Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: KK Crvena Zvezda Telekom - Odlasci, dolasci, spekulacije

Postby Oglala » 14 Jul 2013, 13:40

Koliko god klubovi i njihovi navijaci bili za, licno sam protiv ukidanja tog pravila. Savez mora da brani interese reprezentacije.
veni, vidi, Kecman
Ay, Carmela
Paint i black

Dok ste živi, bićete mi krivi
Oglala

Postby Unexpected » 14 Jul 2013, 13:42

Oglala wrote:Koliko god klubovi i njihovi navijaci bili za, licno sam protiv ukidanja tog pravila. Savez mora da brani interese reprezentacije.

Broj stranaca još i 'ajde, ali košarkaško državljanstvo je neutemeljena glupost.
The End.
Unexpected

Postby feanorlfc » 14 Jul 2013, 13:44

Ma jasno, broj stranaca i treba da se ograniči, ali ovo 'košarkaško državljanstvo' mora da padne kad tad. Nego, gde se donosi (menja) ta odluka?
feanorlfc

Postby Oglala » 14 Jul 2013, 13:49

Slazem se da ce pasti, samo ne mislim da mora; sta vise... Koliko god smesno bilo, bolje je od alternative koja dozvoljava nekoj reprezentaciji da nam pokupi igraca bez ikakvih konsekvenci.
veni, vidi, Kecman
Ay, Carmela
Paint i black

Oglala

Postby Odjidja Ofoe » 14 Jul 2013, 13:57

Ogranicenje je ok ali na 5-6 stranaca...4 je glupost definitivno. I ja tu ne vidim nikakvu korist za reprezentaciju, i ovo jada sto imamo nece da igra za zemlju.
Odjidja Ofoe

Postby Oglala » 14 Jul 2013, 14:01

Ogranicenje na 4 osigurava prisustvo domaceg igraca na parketu u svakom trenutku utakmice. Kako ne vidis korist od takvog pravila za reprezentaciju? Gde ce igrati domaci i gde ce se razvijati mladi igraci ako svoje pravo na minute ne mogu da ostvare u maticnoj zemlji i ligama u okviru njenog saveza? Najbolje bi bilo da zbog jedne Zvezdine sezone odustanemo od svake strategije zaustavljanja pada reprezentacije (ionako su slabe).
veni, vidi, Kecman
Ay, Carmela
Paint i black

Oglala

Postby Cuburac » 14 Jul 2013, 14:02

Oglala wrote:Slazem se da ce pasti, samo ne mislim da mora; sta vise... Koliko god smesno bilo, bolje je od alternative koja dozvoljava nekoj reprezentaciji da nam pokupi igraca bez ikakvih konsekvenci.

Po meni jedino ispravno , jer sprecava mogucnost raznih manipulacija, je to da je domaci igrac samo onaj koji je rodjen kao srpski drzavljanin i koji ima pravo da igra za reprezentaciju. Sve ostalo nema logike jer dozxoljava svakojake igrarije. Glupo bi bilo da neki Cekovski bude domaci igrac, a neki Subotic naprimer nije , sa jedne strane,a sa druge, ako neko nema prava da igra za nasu reprezentaciju, po kom osnovu je on domaci igrac?
Broj igraca koje klub moze registrovati ,a da nemaju status domaceg igraca je sasvim drugo pitanje, dali su to 2,4 ili 6, nebitno je i stvar je dogovora, koji se moze menjati svake sezone ili dve, tri ako treba u zavisnosti od stanja u domacoj kosarci.
Životnom veku kad bi mera bila-
iskrenost,vernost,ljubav il' dobrota
tvoj kratki vek bi,kuco moja mila
1000 ljudskih vredeo života.
Cuburac

Postby AlonzoGee » 14 Jul 2013, 14:05

Ako je domaci igrac kalibar za reprezentaciju, on ce igrati bez obzira koliko stranaca se dozvoli. Ovim ogranicenjem se samo guraju prosecni domaci igraci koji nit' ce igrati ikad za reprezentaciju nit' ce podici kvalitet.
AlonzoGee

Postby Odjidja Ofoe » 14 Jul 2013, 14:06

Oglala wrote:Ogranicenje na 4 osigurava prisustvo domaceg igraca na parketu u svakom trenutku utakmice. Kako ne vidis korist od takvog pravila za reprezentaciju? Gde ce igrati domaci i gde ce se razvijati mladi igraci ako svoje pravo na minute ne mogu da ostvare u maticnoj zemlji i ligama u okviru njenog saveza? Najbolje bi bilo da zbog jedne Zvezdine sezone odustanemo od svake strategije zaustavljanja pada reprezentacije (ionako su slabe).

