Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Italijanska liga

Re: Seria A

Postby Keimaak » 18 Jun 2011, 16:34

Inter want either Sinisa Mihajlovic or Andre Villas-Boas as their new coach - reports
Following Leonardo's departure from the Giuseppe Meazza, Serie A's runners up are linked with Fiorentina and Porto bosses and Gian Piero Gasperini is an outside candidate

By Gareth McKnight
Jun 18, 2011 2:00:00 PM

Image

Reports in Italy claim that Inter still retain Fiorentina's Sinisa Mihajlovic and Porto's Andre Villas Boas as their preferred candidates for the vacant coaching position. Both have worked at the club before, alongside Roberto Mancini and Jose Mourinho respectively, and Mihajlovic is a former player.

Inter president Massimo Moratti and head of technical staff Marco Branca reportedly met with Mihajlovic on Friday. There have been varying reports about the outcome of the meeting; Sky Sport 24 and Gazzetta dello Sport claim that talks were unsuccessful and that Mihajlovic intends to spend one more season under contract in Florence. On the other hand, Corriere dello Sport holds that Mihajlovic could be appointed on Monday.

Villas-Boas, a treble winner in his first season at Porto, has a €15 million release clause that potential employers must meet to free him from his contract. Also, Porto president Pinto da Costa is 'totally convinced' his coach will remain in Portugal.

Following a disapointing season that included the relinquishing of the Champions League title and the Scudetto, the Giuseppe Meazza club's CEO Ernesto Paolillo yesterday confirmed that Leonardo had left the club, more than likely to move to a role with French club Paris St Germain.

Furthermore, president Massimo Moratti admitted to having spoke with ex-Chile boss Marcelo Bielsa - who reportedly turned down the role.

An announcement is expected on Monday to shed more light on the potential incumbent; former Genoa coach Gian Piero Gasperini has also been mooted as a fall-back option.

Јебеш живот без идеологије!

Од рођења мог.. није прошло без имена твог.....
Keimaak

Postby Unexpected » 18 Jun 2011, 17:07

subota 18.06.2011 | 17:28
Krkić na korak od Rome
Izvor: B92

Sportski direktor Rome Valter Sabatini potvrdio je da pregovara sa igračem Barselone Bojanom Krkićem i da je taj fudbaler blizu dolaska u Rim.

Image

"U Španiji već pričaju da je Krkić Romin igrač. Njegov dolazak jeste blizu, ali dogovor još nije postignut. Nadam se da će sve biti gotovo u narednih nekoliko dana", kazao je Sabatini.

Roma je nedavno angažovala trenera Luisa Enrikea, koji je sa Krkićem sarađivao u Barseloni B i koji ima uticaj na ovaj transfer.

Sabatini je rekao da Roma planira da angažuje još nekoliko igrača, među kojima je Riki Alvarez iz argentinskog Velez Sarsfilda.

On je dodao da će šestoplasirani tim u prošloj sezoni italijanske Serije A pokušati da zadrži crnogorskog centarfora Mirka Vučinića, kojeg mediji povezuju sa prelaskom u Juventus.
The End.
Unexpected

Postby mali_buda » 18 Jun 2011, 17:43

Ako u Romi Krkica vide kao prvu napadacku opciju, mislim da grdno grese. Ocito je da momak ima velikih problema da se prilagodi seniorskom fudbalu i plasim se da ce zavrsiti kao njegov kolega dos Santos.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Unexpected » 20 Jun 2011, 21:50

mali_buda wrote:Ako u Romi Krkica vide kao prvu napadacku opciju, mislim da grdno grese. Ocito je da momak ima velikih problema da se prilagodi seniorskom fudbalu i plasim se da ce zavrsiti kao njegov kolega dos Santos.

Ne bi Romi bilo prvi put da greši.

Luis Enrike na klupi Rome
20. jun 2011. 20:58 > 21:02

Španac i zvanično proglašen za novog trenera rimskog kluba.

Image

Svi putevi vode u Rim...

Kao što je MONDO nedavno najavio, Luis Enrike trenerski posao u seniorskoj konkurenciji počeće u "Večnom gradu" na klupi Rome.

Čelnici italijanskog kluba saopštili su da je nekadašnji španski reprezentativac novi šef stručnog štaba "vučice".

Luis Enrike je sa Romom je potpisao dvogodišnji ugovor. On će u prvoj sezoni zaraditi 2,9, a ukoliko ostane do leta 2013. na klupi trofejnog rimskog kluba inkasiraće ukupno šest miliona evra.

Luis Enrike će na klupi Rome naslediti Vićenca Montelu, koji je nedavno preuzeo Kataniju.

Do sada nije vodio nijedan seniorski klub, ali jeste Barselonu "B", koja je uostalom bila jedina selekcija koju je sada već čuveni Pep Gvardiola vodio pre nego što je preuzeo kormilo seniorskog sastava Barselone. Gvardiola i Luis Enrike bili su godinama saigrači u Barsi, a nije nemoguće da će upravo Enrike, ukoliko se dobro pokaže u Romi, jednog dana sesti na klupu Barselone.

