da jedan ne podnosi drugog i slicne gluposti, posto to jednostavno NIJE ISTINA!
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
vicharhcp

Re: "Strucne" diskusije

Postby Niko123 » 04 Jul 2011, 18:51

Pa nase "novine"pisu gluposti,nista pametno... :facepalm:
Niko123

Postby jedaj » 05 Jul 2011, 21:42

Iz stručnog ugla, Nikola Pilić: Novak je zablistao i ponizio Nadala!

"Ne znam šta više da kažem, posle svega što sam doživeo ponestaje mi reči da opišem kako se osećam.

Novak je ostvario svoj san, osvojio je Vimbldon i postao prvi reket sveta. Dogodilo se nešto što je doskora bilo potpuno nezamislivo. Ovo je, prema mom mišljenju, apsolutni vrhunac tenisa.

Jako se radujem zbog njega i mogu da zamislim koliko mu to znači i kako se sada oseća. U velikom finalu je igrao fenomenalno i pokazao da je definitivno najbolji teniser na planeti. Pobedio je velikog Nadala njegovim oružjem, fantastičnom igrom sa osnovne linije, odličnim forhendom i neverovatnim servisom. Uz sve to Novak se fantastično kretao, rečju odigrao je taj meč maestralno.

U prva dva seta Nadal nije imao šanse jer je Novak bio jednostavno nedodirljiv. Đoković je u trećem malo stao, ali je u poslednjem setu ponovo zablistao i ponovo razbio Nadala, moram čak da kažem da ga je potpuno ponizio. Tu je ponovo pokazao svoju psihičku snagu i mentalnu stabilnost, nešto što ga je i dovelo dovde.

Moram da kažem da sam jako ponosan na njegovu igru na Vimbldonu i njegovo ponašanje uopšte. To je moglo da se vidi i na svečanoj ceremoniji posle meča, on jednostavno uvek ima pravi odgovor. Novak je svojom igrom u finalu potvrdio da može da pobedi ama baš svakog igrača na svetu, na bilo kojoj podlozi. On je tako jasno poručio Nadalu da može da ga dobije kad god hoće i gde hoće. Pokazao mu je da je sposoban da ga deklasira u svakom trenutku.

Međutim, želim da istaknem i da je proteklih sedam meseci bilo velika priprema za sve ovo. Novak je u tom periodu izgubio samo jedan meč i to je u stvari najbolja potvrda da mu trenutno niko nije ravan, ni Nadal, ni Federer, jednostavno niko. Uz osvojenih osam titula, od kojih su dva grend slema, on je potpuno pokorio beli sport. Izuzetno sam ponosan na njega. Meni je sve to donelo ogromnu satisfakciju jer sam puno radio sa njim i verovao u njega. Isto tako znam koliko sve to njemu znači i kolika je to satisfakcija za njegovu porodicu. To je zaista neverovatan uspeh.

Iskreno, posle svega, nije ni važno šta će biti dalje, time se sada uopšte ne treba opterećivati. Važno je samo da je Nole osvojio Vimbldon i da je najbolji na svetu. Ono što smo videli u 2011. garantuje nam da će se Novak zadržati na „broju jedan".

Naravno da pre ili kasnije mora doći do opuštanja jer se ne može igrati non-stop. Umor, kako psihički, tako i fizički, pre ili kasnije vas stigne i to je neminovnost. Međutim, uz dobar raspored i ritam turnira ubeđen sam da će Novak u narednom periodu samo povećati razliku u odnosu na Nadala. Pogotovo jer se vraća na beton, gde je on zaista nešto posebno. On će i dalje igrati fantastičan tenis, a za mene je to najvažnije. Bravo, Nole!"
jedaj

Postby jedaj » 05 Jul 2011, 22:51

vicharhcp wrote:
losmi wrote:ne znam cemu ta medijska potenciranja o navodnoj mrznji Rafe i Novaka. Rafa je veliki sportista, koji tesko podnosi poraze, ali koji daleko od toga da mrzi Novaka.

Ovo mogu da potvrdim!
Mogu da napisem i da bi Rafa ucestvovao na prvom Srbija Openu da nije bio povredjen! Zeleo je da ucestvuje na tom prvom Noletovom turniru samo zbog prijateljstva sa Noletom! Na zalost, povreda ga je sprecila u tome.
Cesto jedan drugog cekaju do kraja turnira, pogotovo kada su u Americi (ako jedan od njih ispadne ranije, drugi ga saceka dok i on ne ispadne) da bi putovali zajedno na naredni turnir.
Oni su jako dobri prijatelji van terena! Niste ni svesni koliko se druze.
Posto ja to sve znam, i to ne iz novina, vec preko Novakovih velikih prijatelja koji su imali priliku da budu u drustvu Rafe i Noleta van terena, zasmeta mi kada procitam da jedan ne podnosi drugog i slicne gluposti, posto to jednostavno NIJE ISTINA!

Ono sto je bitno i sasvim ocigledno je da se njih dvojica izuzetno mrze na terenu,e sad sta oni rade van terena dal igraju
klikere il ne znam sta jos je sasvim nebitno.

Ono sto je bitno je to da Rafa kao teniser moze jedino da cisti patike Novaku i tako ce ostati i u buducnosti.
Njegovo vrijeme je proslo i jedino sto mu preostaje je da se lati ucenja engleskog jezika jer je stvarno sramotan
taj njegov filipinski akcenat.U stvari kakva mu je teniska tehnika i ljepota izvedbe pojedinih teniskih elemenata
taj jezik cak i ne zvuci lose.Sezona tvrde podloge uzimajuci u obzir da ce pauzirati 6-7 nedelja i stanje njegovih
koljena ucinice ovu americku turneju izuzetno zanimljivom kako po Rafinja tako i po novom redoslijedu na ATP
listi.
jedaj

Postby Gama » 05 Jul 2011, 23:29

Interasantno vidjenje Navratilove
Martina Navratilova stopped by the interview room one day, and she had some interesting remarks about the future. "I've been saying all along that the next wave of talent will be better all-around players," she said. "They'll come to the net more, they'll come forward. Not just going east-west, but looking to go north."
Navratilova said if she were in charge of a program, "I would teach a kid a two-handed backhand and a one-handed slice -- and a one-handed volley, of course. Just to have that variety of shot when you really need it. But the two-hander definitely rules right now. I really think if Federer had a two-handed backhand (to go along with the one-hand option), he would have won more French Opens. An average two-hander is better than an amazing one-hander because of the power and the topspin. You just can't get on top of the ball with one hand. Also, you're crossing your body. With a two-hander, you have the open stance and can get on top of it. It's just the way the game is played now."

K'o nas Nole :biggrin:
Gama

Postby alcesta » 06 Jul 2011, 15:16

jedaj wrote:Ono sto je bitno je to da Rafa kao teniser moze jedino da cisti patike Novaku i tako ce ostati i u buducnosti.
Ajde malo da stanemo sa euforijom i da prebrojimo koliko dosad titula ko ima pre nego što uzletimo u nebesa. Novak je sada nesumnjivo bolji, ali omalovažavanjem igrača kakav je Rafa samo umanjuješ veličinu Novakovog uspeha.
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby jedaj » 06 Jul 2011, 17:02

alcesta wrote:
jedaj wrote:Ono sto je bitno je to da Rafa kao teniser moze jedino da cisti patike Novaku i tako ce ostati i u buducnosti.
Ajde malo da stanemo sa euforijom i da prebrojimo koliko dosad titula ko ima pre nego što uzletimo u nebesa. Novak je sada nesumnjivo bolji, ali omalovažavanjem igrača kakav je Rafa samo umanjuješ veličinu Novakovog uspeha.

Slazem se,mada kada jedan Nikola Pilic prica o tolikoj nadmocnosti kao i cak ponizavanju onda je svima jasno kako
stoje stvari.Vec u Indian Wells-u i Miami-ju cak i teniskim lacicima je bilo jasno da Novak izuzetno dominira u njihovim
okrsajima i mozes da provjeris kako sam komentarisao te duele kao i sta sam pricao.Ponavljam Rafa je jedan obicni zemljoradnik koji je zahvaljujuci torturi i drilu strica Tonija kao i svojim trudom i znojem usavrsio do maksimuma svoj
teniski netalenat kao i svoje nepravilne teniske elemente i uz pomoc svojih u teniskoj istoriji najsnaznjih ruku uspio da
bude broj 1 i da osvoji 10 GS-ova.Ako ti mislis da ce sada na tvrdoj podlozi dobijati Potra,Mareja i Fed-a,ne bi se slozio.
jedaj

Postby Liv » 06 Jul 2011, 17:29

Ti dakle mislish da se iskljuchivo teshkim radom osvajaju slemovi? i to ni manje ni vishe nego 10 komada? Pored zhivog Feda? Chak i netalentovani zemljoradnik to mozhe? :)
Liv

PreviousNext

Return to Turniri