Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Španska liga

Re: Primera

Postby irriducibili » 03 Nov 2013, 13:17

DIF wrote:Pocelo se pricati kako se Realu pomaze, a sinoc Valjekanu svirana 2 penala u 3 minute.

A oprosteni crveni odmah posle toga? Ocekivao sam da ces jos sinoc prokomentarisati kako je mocni Real od komotnih 3-0 dospeo u misju rupu. Ja onakvu paniku nisam video ni na nasim terenima...
irriducibili

Postby DIFovac » 03 Nov 2013, 13:30

irriducibili wrote:
DIF wrote:Pocelo se pricati kako se Realu pomaze, a sinoc Valjekanu svirana 2 penala u 3 minute.

A oprosteni crveni odmah posle toga? Ocekivao sam da ces jos sinoc prokomentarisati kako je mocni Real od komotnih 3-0 dospeo u misju rupu. Ja onakvu paniku nisam video ni na nasim terenima...

Pa onaj prvi penal nije ni bio, pa je jos poslije svega toga trebao dati i crveni? To je sasvim razumljivo, jer poslije 3:0 on tebi svira 2 penala u 3 minute, pa ni velike ekipe kao sto je Real tesko se mogu oporaviti.
"Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da im ga damo? Ako je njihovo, zasto ga otimaju? A ako vec mogu da ga otmu, ne znam zasto se toliko ustrucavaju?" "
DIFovac

Postby irriducibili » 03 Nov 2013, 13:39

DIF wrote:Pa onaj prvi penal nije ni bio, pa je jos poslije svega toga trebao dati i crveni? To je sasvim razumljivo, jer poslije 3:0 on tebi svira 2 penala u 3 minute, pa ni velike ekipe kao sto je Real tesko se mogu oporaviti.

Da, prvi je u najmanju ruku diskutabilan, ali je crveni cist kao suza i tu nema mesta kompromisu. Meni nije razumljivo, jer je Real igrao sa Rayom, a ne sa Bajernom, pa da zavlada takva panika. Pravo je cudo kako nisu primili jos koji, zujalo je sa svih strana, a mocni Real nabijen u sesnaesterac od tima koji kompletan vredi daleko manje od bilo kog Realovog igraca...
irriducibili

Postby DIFovac » 03 Nov 2013, 13:48

irriducibili wrote:
DIF wrote:Pa onaj prvi penal nije ni bio, pa je jos poslije svega toga trebao dati i crveni? To je sasvim razumljivo, jer poslije 3:0 on tebi svira 2 penala u 3 minute, pa ni velike ekipe kao sto je Real tesko se mogu oporaviti.

Da, prvi je u najmanju ruku diskutabilan, ali je crveni cist kao suza i tu nema mesta kompromisu. Meni nije razumljivo, jer je Real igrao sa Rayom, a ne sa Bajernom, pa da zavlada takva panika. Pravo je cudo kako nisu primili jos koji, zujalo je sa svih strana, a mocni Real nabijen u sesnaesterac od tima koji kompletan vredi daleko manje od bilo kog Realovog igraca...

Crveni jeste bio, ali smatram da je to kompenzacija za taj penal. Nije Bajern, ali poslije 3:0 su se opustili, ne znam koji je razlog tome da se to desava takvoj ekipi, ali desava se, poslije tog opustanja stigla su 2 brza gola i kao sto ti kazes pravo je cudo sto su se vratili u Madrid sa sva 3 boda(sto je i najbitnije u ovom trenutku). Sada se treba okrenuti mecu protiv Juventusa u utorak, gdje bi sa pobjedom u Torinu osigurali drugu fazu LS.
"Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da im ga damo? Ako je njihovo, zasto ga otimaju? A ako vec mogu da ga otmu, ne znam zasto se toliko ustrucavaju?" "
DIFovac

Postby Stefi 88 » 03 Nov 2013, 16:38

A Raju sto nije sviran penal kod rezultata 0-1 za Real??? :biggrin:
To nikom nista?
Naravno da mu se pomaze i te kako, Ono protiv Elcea je bila komedija, samo ih je sudija ostavio u borbi za drugo mesto...
Stefi 88

Postby DIFovac » 03 Nov 2013, 17:16

Stefi 88 wrote:

A Raju sto nije sviran penal kod rezultata 0-1 za Real??? :biggrin:
To nikom nista?
Naravno da mu se pomaze i te kako, Ono protiv Elcea je bila komedija, samo ih je sudija ostavio u borbi za drugo mesto...