Enrike je u bogatoj igračkoj karijeri nosio dres oba španska giganta, a uradio je to 1996. godine, posle pet sezona u belom dresu madridskog kluba, posle čega je bio "persona non grata" na Santijago Bernabeu stadionu u Madridu.

(MONDO)
The End.
Unexpected

Postby mali_buda » 20 Jun 2011, 23:03

22:21 - Čelnici Rome imenovali su nekadašnjeg španskog reprezentativca Luisa Enrikea Martineza za šefa stručnog štaba.

Luis Enrike, koji je u bogatoj igračkoj karijeri nosio dres oba španska giganta, sa rukovodstvom "vučice" potpisao je dvogodišnji ugovor.

On će u prvoj sezoni zaraditi 2,9, a ukoliko ostane do leta 2013. na klupi trofejnog rimskog kluba inkasiraće ukupno šest miliona evra.

Luis Enrike je u kratkotrajnoj trenerskoj karijeri predvodio je jedino B tim Barselone, a u novoj sredini obaveza će mu biti da poboljša plasman Rome koja je prošlu sezonu završila na šestom mestu italijanske Serije A.

BLIC

Za jednog pocetnika u trenerskim vodama, deluje mi da je predobro placen, mada nisam bas mnogo upucen u primanja vrhunskih trenera.
mali_buda

Postby nolinjo » 20 Jun 2011, 23:32

mali_buda wrote:
22:21 - Čelnici Rome imenovali su nekadašnjeg španskog reprezentativca Luisa Enrikea Martineza za šefa stručnog štaba.

Luis Enrike, koji je u bogatoj igračkoj karijeri nosio dres oba španska giganta, sa rukovodstvom "vučice" potpisao je dvogodišnji ugovor.

On će u prvoj sezoni zaraditi 2,9, a ukoliko ostane do leta 2013. na klupi trofejnog rimskog kluba inkasiraće ukupno šest miliona evra.

Luis Enrike je u kratkotrajnoj trenerskoj karijeri predvodio je jedino B tim Barselone, a u novoj sredini obaveza će mu biti da poboljša plasman Rome koja je prošlu sezonu završila na šestom mestu italijanske Serije A.

BLIC

Za jednog pocetnika u trenerskim vodama, deluje mi da je predobro placen, mada nisam bas mnogo upucen u primanja vrhunskih trenera.

oni mu daju uslove nenormalne za trenera pocetnika ja mislim prevashodno cinjenici da dolazi iz barcelone i da ima viziju u glavi
ko sto je imao pepe...a i jos jedna stavka mozda su ga i preplatili samo da bi im doveo krkic bojana :D
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Stoxan » 21 Jun 2011, 22:49

Kapelo najozbiljniji kandidat za novog trenra Intera.
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Stoxan » 24 Jun 2011, 17:10

Гасперини нови тренер Интера

24 јун, 2011
Image
Управа италијанског фудбалског прволигаша Интера из Милана именовала је Ђан Пјера Гасперинија за новог тренера клуба, пренела је италијанска агенција АНСА.

Како се наводи, формално саопстење о избору Гасперинија биће озваничено касније током дана на сајту миланског клуба. Бивши тренер Ђенове био је главни кандидат за тренера Интера, пошто управа тог клуба није успела да ангажује селектора Енглеске Фабија Капела, као ни Португалца Андреа Виљаса Боаша који је у међуврамену преузео Челси.

Гасперини је Ђенову 2007. године из друге лиге довео у Серију А , а тим је 2009. године завршио на петом месту, што му је омогућило учешће у квалификацијама за Лигу Европе.

Гасперини, који је добио отказ у Ђенови у новембру прошле године, на клупи Интера замениће Бразилца Леонабрда.

http://www.zurnal.rs/2011/06/24/gasperi ... index.html
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby mali_buda » 24 Jun 2011, 17:31

Ovo je bas iznenadjenje. Nisam uopste imao pojma da je Gasperini u opticaju. Da li ovo znaci da i u Interu stezu kais ili pouceni primerom iz komsiluka, pokusavaju sa domacim trenerom da se vrate na staze stare slave :okk:
mali_buda

Postby kocic » 25 Jun 2011, 13:59

ovo znaci da su se vratili u 90e i 2000te... jednostavno ljudska glupost nema granica.
vratite kezu!!!
kocic

Postby Unexpected » 10 Jul 2011, 11:43

nedelja 10.07.2011 | 11:19
Roma dovela Erika Lamelu
Izvor: B92, Reuters

Jedan od najtalentovanijih argentinskih fudbalera Erik Lamela novi je igrač Rome.

Image
Beta

„Lamela je sada fudbaler Rome“, rekao je bivši kapiten nacionalnog tima Argentine, a sada predsednik River Plejta Danijel Pasarela, „Sada ostaje da Savez registruje ugovor“.

