Board index Košarka Reprezentacije

Reprezentacija CG

Re: Reprezentacija CG

Postby mali_buda » 21 Aug 2012, 18:23

Na RTCG imate prenos iz Estonije. Vode Montenigersi nakon 1/4 15-9.

edit: CG vodi 10 razlike na poluvremenu 33-23. Veoma los mec. CG je imala u jednom momentu i 28-9, ali su domaci, koji se uglavnom oslanjaju na (ocajan) sut za 3, uspeli da se vrate u igru.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Tyrone Spong » 21 Aug 2012, 23:50

sta bi na kraju ??
Tyrone Spong

Postby mali_buda » 21 Aug 2012, 23:51

Pobeda CG 13 razlike.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Baron » 08 Feb 2013, 13:37

Postoji mogucnost da Sasa Vujacic kome je otac Crnogorac zaigra za ovu reprezentaciju, vec na EP u Sloveniji..
Baron

Postby mau5 » 11 Feb 2013, 15:01

ghosts'n'stuff
mau5

Postby Diktator » 16 Feb 2013, 17:01

Košarka: Braun igra za Crnu Goru?

Robert Daglas Braun, poznatiji kao Bobi Braun, po našim saznanjima, moguće je da dobije crnogorski pasoš i zaigra za naš nacionalni košarkaški tim!
Selektor Luka Pavićević nije želio da se bavi imenima, ali nije ni demantovao da on i ljudi iz Saveza razmišljaju o pojačanjima.

- Stalno razmišljamo da tu poziciju držimo aktivnom. Sada mogu da kažem da ni sa kim nijesmo konkretno razgovarali, ali uvijek gledamo ko bi tu mogao da nam pomogne. U ovom trenutku, na tom mjestu imamo Ročestija – istakao je Pavićević.

Braun (28) je igrač Montepaskija iz Sijene, sarađivao je sa našim selektorom u Albi, a u karijeri je igrao još za Sakramento, Minesotu, Nju Orleans, Los Anđeles Kliperse, Prokom, Aris i Oldenburg. U tekućoj sezoni Evrolige, trenutno je najkorisniji igrač, sa najboljim prosjekom postignutih poena.

Arena

bili bi jaki sa njim kao crna zemlja...
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Re: Reprezentacija Srbije

Postby Diktator » 25 May 2013, 13:34

Crna Gora ce biti galopirajuci dark horse na EP-->jedini problem uigranost i autoritet trenera-->ako to rese opusteno su u top5 na ovom evrobasketu..
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby Oglala » 25 May 2013, 14:02

Ako uspeju da uravnoteze spoljnu i unutrasnu liniju mogu svasta da naprave. Iskreno sam skeptik po tom pitanju.
veni, vidi, Kecman
Ay, Carmela
Paint i black

Dok ste živi, bićete mi krivi
Oglala

Postby Pit Bull » 17 Jun 2013, 21:28

Siri spisak :

Spisak igrača: Plejmejkeri:Tejlor Ročesti (Bijela), Nikola Ivanović (Budućnost), Nikola Pavlićević (Sutjeska). Bekovi: Suad Šehović (Budućnost), Bojan Bakić (Metalac Valjevo), Boris Bakić (MZT Skoplje), Vladimir Mihailović (Budućnost). Krila: Aleksa Popović (Budućnost),Sead Šehović (Solnok) , Marko Popović (Budućnost). Krilni centri: Vladimir Dašić (Metalac Valjevo), Milko Bjelica (Laboral Kuća), Nemanja Radović (Mega Vizura), Marko Todorović (Barselona), Radosav Spasojević (Arkadija). Centri: Nikola Peković (Minesota), Nikola Vučević (Orlando), Blagota Sekulić (Tenerife), Bojan Dubljević (Valensija), Miloš Komatina (Igokea) i Filip Barović (Solnok).

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=103489

JBT dosta jaka ekipa Crne Gore, nzm kako se Komatina nasao na spisku kad je on iz Hercegovine i proglasen ove godine ili bio u izboru za najboljeg sportistu RS :D
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Кутузов » 17 Jun 2013, 21:43

Ау која разлика у квалитету центара и к. центара у односу на остали три позиције.
Рецимо Гаги Милосављевић је доста квалитетнији од свих њихових бекова, а нема га на нашем списку.
Кутузов

Postby Tegi » 17 Jun 2013, 22:16

Skandalozna spoljna linija. Ako ne budu imali nekog keca iz rukava ( poput brace Sehovic u kvalama ), nema sanse da ostvare znacajniji rezultat.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Горан » 18 Jun 2013, 11:03

Pit Bull wrote:JBT dosta jaka ekipa Crne Gore, nzm kako se Komatina nasao na spisku kad je on iz Hercegovine i proglasen ove godine ili bio u izboru za najboljeg sportistu RS :D

Rodjen je u Crnoj Gori, igrao je nekoliko godina u KK Primorju iz HN.

