Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby Felipao » 23 Jul 2011, 02:27

Ako Kleo debituje za repku,odma uzimam njegov dres.Kleo Srbine,Kleo Srbine!!!
Felipao

Postby vorenus » 23 Jul 2011, 08:01

Evo vam link aktuelnog Fifinog statuta: http://www.fifa.com/mm/document/affederation/generic/01/29/85/71/fifastatuten2010_e.pdf .

Idite do clanova 15.-18. na strani 66.-68. Sami procenite da li se na Klea odnosi clan 16. ili clan 17. sa podnaslovom "Acquisition of a new nationality".

Pre ovog statuta bilo je blaze pravilo i igrac nije morao da ceka 5 godina vec manje(2 ili 3, nisam siguran, najverovatnije dve).

Takodje morate razdvojiti fudbalsko drazvljanstvo od samog drzavljanstva. Ovo drugo je samo jedan od preduslova da bi neko mogao da igra za odredjenu reprezentaciju.

Ovaj tekst sto se juce pojavio od nekog sportskog advokata samo znaci da on nije upoznat sa ovim novim statutom Fifa(iz avgusta 2010.) ili da citira pogresan clan u tom novom. Ne zna se sta je gore od toga.
vorenus

Postby KKP » 23 Jul 2011, 10:43

Tolike reprezentacije imaju strance, pa možemo i mi jednog, iako ja generalno nisam nikada bio za to, za starnce u reprezentacijama. Ali kad pogledamo jednu Nemačku, jendu od najvećih fudbalskih sila sada i svih vremena, njima više od pola reprezentacije, i A tima i mlade i sve, stranci, da Bog sačuva :facepalm: , ali tako je kako je, može onda i kod nas jedan Kleo... :)
KKP

Postby kocic » 23 Jul 2011, 13:01

zaboravih motu... a nije se on nesto i naigrao + je debitovao sa 30 godina, a i nikakav je igrac.
za ledezmu se ne secam da sam ga ikada video u sastavu italije.
uglavnom hteo sam da kazem da sem kamoranezija nisu imali ozbiljnog naturalizanta™ u ekipi ili barem nezamenljivog u odnosu na recimo francuze, svedjane.
vratite kezu!!!
kocic

Postby irriducibili » 23 Jul 2011, 13:08

Cini mi se da se ne vodi polemika o istom...

Pomenuti Italijani su igrali u Italiji, dobili drzavljanstvo, pa potom zaigrali za nacionalni tim...

Francuzi i Nemci su mahom rodjeni u tim zemljama, pa nije ista dimenzija...
irriducibili

Postby mali_buda » 23 Jul 2011, 13:12

A pomenuti Italijani uglavnom imaju italijanske korene, sto se moze pretpostaviti po njihovim prezimenima.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby irriducibili » 23 Jul 2011, 13:18

Cekaj, nije isto biti rodjen u nekoj zemlji i imati poreklo...
irriducibili

Postby mali_buda » 23 Jul 2011, 13:20

irriducibili wrote:Cekaj, nije isto biti rodjen u nekoj zemlji i imati poreklo...

Naravno da nije isto, nisam hteo da kontriram, nego samo da navedem da su i oni imali verovatno neki osnov za sticanje drzavljanstva.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby irriducibili » 23 Jul 2011, 13:28

Ko danas vise vodi racuna o osnovu? Reprezentacije raznih zemalja u razlicitim sportovima, sve vise lice na internacionalne cirkuse, tako da ne vidim ni jedan razlog zasto mi ne bismo pratili te trendove...
irriducibili

Postby nolinjo » 23 Jul 2011, 13:30

irriducibili wrote:Ko danas vise vodi racuna o osnovu? Reprezentacije raznih zemalja u razlicitim sportovima, sve vise lice na internacionalne cirkuse, tako da ne vidim ni jedan razlog zasto mi ne bismo pratili te trendove...

:+1:
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Burke » 23 Jul 2011, 20:53

irriducibili wrote:Ko danas vise vodi racuna o osnovu? Reprezentacije raznih zemalja u razlicitim sportovima, sve vise lice na internacionalne cirkuse, tako da ne vidim ni jedan razlog zasto mi ne bismo pratili te trendove...

А каква је онда сврха постојања репрезентације? Ако ће тако да доводи странце да играју за њу, ја нећу моћи да је разликујем од обичних фудбалских клубова и никада нећу навијати за такву скупину играча.
Burke

Postby kocic » 23 Jul 2011, 20:57

pa ovi crni holandjani i francuzi i nisu bas.
vratite kezu!!!
kocic

Postby irriducibili » 23 Jul 2011, 21:03

Burke wrote:А каква је онда сврха постојања репрезентације? Ако ће тако да доводи странце да играју за њу, ја нећу моћи да је разликујем од обичних фудбалских клубова и никада нећу навијати за такву скупину играча.

Trebalo bi da postoje univerzalna pravila za sve. Ako su oni koji to mogu, promenili pravila i poceli sa naturalizacijom igraca, sta nam drugo preostaje, ukoliko zelimo da budemo iole konkurentni? Kamo srece da smo mi bili pametni, pa umesto BJRM-e dali pasos Bou, ili nekom drugom ekstra igracu kakvog nemamo. Ok, u fudbalu ne bi mogli da racunamo na taj kvalitet, ali bismo sigurno nesto dobili u odnosu na ovo sa cim raspolazemo sada
irriducibili

Postby Burke » 23 Jul 2011, 21:13

irriducibili wrote:Trebalo bi da postoje univerzalna pravila za sve. Ako su oni koji to mogu, promenili pravila i poceli sa naturalizacijom igraca, sta nam drugo preostaje, ukoliko zelimo da budemo iole konkurentni? Kamo srece da smo mi bili pametni, pa umesto BJRM-e dali pasos Bou, ili nekom drugom ekstra igracu kakvog nemamo. Ok, u fudbalu ne bi mogli da racunamo na taj kvalitet, ali bismo sigurno nesto dobili u odnosu na ovo sa cim raspolazemo sada

Ја навијам за све секције СД Црвена звезда и репрезентацију Србије. За ФК/КК Србија никада не бих могао да навијам. Драже ми је да у репрезентацији гледам наше момке који можда немају квалитет за злато, него да нам то доносе Меккејлеб, Клео, Евандро или неко четврти. Понављам опет, која је сврха репрезентације, ако за њу може играти апсолутно свако.
Burke

Postby Kantona » 23 Jul 2011, 21:18

To je u redu i slazem se s tobom, ali... Svetski trend je takav da maltene sve vise reprezentacija polako kupi igrace koji im fale i naturalizuju ih na ovaj ili onaj nacin. Tu ti je onda izbor jasan - ili se prilagodi ili potoni. Pa sad, na tebi je odlucis.
Kantona

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja