jedaj wrote:
Odlican post georgina,ali problem je sto se on sada namjerio na tenisera koji je potkovan od glave do pete i koji savrseno
razumije i cita njegovu igru i njegove loptice i koja se u proslosti sastojala od ultradefanzive i cekanja na gresku kao i kvarenja protivnikove igre.Tim stilom i nacinom igre je navukao ozbiljnu povredu koljena kao i sada stopala i buducnost
mu po tom pitanju nije nimalo ruzicasta.Namjerio se na tenisera kome nije dovoljno vratiti samo lopticu u polje vec je
je on taj koji je pod pritiskom i koji nema dovoljno vremena da se namjesta kao i da udara lopticu na nepravilan nacin.
Isto kao sto je zadnjih godina unistavao Feda i ostale tenisere sa spinovanim balonima sada mu isto to u pojedinim razmjenama radi Djokovic i otuda uznezvjereni pogledi ka stricu Toniju od koga kao malo zaostalo dijete trazi pomoc.
Arogantnost na terenu,klasicno unizavanje protivnika kojeg minimizira i ostavlja ga da ceka na mrezi dok ovaj obavlja
psiholoske rituale,zatim cik cak trcanje koje nema veze sa zagrijavanjem vec simboloski predstavlja bijesnog bika
koji demonstrira nadmocnost nad svojim protivnikom.Mislim da je svima jasno da je on jedna neintelegentna igracka
zarobljena u jednom jezivom projektu strica Tonija koji je cak uspio da ponisti majku prirodu i da od rodjenog desnjaka napravi lijevaka.Ako je Partizan na celu sa Duletom krvavim radom i treninzima do iznemoglosti uspio doci do F4 El nije
mi jasno zasto ljudima nije jasno da je na isti taj nacin i Rafa osvojio 10 GS-ova.Nikola Pilic je u jednom privatnom
razgovoru rekao za njega da je neprihvatljivo reci da je on talentovan.Ovde zelim samo da ukazem da teniske akademije
i citav teniski svijet nisu ludi i da je Rafa samo jedan izuzetak koji ne potvrdjuje pravilo i sa time se svi moraju sloziti.
Ono sto me uzasno nervira je to da dosta ljudi povrsno gleda tenisku izvedbu i misli ako je neko broj 1 i visegodisnji
sampion da on treba da mu bude uzor kako po ponasanju tako i po teniskoj izvedbu.Topla voda u tenisu je odavno
izmisljena i nikakav Rafa niti bilo ko drugi nece mojem sinu i cerkici koji treniraju tenis naturati da izvode nepravilne
udarce sa nepravilnim hvatovima i nepravilnim namjestanjima na loptice pa taman i taj osvojio 30 GS-ova do kraja
karijere i naravno postujem sve one koji ga vole ali da on moze nekome da bude teniski guru no way dragi forumasi.
E, moj prijatelju, da samo znas od kad ja "drobim" manje - vise isto to sto i ti... samo malo drugacije. Al' princip ostaje isti.
Doduse, ja sam isla i dalje u kvalifikacijama koje sam ti boldovala i podvukla. Smatrala sam (i dalje smatram

) da na sve sto si napisao ima jos jedan "faktor" uspesnosti kad je Rafa u pitanju

, ali ne bih sad bas da budem decidna... mislim da cemo se sasvim lepo razumeti
Ne bih da predvidjam, mozda Rafa na koncu i osvoji mnogo vise slemova od Feda, mozda Novak ne osvoji vise nijedan (pu pu, daleko bilo), sto je tesko verovatno, ali i dalje stoji cinjenica da je tenis koji on igra vrlo, vrlo "nepravilan", IMO, vrlo nedopadljiv, defanzivan do perfekcije i dosadan do zla boga. Cast pojedinim mechevima.
Smatram da sem dobro uigrane taktike za mlevenje protivnika koja sasvim dobro sljaka jos uvek, sem u Novakovom slucaju, Nadal dobrim delom sve njih dobija i na slavu i na glavu.
I to je ono sto mu se nikako ne moze osporiti, ima mentalnu snagu uma nevidjenu, to jos nisam videla ni kod koga do sada. Cak ni Noletova sezona iz snova me jos uvek nije ubedila da je Nadala prevazisao potpuno i trajno, iako bih ja, naravno, to vrlo volela.
jedaj wrote:...odjavljujem se sa ove teme do nekih zanimljivijih rezultatskih pomjeranja kao i turnira pa da ponovo suocimo svoje stavove i analize posto ovde skoro da i nema forumasa koji razumiju ono sto zelim da prezentiram nego se
drze fol rezultata kao pijan plota a kada ih nesto upitas da sa strucne strane odgovore na tvoje pitanje osjecas se kao da
si se sudario sa zidom ali zidom cutanja, Ovo je tema o strucnim diskusijama a ne o mlacenju prazne slame pa bi ti bilo mozda djelotvornije rjesenje da usmjeris ovaj pdf bas u tom pravcu a ne u pravcu skakanja pojedinaca na mene a samo iz razloga sto mozda nisu u stanju da do kraja razumiju moje postove koje namjerno iznosim za njih na plastican nacin.
Kako nema?! Ima i te kako, evo iznad objasnih mnogo manje plasticno od tebe, ali sustina je ista.
Njegovih 10 slemova me i dalje nisu ubedili da Rafa ume da igra lepsi za oko tenis, od recimo, Davidenka. Namerno sam Tvitija uzela za primer, a izostavila vec pomenute Feda, Noleta, Del Pa i MEndija...