by Cuburac » 14 Jul 2013, 14:46
Ja se izvinjavam, ali proglasavati za glupost nesto sto je tako ocigledno. Uzmimo slicaj Klea i Maestra. Dok je u slucaju Klea i moglo da bude neke price o interesu drzavne reprezentacije, pa time i drzave , za Evandra to nikako nije moglo da stoji. Ako nekom igracu treba da se da drzavljanstvo, da bi igrao za reprezentaciju, onda to treba da bude stvar krovne organizacije i strucnih ljudi u njima, pa oni nek traze i obrazlazu zasto tom igracu treba status.Ovim sto sam ja naveo , klub nema nikakve koristi od toga da li ce on bitiili igrac sa srpskim drzavljanstvom jer se njegov statut nece menjati, pa nas nece interesovati dali je on ozenjen ili nije, da li je u Srbiji 5 godina ili nije, on nece imati status domaceg igraca nikada i svaka manipulacija je po tom pitanju iskljucena. Takodje Cekovski, Veseli, Bertans mogu igrati za nasu reprezentaciju jer je ro njen interes, ali ne moze da Partizan resava svoje probleme po tom pitanju na racun drzave.
Nek bude da pola tima moze da bude od nedomacih igraca, to je jedna stvar, logika je druga. Naravno, ovo je u grubo, ako je neko rodjen u Srbiji, a crne je koze, pa on sam dozivljava Srbiju kao svoju zemlju je nesto drugo od ovga o cemu pisem, pa bi ove propise trebalo fino kalibrisati.
I stvarno, ovome nikako nije mesto na zvezdinom topiku.
Životnom veku kad bi mera bila-
iskrenost,vernost,ljubav il' dobrota
tvoj kratki vek bi,kuco moja mila
1000 ljudskih vredeo života.