Board index Razni Sportovi Atletika

Domaća takmičenja i srpski atletičari u svetu

Re: Domaća takmičenja i srpski atletičari u svetu

Postby jabukamen » 08 Jul 2013, 08:20

nightwalker988 wrote:Samo je jedan atleticar otisao u Kazanj, koliko ja znam.

Milos Todosijevic usao u finale skoka uvis - 215 centimetara.

Bice da je tako, sa liste ucesnika nasi nestaju poput deset ljutih gusara, mada realno takmicenje i jeste smesno, svetska klasa pomesana sa rekreativcima.

U cetvrtak u Tampereu pocinje mnogo ozbiljnije takmicenje - Evropsko za mladje od 23, mi sa osam predstavnika (valjda), najveci aduti Bekric i Terzic.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby nightwalker988 » 09 Jul 2013, 13:28

Ма, да. Осам. Емир и Амела највећи адути. Може Вученовић можда да изнанади ако не буде јаче конкуренције.

Боје Србије на предстојећем ЕП браниће: Емир Бекрић на 400 препоне, Милан Ристић на 110 препоне, Јасмин Љајић на 10.000 метара, Дино Додиг у вишебоју, Амела Терзић на 1.500, Теодора Симовић на 5.000 метара, Марија Вученовић у бацању копља и Сара Саватовић у кладиву.
Život je k'o BMW pazi kako parkiraš...
nightwalker988

Postby jabukamen » 11 Jul 2013, 17:40

Krenulo u Tampereu. Bekric rutinski u polufinalu, a sto je mozda i bitnije tamo nece biti potencijalno najveci rival Green. Ljajic (poznatiji kao Amelina jaca polovina) na 10km u skladu sa mogucnostima, 15. mesto niko ga nije obisao za krug, sasvim ok, a Dodig je posle cetiri discipline poslednji, ali ce se posle 400m stanje sigurno popraviti.

U Donjecku kod juniora nasa najveca nada Grnovic je posle pet (od osam) disciplina bio peti, ali je zabrljao u visu i u poslednjoj disciplini ce se boriti za plasman u prvih 10 sto je na svetskom nivou i dalje odlicno. Ocigledno da je Dudas napravio sjajnu promociju jer imamo visebojce u svim kategorijama.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby serbianhoops » 11 Jul 2013, 19:30

Banjalučanka oblači dres Srbije umesto BiH

Image

Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI) u istoriji dugoj 59 godina iznedrile su sportiste čija se imena i danas izgovaraju sa ponosom. Jubilarne 50. MOSI održane su na mestu gde su i začete, u Prijepolju, uz učešće više od 2.500 sportista iz 28 gradova.

Atletska nadmetanja u srcu Polimlja bila su epicentru zbivanja. Jedna devojka je zavredila posebnu pažnju. Vladana Gavranović (23), najbolja sportistkinja prethodnih MOSI u Beranama, slovi za jednu od najtalentovanijih atletičarki na Balkanu. U Prijepolju je branila boje Rogatice.
– Nisam htela na učestvujem na ovim igrama, jer zbog bolesti dugo nisam trenirala i daleko sam od forme. Ipak, Rogatica mi je uvek izlazila u susret, dosta su učinili za mene, pa nisam mogla da ih odbijem. Dala sam svoj trenutni maksimum i osvojila dva srebra, na 800 i 1500 metara – počinje priču Vladana Gavranović.

Kakvi su dalji planovi?
– Treniram tek nešto više od četiri godine. Mislim da sam malo dala atletici, planiram da joj se posvetim u potpunosti u narednom periodu. Trčala sam discipline od 400 metara do polumaratona, od sledeće godine takmičiću se od 800 do 5000 metara.

Ostajete u Borcu iz Banjaluke ili menjate klub?
– Borac je moj matični klub i teško će da mi padne rastanak, ali… Došlo je vreme za sledeći korak u karijeri. Novi klub biće najverovatnije iz Srbije. Imam nekoliko ponuda, doneću ovih dana odluku. Veliko zahvalnost dugujem Nebojši Matijeviću, mom treneru iz Borca.