Italijanski mediji objavili su da je Roma platiti River Plejtu obeštećenje od 12 miliona evra, a veruje se da je on potpisao petogodišnji ugovor.

Lamela je sve očarao svojim debijem protiv Boka Juniorska prošle sezone, ali uprkos dobrim partijama nije uspeo da sačuva River Plejt ispadanja iz najjače lige. Još pre nekoliko godina mladi Argentinac bio je na meti Barselone, a u maju je debitovao i za reprezentaciju Argentine, na prijateljskom meču sa Paragvajem.

Argentinac je svoje fanove već preko društvene mreže Twitter obavestio o prelasku u Romu, koju će od naredne sezone sa klupe voditi Luis Enrike.
The End.
Unexpected

Postby mali_buda » 11 Jul 2011, 15:30

Zabrinutost u Milanu zbog novčane kazne Berluskoniju

Image

Tekst: Tanjug[/b]

Berluskoni mora da plati kaznu od pola milijarde evra

Čelnici italijanskog fudbalskog šampiona Milana duboko su zabrinuti za finansijsku budućnost kluba, pošto je vlasniku kluba i italijanskom premijeru Silviju Berluskoni sud naložio da plati pola milijarde evra zbog umešanosti u korupciju.

Sud je u subotu naložio "Finiinvest kompaniji", čij je vlasnik Berluskoni, da plati konkurentskoj kompaniji CIR 500 miliona evra, zbog toga sto je podmitila sudiju kako bi odobrio preuzimanje izdavačke grupe Mondadori 1990. godine.

"To je nešto što u velikoj meri utiče na klub", rekao je potpredsednik Milana Adrijano Galijani.

On je istakao da je suma koja se zahteva za isplatu "potpuno suluda".

"Za odštetu da se traži ovoliki novac? Tako nešto Evropa još nije videla", rekao je Galijani.

On nije precizirao na koji način će se odluka o finansijskoj kazni reflektovati na klub, ali će ta činjenica svakako uticati na letnja pojačanja.

"Milan je i dalje u srcu predsednika. On voli svoje dete", slikovito je rekao Galijani podsetivši da je Berluskoni kupio klub 1986. godine i potom ga učinio jednim od najuspešnijih u svetu.
mali_buda

Postby nolinjo » 11 Jul 2011, 18:51

tako to rade veliki smekeri 8-) ...number 88 gokhan inler :blue:
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby mali_buda » 12 Jul 2011, 15:51

"Gasprom" kupuje Milan?
IZVOR: B92
Ruska kompanija "Gasprom" zainteresovana je za kupovinu italijanskog Milana, ukoliko vlasnik kluba Silvio Berluskoni bude primoran da ga proda.

Image

Premijer Italije dužan je da zbog korupcije plati kaznu od čak 560 miliona evra, što će direktno da utiče na budžet Milana.

"Gasprom" je i prošlog leta pokazala interesovanje za kupovinu Milana, a među potencijalnim kupcima su i vlasnik Abu Dabi junajted grupe Maktum Al Emir, kao i nekoliko katarskih kompanija koje su, inače, u velikoj meri prisutne u evropskom fudbalu.

Ruski "Gasprom" je je većinski vlasnik Zenita iz Sankt Peterburga, glavni sponzor nemačkog Šalkea 04, hokejaškog tima Avangard Omsk, kao i Crvene zvezde.

Ruska kompanija je kao sponzor zastupljena i u atletici, malom fudbalu, nordijskom skijanju, motokrosu, te kao glavni sponzor vozača Formule GP2 Mihaila Aljošina.
mali_buda

Postby mali_buda » 17 Jul 2011, 17:12

Zvezde Rome odusevljene novim trenerom!

Roma stars Francesco Totti and Simone Perrotta are excited with the plans set in place by new manager, Luis Enrique.

The legendary midfielder, who starred for Barcelona and Real Madrid throughout a terrific career, took over from caretaker Vincenzo Montella, who initially replaced Claudio Ranieri, who resigned in February.

The permanent appointment has kickstarted a new era at Roma, with the players pleased with the coach’s new tactics.

“The system and methods proposed by the coach are new, interesting and above all very stimulating,” Totti told the club’s official website.

“The sessions began in earnest today at Riscone di Brunico. We are only at the start: day by day we will discover new things and settle into this different reality.”

“Everything depends on us and it’ll be our duty to put in the maximum effort right from now.”

Enrique is keen to implement a new style of football at the club, focusing on possession, something that had pleased Perrotta.

“The squad working here in pre-season is pretty much the same as in previous years, but everyone likes this new style of football,” Perrotta said.

“The coach wants us to keep possession of the ball a great deal, whereas in Italy we’re accustomed to seeking cross-field passes immediately to get it closer to the goal.”

“The coach has made it clear he does not want long balls.”
mali_buda

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal