19.08.2011. Promocija Marine Maljković nove selektorke ženske seniorske reprezentacije

Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije prihvatio je predlog Komisije za žensku košarku da Marina Maljković u naredne četiri godine bude selektorka ženske seniorske reprezentacije Srbije. Odmah po završetku sednice Upravnog odbora KSS, u Kući košarke održana je medijska promocija nove selektorke Marine Maljković, kojoj su pored brojnih novinara, prisustvovali Dragan Đilas predsednik Košarkaškog saveza Srbije i Ana Joković potpredsednik Saveza zadužena za žensku košarku.
- Veoma sam srećan što je Marina Maljković prihvatila da bude selektorka ženske seniorske reprezentacije. Kada sam došao na čelo Saveza, istakao sam da će jedan od prioriteta biti unapređenje ženske košarke. Postavljanjem Marine Maljković napravili smo samo prvi korak. Srbija je nekad bila ozbiljna sila u žanskoj košarci, osvajala medalje na najvećim takmičenjima. Potencijala ima i sada, samo je potreban kvalitetan i stručan rad. Mlada reprezentacija je bila blizu medalje na šampionatu u Novom Sadu, juniroke je od polufinala na Evropskom prvenstvu u Rumuniji delio samo jedan šut. Ima razloga za optimizam, Košarkaški savez će pomoći ženskoj košarci, uložiti sredstva za rad sa najmlađima, pružiti punu podršku - najavio je predsednik KSS, Dragan Đilas.
Ana Joković, potredesednica KSS za žensku košarku, takođe je izrazila zadovoljstvo imenovanjem Marine Maljković za novu selektorku reprezentacije Srbije:
- Ponosna sam što će našu reprezntaciju predvoditi tako mlad trener koji u svojoj karijeri zna samo za uspehe i trofeje. Očekuje nas teške kvalfikacije za Evropsko prvenstvo 2013. godine. Međutim, imamo dovoljno vremena da se još bolje organizujemo, stvorimo idealne uslove i pripremimo se za start kvalfikacija - istakla je Ana Joković i najavila da će početkom oktobra biti poznati svi selektori mlađih reprezentativnih selekcija.
Marina Maljković, nova selektorka ženske seniorske reprezentacije zahvalila se Upravnom odboru KSS na ukazanom poverenju:
- Posle 12 godina rada u srpskoj košarci došlo je do zasićenja, stigle su i ponude iz inostranstva. Ali, poziv Dragana Đilasa i Ane Joković da predvodim reprezentaciju Srbije, jednostavno nisam mogla da odbijem, pre svega iz moralnih razloga. Dragan Đilas je prvi predsednik Saveza koji je bio na finalnoj utakmici plej-ofa domaćeg šampionata, poznaje naše najbolje košarkašice, skoro koliko i ja. Spreman je da u potpunosti podrži žensku košarku, o čemu svedoče dva bukvalno avangardan poteza. Postvio je jednu devojku za selektora, koja pritom nema još ni 30 godina. Mogu samo da obećam da ću se odužiti marljivim radom. Cilj mi je da u sledeće četiri godine uspostavim sistem rada u ženskoj košarci. To u prevodu znači, da obećavam, krv, suze i znoj.