Da li razmišljate o eventualnom učešću za Srbiju?
– Promena reprezentacije mi je takođe u planu. Velika je verovatnoća da će to da bude Srbija. Ostaje žal što nisam uspela da dođem do većih uspeha sa Borcem i reprezentacijom Bosne i Hercegovine, ali moram da gledam u budućnost – poručila je Vladana Gavranović.

Ovo je samo pocetak.
serbianhoops

Postby jabukamen » 12 Jul 2013, 15:54

Bekric u kao prvi iz svoje grupe i cetvrti ukupno u finalu. Finale sutra u 16.20.

Pripreme za SP u punom jeku uprkos preprekama. :laugh:

jabukamen

Postby Ana_fan » 12 Jul 2013, 18:54

Bravo Emire :)

Sad napad na medalju :pompom:
Ana i Jelena <3

SRBIJA bre!!!
Ana_fan

Postby Hezonja » 13 Jul 2013, 11:00

Amela usla u finale sa trecim rezultatom.
Finale pocinje u nedelju u 14:40.
Hezonja

Postby jabukamen » 13 Jul 2013, 15:41

Bekric prvak Evrope do 23 godine sa novim drzavnim rekordom i najbrzim vremenom sezone u Evropi - 48.76. :hatman: Ovo je prvo zlato u 21. veku na ovom takmicenju posle Olivere Jevtic 1999.

Aleksa9 wrote:Amela usla u finale sa trecim rezultatom.
Finale pocinje u nedelju u 14:40.

I Vucenovic u koplju. Finale u 16.20.
jabukamen

Postby Hezonja » 13 Jul 2013, 20:27

BRAVO EMIREE MAJSTORE!!!!

Kako covek spusta vremena ovo nije realno.
Hezonja

Postby Grba » 13 Jul 2013, 20:28

Svaka cast Emire, samo napred! :blue:
Grba

Postby Hezonja » 13 Jul 2013, 20:51

Ministarka Marić čestitala Bekriću

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić čestitala je atletičaru Emiru Bekriću zlatnu medalju osvojenu na Evropskom prvesntvu u Tampereu za mlađe seniore. - Obradovali ste nas zlatnom medaljom i izvanrednim rezultatom koji stepostavili državni rekor i ulili nam novu nadu da "kraljica sportova" ima sjajnu budućnost u našoj zemlji - navodi se u čestitki. Bekrić je ranije danas osvojio zlatnu medalju u disciplini 400 metara prepone na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tampereu. On je trku završio za 48,76 sekundi, što je novi državni rekord Srbije.

Emirova izjava odmah posle trke.

Hezonja

Postby jabukamen » 14 Jul 2013, 15:24

Zlato i za Amelu. Novi rekord Srbije i oboren rekord sampionata iz 1999. - 4.05.69. Nadao sam se Amelinom zlatu u sporom tempu, ali je ona dokazala da joj konkurencija ne moze nista ni u brzoj trci. Uz svu sposobnost koju ima mene najvise odusevljava inteligencija i hladnokrvnost koju poseduje sa 20 godina. Svaka cast i njoj i Bekricu na fantasticnim trkama i rezultatima. Ocekivao sam velike stvari na evropskom dogodine, ali i u Moskvi moze biti svasta.
jabukamen

Postby Hezonja » 14 Jul 2013, 16:07

Svaka im cast...Ovo je zaista neverovatno...Kako samo brzo napreduju...
Hezonja

Postby nightwalker988 » 16 Jul 2013, 12:49

Kao i sto sam najavio, Amela i Emir su bili najveci aduti, opravdali su ocekivanja. Takodje, ockivao sam od Vucenoviceve dobar rezultat, i na kraju se ispostavilo da je to bilo dovoljno za bronzu.

Vrijedno su trenirali, isplatilo im se. Oni su buducnost srpske atletike.
Život je k'o BMW pazi kako parkiraš...
nightwalker988

Postby Hezonja » 20 Jul 2013, 21:49

Bekriceva finalna trka iz Tamperea.

Poslednji hitac Marije Vucenovic za bronzu u Tampereu.

Hezonja

PreviousNext

Return to Atletika