Pa da malo su 2 penala sto su svirana trebalo ih je jos svirati. Pa ja sad da pocnem o Barcinim komedijama da pricam ne bi zavrsio do sutra ujutro.
DIFovac

Postby DIFovac » 03 Nov 2013, 17:48

Atletico ne posustaje na poluvremenu vodi 2:0 protiv Bilbaa.
DIFovac

Postby irriducibili » 03 Nov 2013, 22:33

DIF wrote:Atletico ne posustaje na poluvremenu vodi 2:0 protiv Bilbaa.

Ja sam odusevljen onim sto Simeone radi. Ne samosto igraju efikasno i lepo za oko, nego uspeva da to postigne sa sto je moguce manje truda. Obzirom na relativno mali fond kvalitetnih igraca, jedino moguce resenje...
irriducibili

Postby DIFovac » 03 Nov 2013, 23:57

irriducibili wrote:

Ja sam odusevljen onim sto Simeone radi. Ne samosto igraju efikasno i lepo za oko, nego uspeva da to postigne sa sto je moguce manje truda. Obzirom na relativno mali fond kvalitetnih igraca, jedino moguce resenje...

Ovo sto sad radi Simeone je za respect, ali skupo ce ih kostati kratka klupa.
Gdje su sad oni sto su kritikovali Bejla?
DIFovac

Postby irriducibili » 04 Nov 2013, 00:20

DIF wrote:Ovo sto sad radi Simeone je za respect, ali skupo ce ih kostati kratka klupa.

Ocigledno je da im je kratka klupa rak rana, ali mene fascinira koliko dugo on to vec uspeva da pokrije, igrajuci maksimano uspesno dva uzasno jaka takmicenja...

To ces morati njih da pitas. Nesumnjivo sjajan fudbaler, ali nerazumno preplacen. Cena je bio i Ozil, koga po meni Real nije smeo da pusti...
irriducibili

Postby Stefi 88 » 08 Nov 2013, 03:45

DIF wrote:
irriducibili wrote:

Ovo sto sad radi Simeone je za respect, ali skupo ce ih kostati kratka klupa.

Pa i dalje mislim da je preplacen fudbaler i da ne vredi toliko...
Ako je vec placen toliko, zna se sta se od njega ocekuje za te pare, a ne svaku 10-tu utakmicu da pokaze nesto...
Ali da ne idemo u off
nije tema Bejl niti Real Madrid...
Stefi 88

Postby Hezonja » 10 Nov 2013, 15:25

Valensija-Valjadolid 17:00 SK2

Valensija je nakon dva uzastopna poraza ušla u mini-seriju pobeda, dobili su poslednja dva susreta i opet je mir na Mestalji.
Sigurno, još veći mir bi bio kada bi savladali Valjadolid na ovom meču. Slepi miševi su poraženi u gradskom derbiju od Viljareala i kod kuće od Almerije, da bi onda savladali Hetafe i Sent Galen u gostima. Nakon svega, oni su na devetom mestu na tabeli i samo tri boda od Evrope.
Na drugoj strani, Valjadolid „visi“, pošto je na 16. mestu a na poslednjih pet mečeva imaju samo jednu pobedu, a to je trijumf protiv Valjekana u gostima. U međuvremenu, izgubili su od Barselone i Almerije, dok su odigrali 2-2 protiv Sevilje i Sosijedada.
Naravno, biće ovo poseban meč za Miroslava Đukića, koji je ovog leta napustio Valjadolid i prešao u Valensiju. On na ovom meču neće moći da računa na Meksikanca Guardada i Portugalca Žoaa Pereiru. Kod Valjadolida, neće biti Manuča, Oskara, Peresa i raspoloženog Nemca Patrika Eberta.

