by Pit Bull » 28 Jul 2013, 22:22
Rezultati 1.kola :
Olimpik - Leotar - 4:0
Travnik - Vitez - 1:1
Zvijezda - Zeljeznicar - 0:1
Rudar - Radnik - 1:1
Velez - Slavija - 2:1
Celik - Borac - 1:1
Mladost - Siroki - 0:0
Sarajevo - Zrinjski - 1:0
Gledao sam duele Celik-Borac i Sarajevo-Zrinjski, ovaj prvi je bez sumnje mec kola iako nisam gledao preglede ostalih meceva jer je kvalitet bio stvarno dobar, Borac je igrao dobro i po meni bez obzira na to sto mnogi govore da ce biti oko 8-og mesta, cenim da ce se boriti za vrh tabele jer je Banjaluka nezgodno gostovanje a Jovic najbolje radi u timovima gde nema pritiska od rezultata a Borac je u ovom momentu upravo takav tim. Od Celika se ocekuje dosta, dosta dobar tim, Jagodic je jedan od 3 najbolja trenera u ligi tako da je sve jasno a i publika znamo kakva je.
Sarajevo bas lose, Zrinjski dosta bolji u 1/2, trebali su voditi medjutim u nastavku jedna dobra prilika za Sarajevo i Dzakmic pogadja.
Sto se ostalih rezultata tice, Olimpik ocekivano, Leotar ako ne promeni nesto a tesko da u skorije vreme hoce, ispasce iz lige.
Derbi Travnik-Vitez(mesta udaljena 10km) zavrsen 1:1, Vitez ima solidan budzet za novajliju i mislim da ce postati kroz par godina stabilan prvoligas. Travniku sledi jos jedna teska sezona. Rudar sa Starcevicem ispada iz lige garant!!! Ako ga ne oteraju na vreme obice im se o glavu. Radnik ce biti sigurniji svakako. Zeljo bez Osima(covek radi bez prestanka, jbg nije mogao ranije na odmor zbog Plzena) dobio mada cujem da je nezasluzeno tj da je Zvijezda igrala dobro i morala bar bod uzeti.
Velez bolji od Slavije, Slavija ce sigurno biti bolja a od Veleza se opet ne ocekuje mnogo ali to ostavlja prostor da nesto naprave. Mladost na debiju odigrala 0:0 sa Sirokim, bravo za njih, trebace skupljati bodove vredno.
U zadnje 2 godine smo imali Drinu i Gradinu koji su nakon 10 kola ispali iz lige, ove godine ne verujem da ce biti tako, mislim da ce biti bas izjednaceno pri dnu tabele mada ako Leotar nesto ne promeni(verujem da ce opet Police biti nezgodne) bice tesko.
Po meni kako ce se tabela odvijati, podelicu u 4 grupe ko bi gde trebao biti u 4 kategorije :
1/4 - Zeljeznicar,Borac,Olimpik,Sarajevo
5/8 - Siroki,Celik,Zvijezda,Zrinjski
9/12 - Slavija,Vitez,Radnik,Velez
13/16 - Mladost,Travnik,Rudar,Leotar
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