Vidim kako nam ti igraci sad vracaju, brckaju se negdje po Havajima...

Jel ima jos negdje ogranicenje sa strancima ili samo u Srbiji?
Odjidja Ofoe

Postby AlonzoGee » 14 Jul 2013, 14:08

Koliko sam upoznat, ovo kosarkako drzavljanstvo obitava samo jos u Rusiji.
AlonzoGee

Postby feanorlfc » 14 Jul 2013, 14:08

Istina je da nam je procvetala reprezentativna košarka od uvođenja tog pravila.
feanorlfc

Postby Oglala » 14 Jul 2013, 14:17

Svako se cese tamo gde ga svrbi. Jeste istina da navijaci ovu pricu pricaju uzimajuci u obzir iskljucivo interese kluba kome su poklonili svoje srce. Buduci da je ovo topik koji se bavi Zvezdom nju cu uzeti kao primer. Dakle, smetnja je i broj stranaca i kosarkasko drzavljanstvo zato sto Zvezda konacno ima velik i stabilan budzet kojim sebi moze da obezbedi kvalitetan tim za sve frontove. Ovo pitanje pokrece se pravdanjem kako nema dobrih a dostupnih domacih igraca za njene ciljeve i sa tim moram da se slozim. Ali ako vec ne postoje domaci igraci zasto Zvezda tokom ove dve godine preporoda nije pokusala da napravi jednog takvog? Milutinovic, Nedovic, Mitrovic, Nikolic, Cvetkovic mozda nisu dovoljni da se ozbiljno obogati baza domacih igraca na trzistu, ali se sa njima na tome nije ni radilo. Uzimanje obicno iziskuje i davanje.

Ne znam da li pravilo o strancima postoji u drugim zemljama niti mislim da bi to trebalo da nas zanima. Mi se razlikujemo od ostatka evropskog kosarkaskog univerzuma. Nase platezne mogucnosti i baza igraca su u ozbiljnom minusu gledajuci osatak kosarkaski relevantnih zemalja. Mi smo mali i siromasni; moramo koristiti drugacije mehanizme zastite kvaliteta od onih koji novac i ljudstvo imaju.

EDIT: Kazete da nam pravilo nije donelo kvalitet. Cenite da bi nam taj kvalitet u buducnosti porastao kada bi uvozili strance na kilo?
veni, vidi, Kecman
Ay, Carmela
Paint i black

Oglala

Postby Unexpected » 14 Jul 2013, 14:22

Broj stranaca se može ograničiti i na nula.
Košarkaško državljanstvo je ono što meni smeta. Uskraćivanje prava državljaninu ove zemlje. Eventualne malverzacije pri dodeli državljanstva nisu u delokrugu KSS, i njime se bave drugi organi ove države.
Ubeđen sam da ovo pravilo nije ni po ustavu ni po zakonu, ima ovde pravnika...
The End.
Unexpected

Postby feanorlfc » 14 Jul 2013, 14:26

Mislim da to pravilo nema nikakve veze. Mislite da naši klubovi stvarno više vole strance nego domaće igrače? U pitanju je samo kvalitet i cena. Naravno da je bolje imati domaćeg igrača, lakše se uklopi, hoće da sačeka neki mesec za platu, ne ide mu se po svaku cenu... Ovako dolazimo do situacije da moraju da se preplaćuju prosečni domaći igrači, jer tim nekako mora da se popuni. I apsolutno ništa drugo. Nma je kvalitet domaćih igrača počeo da opada daleko pre uvođenja tog pravila, i ono ga naravno nije zaustavilo.
feanorlfc

Postby civor » 14 Jul 2013, 14:27

Pravilo nije protivzakonito vec samo glupo i nije dalo zeljene rezultate jer kada je uvedeno receno je da ce spasiti nasu kosarku.
Baron je najveci kralj
civor

PreviousNext

Return to Reprezentacije