Viljareal-Atletiko Madrid 19:00 SK1

Doživeli smo to da ni Barselona ni Real ne budu u derbiju španskog prvenstva i verovatno su svi srećni zbog toga.

Viljareal i Atletiko su pravo osveženje na španskom radaru, ne samo što ugrožavaju velikane, već to rade lepim i efikasnim fudbalom. Nema razloga da ne bude tako i u nedelju uveče na Madrigalu.

Viljareal igra fantastično na svom stadionu, samo je Real uspeo da odnese bod sa Madrigala, a prošle nedelje su u Elčeu pokazali da mogu da pobeđuju i kada ne igraju baš najbolje. Evropa je potpuno realna ako nastave da igraju sa ovakvim samopouzdanjem i ako ih zaobiđu povrrede

Đovani Dos Santos ima povredu sa butnim mišćem i moraće da pauzira dve do tri nedelje. Džonatan Pereira će tako skoro sigurno biti u startnoj postavi, a videćemo da li Uče može da probije odbranu jorgandžija.

David Vilja je odmorio na meču Lige šampiona protiv Austrije i odmoran i oran se sprema u startnu postavu. Dijego Simeone neće moći da računa na Ardu Turana i Marija Suareza, ali i oni će uskoro ponovo biti u timu jorgandžija, koje ne žele da povećavaju zaostatak za vodećom Barselonom ni po koju cenu.

Betis-Barselona 21:00 SK1

Barselona možda ne igra tako lepršavo, ili tika-taka više nike tako zanimljiv, ali u svakom slučaju, obavljaju posao i na kraju krajeva, to je ono što se računa.
Barsa se dva puta „zagrcnula“ protiv Milana i Osasune, ali onda su se vratili u stare pobedničke navike. Savladali su Real, pa Seltu, pa Espanjol pa Milan i uspostavljen je „stari red vožnje“ na Nou Kampu. Aposlutni su favoriti i protiv Betisa jer domaći bukvalno jedva mogu da skrpe tim.
Nakon teške i ružne povrede Perkisa, na Viljarminu je prava mala bolnica. Računajući Perkisa, koji se oporavlja od dvostrukog preloma vilične kosti, Pepe Mel ne može da računa ni na Rejesa, Sara, Paulaa, Rubena Kastra, Rodrigesa, Viljarčaa i Havija Ćiku, koji je suspendovan.
Zato nije ni čudo što su zeleno-beli trenutno u zoni ispadanja, iako im sasvim dobro ide u Ligi Evrope, ali i ranije se njima dešavalo da briljiraju u Evropi, pa da se bore za opstanak. Malaga ih je savladala sa 3-2, Atletiko ih je počistio sa 5-0, dok su odigrali bez golova sa Levanteom. Sigurno su u ovim okolnostima potpuni autsajderi protiv Barse, ali...
Hezonja

Postby DIFovac » 10 Nov 2013, 18:07

Djuka ponovo gubi kod kuce, ovaj put od Valjadolida, jos je Banega i penal promasio na pocetku utakmice.
DIFovac

Postby DIFovac » 10 Nov 2013, 21:58

Nisam fan Barcelone i Messija, ali nikome ne zelim zlo pa tako ni njemu, i veliki bi gubitak bio ako bi Messi izbivao duzi period sa fudbalskih terena.

DIFovac

Postby Stefi 88 » 12 Nov 2013, 20:42

Prosek Timova koji u prvim postavma imaju igrace iz svoje skole
Primera
1. Barselona (1)..............................................7,2
2. Atletik Bilbao (5) ........................................6,9
3. Real Sosijedad (7)....................................6,4
4. Selta Vigo (16)............................................4,6
5. Viljareal (4) .................................................2,8
6. Atletiko Madrid (2)......................................2,5
7. Levante (10)................................................2,3