Stvarno tanka spoljna linija, neuporedivo veći kvalitet je skoncentrisan na centarskim pozicijama. Još kad bi Mirotić i Dragičević bili dostupni...

Možda je mogao da pozove Borisova. Bilo kako bilo, za zemlju od 650k ovo je sjajan tim.
bwa wrote:Crnogorci jesu Srbi u sirem smislu.

Dr Arslanagic wrote:Верујем да окрећемо и поред стравичне судијске крађе.
Горан

Postby AirBall » 22 Jun 2013, 17:53

Divac: Crna Gora je favorit za osvajanje Eurobasketa

Ne bi me začudilo da sve tri medalje u Sloveniji odu baš reprezentacijama sa prostora našeg regiona, istakao je Vlade Divac u ekskluzivnom razgovoru za agenciju Anadolija

Image

Vlade Divac, jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena, danas predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije, u ekskluzivnom razgovoru za agencija Anadolija (AA) istakao je kako puno očekuje od balkanskih reprezentacija na predstojećem Eurobasketu u septembru u Sloveniji.

„Uvijek je teško predvidjeti ko bi mogao postati novi prvak Evrope. Međutim, kao favorita izdvojio bih Crnu Goru, zato što će na Evropskom prvenstvu u Sloveniji imati najkompletniju reprezentaciju“, rekao je Divac za agenciju Anadolija.

Divac naglašava da se ne bi čudio da medalje odu oko vrata i košarkašima drugih selekcija zemalja nastalih raspadom nekadašnje zajedničke države. Posebno se osvrnuo na grupu „B“, gdje će u Jesenicama igrati četiri reprezentacije sa prostora naše regije, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Makedonija.

„Na ovim prostorima uvijek se igrala kvalitetna košarka. Mislim da timovi sa naših prostora mogu daleko da doguraju i ne bi me začudilo da sve tri medalje odu baš ovim reprezentacijama“, pričao je Divac.

Image

Divac je napravio značajnu karijeru u NBA liga i probijao led evropskim košarkašima u najjačem klupskom takmičenju pod obručima. Bivši centar LA Lakersa, Charlotte Hornetsa i Sacramento Kingsa nije zadovoljan činjenicom što na NBA terenima igra manji broj igrača sa „naših prostora“.

„Nažalost nemamo mnogo igrača u NBA, kao što je to slučaj bio ranije. Bez obzira, mogu da kažem da u narednoj sezoni najviše očekujem od Nikole Pekovića i Nikole Vučevića“, kaže Divac za Anadoliju.

Vlade Divac imao je sjajnu košarkašku karijeru u kojoj je, između ostalog, sa reprezentacijom SFR Jugoslavije osvojio titule prvaka svijeta (Buenos Aires 1990. godine) i Evrope (Zagreb 1989. i Rim 1991.). Na krov svijeta penjao se i kao košarkaš SR Jugoslavije na šampionatu u SAD 2002. godine, a sa selekcijom iste države Evropu je pokorio u Atini 1995. Na Olimpijskim igrama u Seulu 1998. godine sa državnim timom SFRJ i Atlanti 1996. igrajući za SRJ osvajao je srebrene medalje… U NBA ligi bio je 16 godina postigavši 13.398 poena. U društvu je šest NBA košarkaša koji su postigli više od 13.000 poena, 9.000 skokova, 3.000 asistencija i 1.500 blokada. Na pitanje šta je teže biti vrhunski košarkaš ili obavljati funkciju predsjednika OK Srbije, Divac je odgovorio:

"Te dvije pozicije potpuno su različite i samim tim mi je jako teško da ih usporedim. Treniranje košarke je fizički veoma zahtjevno, jer su osim utakmica tu i stalna putovanja i treninzi. Sa druge strane, od kada sam na čelu Olimpijskog komiteta Srbije, imam mnogo veću odgovornost jer, zajedno sa svojim timom, radim na poboljšanju uslova za sport i sportiste u Srbiji".

Vijesti
''A ko su oni tudjim slugama da sude''
AirBall

Postby irriducibili » 22 Jun 2013, 19:25

Sto nema Dragicevica?
irriducibili

Postby AirBall » 22 Jun 2013, 19:28

Rekao je da ne moze da pruzi maksimum i da mu treba odmor, ali igrace na narednim takmicenjima...
''A ko su oni tudjim slugama da sude''
AirBall

PreviousNext

Return to Reprezentacije