Board index Košarka Američka košarka

Kutak za nezaboravne momente američke kosarke

Re: Kutak za nezaboravne momente američke kosarke

Postby Oglala » 29 Jul 2013, 08:55

Bravo civore. Uvek je lepo procitati nesto novo ili nesto staro, a manje poznato :D
@civor imas pm
veni, vidi, Kecman
Ay, Carmela
Paint i black

Dok ste živi, bićete mi krivi
Oglala

Postby Houdini » 10 Aug 2013, 12:32

za one koji tvrde da se sada igra muska kosarka i kako igraci iz 80-ih ne bi nikad uspeli u ovom vremenu...

"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby John Doe » 11 Aug 2013, 16:51

Nisam znao de da ga metnem, da izvinete. ako sam omasio, nek neko prebaci..
Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

Postby nolinjo » 22 Aug 2013, 12:20

Houdini wrote:za one koji tvrde da se sada igra muska kosarka i kako igraci iz 80-ih ne bi nikad uspeli u ovom vremenu...

to sto se nekad igralo prljavije ne znaci da se igrala bolja obrana
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby John Doe » 27 Aug 2013, 10:51

Kakav igrač... Sjebale ga povrede..
Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

Postby DON » 27 Aug 2013, 18:02

Remember Me - A Tribute To Allen Iverson

DON

Postby MilosRS » 20 Sep 2013, 10:59

Andrija wrote:

Kakav igrač... Sjebale ga povrede..

Svojevremeno je Majami trejdovao Danilovica i jos 2 igraca za njega.

Iz glave, neka me neko ispravi ako grijesim...
Sto vise upoznajem ljude, to mi je draze sto radim sa masinama
MilosRS

Postby Houdini » 21 Sep 2013, 00:00

Kurt Thomas je takodje bio u tom trejdu. onda se Sasa razocarao u NBA i vratio se u Evropu.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby civor » 24 Sep 2013, 08:09

Cini mi se da je Danilovic pre nego sto je odlucio da se vrati u Bolonju imao ponudu Indijane ali je prevagnula Kinderova ponuda.
Baron je najveci kralj
civor

Postby Starks » 02 Oct 2013, 20:10

Pošto je @Don Vučko to predložio, hajde da napišem par redaka o svom omiljenom košarkašu.

Dovoljno je reći da je Starks bio miljenik publike u Medisonu, čak i veći od jednog Juinga.
Živi je dokaz da amerčki san ipak postoji, jer Starksa niko nije pokupio na NBA draftu, a tada se biralo mnogo više pikova nego danas (160-170).
Promijenio je čak 4 koledža za 4 godine i zbog toga su mu i propale akcije na draftu. Bio ga je glas buntovnika, ali i velikog radnika posvećenog treninzima.
Rođen je u vjerovatno najdosadnijoj državi SAD - Oklahomi u gradu Tulsa, gdje je danas apsolutni heroj, čak ima i svoj dan koji se obilježava.

Nakon što je tavorio u Voriorsima, pa u nižim ligama poput CBA, Starks je dobio poziv Niksa.
Očekivalo se da će biti "practice guy" ali se Džon nametnuo.

I tako na jednom treningu je pokušao da stavi na poster Patrika Juinga, ali ga je ovaj brutalno patosirao pri čemu je Starks ozbiljno povrijedio koleno. Pravila NBA nisu dozvoljavala Niksima da ga otpuste ako se ne oporavi do kraja kalendarske godine. Kasnije je Starks x puta zahvalio Patu zbog tog nenamjernog spašavanja njegove karijere.
Ostalo je manje-više poznato: Rajli preuzima Njujork 1991. godine i Starks postaje njegov čovjek od povjerenja i druga timska opcija.
Bio je paradigma prepoznatljivog stila Niksa iz 90-ih (gruba igra, granitna odbrana, mnogo skakanja i tenzije).

Starks je dogurao i do Ol-stara (1994), bio najbolji trojkaš NBA lige, biran u defanzivne timove...
"From trucker to NBA star" , tako je najlakše opisati Džonijevu karijeru.

Jedini košarkaš koji je imao veće srce od Starksa a da ga ja pamtim je Alen Ajverson, valjda i to nešto govori.
Neustrašiv, brz i atletičan, razoran šut, ludačka kucanja preko Granta i MJ-a, Olajdžuvona, Dejvisa, Del Negra, Vingejta, Nensa, u najkraćem - bio je RATNIK. Nije štedio nikoga, najmanje sebe i svoje tijelo.
Kažu da nakon poraza u finalu od Hjustona nije izlazio nekoliko dana iz sobe te da 2 dana nije ništa okusio.
Kakvu-takvu osvetu je dočekao u prvom okršaju Niksa i Roketsa u sledećoj sezoni kada je uneredio Tomjanovićevu ekipu.

