Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Premijer liga BiH

Re: BHT Premijer liga BiH

Postby grobar_Zvornik » 11 Nov 2013, 22:50

Пошто нема теме посвећене лиги Републике Српске, да се овдје похвалим да је клуб из мог градића јесењи шампион Републике Српске, а истовремено завршен је први дио првенства, у првом колу на прољеће, се игра дерби у Зворнику између двије првопласиране Дрине и Слободе из Мркоњић Града.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby ОГИ » 11 Nov 2013, 23:37

Uci ce Drina u Premijer ligu vjerovatno, samo je pitanje da li ce se zadrzati vise od jedne sezone.
Полети високо птицо бијела
огласи свима својим криком
нека те чује Европа цијела
да земљу своју не дамо ником!
ОГИ

Postby Zappa » 11 Nov 2013, 23:53

grobar_Zvornik wrote:Пошто нема теме посвећене лиги Републике Српске, да се овдје похвалим да је клуб из мог градића јесењи шампион Републике Српске, а истовремено завршен је први дио првенства, у првом колу на прољеће, се игра дерби у Зворнику између двије првопласиране Дрине и Слободе из Мркоњић Града.

Opština Zvornik po zadnjem popisu mislim da ima preko 60000 ,samo je Banja Luka,Doboj,Prijedor, Bijeljina i Srpsko Sarajevo veće.
Sigurno da zaslužuje prvoligaša, ali mislim da nema infrastrukturnih uslova za duže i ozbiljnije igranje Premijer lige.

Da li je još uvek trener Dragan Mićić ?

Nisam znao da postaje Grobari Zvornik. :biggrin:
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

Postby ОГИ » 12 Nov 2013, 01:21

Ima Drina infrastrukturu za Premijer ligu. Igrali su je prije 2-3 godine i odmah ispali. Ja se nadam da se ovoga puta ta scena nece ponoviti.
ОГИ

Postby Zappa » 12 Nov 2013, 16:36

ОГИ wrote:Ima Drina infrastrukturu za Premijer ligu. Igrali su je prije 2-3 godine i odmah ispali. Ja se nadam da se ovoga puta ta scena nece ponoviti.

Znam da imaju stadion ,mislim sa dve tribine ,ali često poplavi .Ne znam da li imaju pomoćne terene ,gde treniraju .

Kao što si napisao igrali i odmah ispali ,opština nije toliko bogata ,a nema više ni jake industrije, koja bi držala klub .
Zappa

Postby ОГИ » 12 Nov 2013, 16:40

Uz glavni teren nemaju pomocni, ne znam da li koriste neke lokalne terene za treninge eventualno. Dvije tribine na koje su postavljene stolice kada su usli u PL.

Kada su vidjeli koliki su troskovi, jedva su cekali da ispadnu.. ne znam kakva je sada finansijska situacija.
ОГИ

Postby ОГИ » 13 Nov 2013, 17:49

REZULTATI ČETVRTFINALA KUPA REPUBLIKE SRPSKE:
SREBRENICA: Guber - Rudar Prijedor 0:1
ETNO SELO: Zvijezda Brgule - Tekstilac (Derventa) 1:2
FOČA: Sutjeska - Mladost (Gacko) 3:1
ŠAMAC: Borac - Radnik (Bijeljina) 0:2

Odgledao sam utakmicu Zvijezda - Tekstilac iako je padala sitna kisa, gledaocima je smetala, igracima ocigledno prijala. Utisak je pozitivan. Dobar fudbal. Kada uporedim ono sto sam gledao na poslednje 2-3 utakmice Radnika, dakle Premijer liga, ova utakmica je bila 3x bolja predstava od te, iako su ekipe drugoligaš i trećeligaš.

Obecao sam @daretu da cu napisati izvjestaj, pa je red da ispostujem.

Od pocetka se vidjelo da ce biti borbeno sa obe strane. Zvijezda je usla sa grcem i velikom zeljom, dok je Tekstilac pored velike zelje imao par iskusnijih igraca za razliku od domacih. Vidjelo se to u vecem dijelu utakmice a na kraju je to iskustvo i presudilo. Tekstilac je postigao 2 gola iz 2 sanse, ali bukvalno. Zvijezda je imala 2-3 sanse i iz jedne postigla gol. Oba gola su primili greskama. Prvi greskom beka, drugi greskom golmana. Postigli su gol glavom za izjednacenje.

Samo sto je pocelo drugo poluvrijeme, gosti su postigli novi gol, ispostavilo se za konacan rezultat. Dosta dobar tempo je bio tokom citave utakmice, na sredini terena velika borba. Bilo je dosta dobrih poteza i jednih i drugih. Moram zaista pohvaliti i jedne i druge, ali se vidjelo to nesto kod Tekstilca, valjda igranje na visem nivou sto je i presudilo. Dakle, iskustvo.

