Banjalučanka oblači dres Srbije umesto BiH 
Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI) u istoriji dugoj 59 godina iznedrile su sportiste čija se imena i danas izgovaraju sa ponosom. Jubilarne 50. MOSI održane su na mestu gde su i začete, u Prijepolju, uz učešće više od 2.500 sportista iz 28 gradova.
Atletska nadmetanja u srcu Polimlja bila su epicentru zbivanja. Jedna devojka je zavredila posebnu pažnju.
Vladana Gavranović (23), najbolja sportistkinja prethodnih MOSI u Beranama, slovi za jednu od najtalentovanijih atletičarki na Balkanu. U Prijepolju je branila boje Rogatice.
– Nisam htela na učestvujem na ovim igrama, jer zbog bolesti dugo nisam trenirala i daleko sam od forme. Ipak, Rogatica mi je uvek izlazila u susret, dosta su učinili za mene, pa nisam mogla da ih odbijem. Dala sam svoj trenutni maksimum i osvojila dva srebra, na 800 i 1500 metara – počinje priču Vladana Gavranović.
Kakvi su dalji planovi?
– Treniram tek nešto više od četiri godine. Mislim da sam malo dala atletici, planiram da joj se posvetim u potpunosti u narednom periodu. Trčala sam discipline od 400 metara do polumaratona, od sledeće godine takmičiću se od 800 do 5000 metara.
Ostajete u Borcu iz Banjaluke ili menjate klub?
– Borac je moj matični klub i teško će da mi padne rastanak, ali… Došlo je vreme za sledeći korak u karijeri. Novi klub biće najverovatnije iz Srbije. Imam nekoliko ponuda, doneću ovih dana odluku. Veliko zahvalnost dugujem Nebojši Matijeviću, mom treneru iz Borca.
Da li razmišljate o eventualnom učešću za Srbiju?
– Promena reprezentacije mi je takođe u planu. Velika je verovatnoća da će to da bude Srbija. Ostaje žal što nisam uspela da dođem do većih uspeha sa Borcem i reprezentacijom Bosne i Hercegovine, ali moram da gledam u budućnost – poručila je Vladana Gavranović.