O orgijama na Lijevim žurkama se sve zna, a kruži i priča da je Starksi bio štetan po moral ekipe u svlačionici i, khm, tokom tuširanja te da je ozbiljno ugrozio čuveni Viltov rekord.
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Re: NBA 2013/14

Postby 7up2 » 04 Nov 2013, 22:47

Neka ostavi neko link ako ima bilo kog NBA finala od 95 na ovamo celu utakmicu ?
7up2

Postby Starks » 06 Nov 2013, 23:03

Image

VAN EKSELOVA OSVETA

Sjetih se danas jedne NBA zanimljivosti vezane za bivšeg Ol-star pleja Nika Van Eksela, koji je zbog svoje supersonične brzine dobio nadimak Nick the Quick. Za one koji ne znaju NVE je najbolji čisti plejmejker Lejkersa u post-Medžikovoj eri.
Nosio je dres kluba pet sezona a došao je u NBA na mala vrata, kao pik druge runde.
Osim po brzini bio je poznat po šuterskim partiturama a bogami i mudima da uzme koš za pobjedu.
Na sve to dodajte prgavu narav i kratak fitilj i dobijate Ajversona u malom.

Među navijačima Lejkersa on je poznat kao Van Excellent. U plejofu 1995. je čuda činio; prvo je u paramparčad raznio nikog drugog do Pejtona (29.5 ppg, 5 apg u seriji) a onda pogodio gomilu clutch šuteva protiv moćnih Sparsa predvođenih MVP-jem lige Robinsonom. Više od časnog poraza se nije moglo, a osim Nika za LA su igrali još Edi Džons, Piler, Kempbel, Divac i Trit.

Ipak dolaskom O'Nila iz Orlanda, draftovanjem Fišera i trejdom za Brajanta, NVE je dobijao sve manje prostora. Svađe sa trenerom, udaranje sudije i razmirice sa Kobijem i Fišerom su dovele do toga da ga GM Džeri Vest pošalje u Denver, tad jednu od najgorih ekipa lige, za Toni Batijea (odmah trejdovan) i Tajrona Lua koji je jedino poznat kao kučkica Alena Ajversona u finalu 2001. Faktički Lejkersi su dali Ol-star pleja za kesicu kikirikija.
Nik je obećao da će svom bivšem timu ubaciti 40 poena jer su mu iz uprave rekli da nikad neće biti trejdovan u ozbiljnu ekipu, već u neki tim kalibra tadašnjih Vankuver Grizlisa ili Nagetsa (bili su ovi drugi).

Iako je Denver bio paradajz ekipa, Van Eksel je ispunio obećanje i dobio svoju osvetu. Prvo je u Koloradu doprinio neočekivanoj pobjedi Nagetsa a onda je par nedelja kasnije uslijedio šou u legendarnom Forumu. Pred svojom dojučerašnjom publikom, blisko čuvan od strane Fišera i Brajanta, Van Eksel je izdominirao:

41 poen, 8 skokova, 9 asistencija.

Ni to nije bilo dovoljno za trijumf, Lejkersi su bili toliko jaki, uz ogroman doprinos elitnog šutera Glena Rajsa.
Publika je Nika dočekala ovacijama uz natpis "We miss U Nick"

Kao što reče Pipen, navijači Jezeraša nikad ne zaboravljaju svoje zaslužne igrače.
Starks

Postby 7up2 » 11 Nov 2013, 23:54

za temu . :blue: Prelistao sam sinoc 80 % i odusevljen sam i ako sam 90 god i tada bio klinac mnogo igraca mi je poznato sa SEGE i NBA cini mi se 97 ili 98 , ja sam obozavao taj Chikago ,ali posto nije bilo Jordana u igrici igrao sam sa neki Harperom , poznat mi je i Clevelend sa Surom (drugar ubijao sa njim trojke) bio je i neki mnogo nizak plej crnja cini mi se na B nesto ide ? Nju Orleansi sa Divcem ,Hjuston sa Drexlerom i Caselom a tek sad vidim kakvi su to bili igraci . :blue: Boston sa Radjom,Miami sa Danilovicem ,Sjetl sa Kampom i Pejtonom ,zao mi je sto sam sa ovim igracima imao prilike sam oda se igram preko video igrice ,ali mi je drago da postoji ova tema i da sam uspeo vecinu njih da vidim na snimcima .
7up2

Postby Starks » 12 Nov 2013, 00:42

7up2 wrote:za temu . :blue: Prelistao sam sinoc 80 % i odusevljen sam i ako sam 90 god i tada bio klinac mnogo igraca mi je poznato sa SEGE i NBA cini mi se 97 ili 98 , ja sam obozavao taj Chikago ,ali posto nije bilo Jordana u igrici igrao sam sa neki Harperom , poznat mi je i Clevelend sa Surom (drugar ubijao sa njim trojke) bio je i neki mnogo nizak plej crnja cini mi se na B nesto ide ? Nju Orleansi sa Divcem ,Hjuston sa Drexlerom i Caselom a tek sad vidim kakvi su to bili igraci . :blue: Boston sa Radjom,Miami sa Danilovicem ,Sjetl sa Kampom i Pejtonom ,zao mi je sto sam sa ovim igracima imao prilike sam oda se igram preko video igrice ,ali mi je drago da postoji ova tema i da sam uspeo vecinu njih da vidim na snimcima .

Plej se zove Terel Brendon, odličan je bio sredinom 90-ih u Kavsima.

Tada su Hornetsi bili u Šarlotu, sjajna ekipa čiji je lider bio snajper Glen Rajs a pored njega i mali Bougz, Gajger, Vlade, Maksvel, Kari, Mejson i tragično stradali Bobi Fils.
Starks

PreviousNext

Return to Američka košarka