Sve u svemu, odlicna utakmica. Pred kraj je bio i po jedan crveni na obe strane. Gosti su ga dobili zbog nekog carkanja, a domaci zbog ostrog starta. Realan rezultat ove utakmice bio je 2-2, no i sreca je bitan faktor.

Dare, opasno mi se svidjela ekipa Tekstilca. Ima par strasnih pojedinaca, posebno 19 i 11. Golman visok, svaku je uhvatio. Cuo sam i na tribinama ono sto si i sam pricao za stadion. Neki kazu da je taj teren bio najbolji i prije rata.

Zelim vam plasman u Prvu ligu, a nadomak ste toga. Takodje, u Kupu niste bez sansi.
ОГИ

Re: BHT Premijer liga BiH & Niže lige

Postby DIFovac » 13 Nov 2013, 21:06

Bas mi je drago zbog Tekstilca, da bar jedan klub sa zapada u 1/2 finalu Kupa RS, kad je izvlacenje?
"Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da im ga damo? Ako je njihovo, zasto ga otimaju? A ako vec mogu da ga otmu, ne znam zasto se toliko ustrucavaju?" "
DIFovac

Postby Zappa » 13 Nov 2013, 21:14

Zvijezda Brgule :okk:

Rudar Prijedor, Tekstilac (Derventa ) nikada nisam pre čuo za ovaj klub, čuvena Sutjeska iz Foče ,Radnik Bijeljina.
Zappa

Postby grobar_Zvornik » 14 Nov 2013, 15:19

Aleksandar wrote:
grobar_Zvornik wrote:Пошто нема теме посвећене лиги Републике Српске, да се овдје похвалим да је клуб из мог градића јесењи шампион Републике Српске, а истовремено завршен је први дио првенства, у првом колу на прољеће, се игра дерби у Зворнику између двије првопласиране Дрине и Слободе из Мркоњић Града.

Opština Zvornik po zadnjem popisu mislim da ima preko 60000 ,samo je Banja Luka,Doboj,Prijedor, Bijeljina i Srpsko Sarajevo veće.
Sigurno da zaslužuje prvoligaša, ali mislim da nema infrastrukturnih uslova za duže i ozbiljnije igranje Premijer lige.

Da li je još uvek trener Dragan Mićić ?

Nisam znao da postaje Grobari Zvornik. :biggrin:

По попису 63686 (нећемо о политици јер је спортски форум, у општини живи тек нешто изнад 60к, није пописано око 1,5к, а пописано је 4-5к људи који не живе, парадокс).

Има Дрина инфраструктурне услове, играла је 2010 Премијер лигу и има 3100 столица, двије трибине, уређене свлачионице... Додуше сам терен је у очајном стању.
Дрина је по квалитету и те сезоне кад је играла имала квалитет за опстанак, али није имала кеш да обезбједи крај такмичења и наступ идуће године, па је утакмице другог дијела продавала како би могла исплатити дугове играчима. Ове сезоне по саставу Дрина има најквалитетнији тим у лиги РС, што јелде и није тешко, али има и поново дугове, неколико плата касни, момци у задња два кола су освојили само 1 бод, вјероватно су дјелимично контрирали управи која није способна да им плати заслужено. Чека се неки кеш од Воше и трансфера Стевановића у Севиљу, ако шта буде биће и резултата, у супротном Дрина ће препустити мјесто неком другом у Премијер лиги, јер паре су неопходне. Да Мићић је још увијек тренер.

Ово за незнање, опраштам... Зворнички Гробари су ишли на утакмици кад је мало која групација у РС Гробара и постојала (то ће ти потврдити старији Гробари са Југа, Зворничка гробарија је била на трибини и на неким тзв. малим утакмицама ОФК,Чука и слично, била су то незаборавна искуства), чуо си ваљда за Згембу, он је био један од вођа... Данас је то знатно слабије, а све је узрочно посљедично.... ;)
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

grobar_Zvornik

Postby Zappa » 14 Nov 2013, 17:49

Kada se priča o infrasrukturi kluba ,ne radi se samo o kapacitetu i tribinama, već i o pomoćnim stadionima ,kvalitetu terena.

Znam da u Zvorniku i okolinu bilo puno više Zvezdaša, sad ne znam kakva je situacija.
Zappa

Postby Dare » 14 Nov 2013, 23:03

:hatman: :hatman:

Hvala drugari , Ogi puno hvala na izvještaju. :hathello:

Kao što sam već pričao Ogiju , ove godine je uloženo više novca nego prethodnih , i odmah se vide rezultati.
Umjesto raznih debila koji su vodili klub i koji je služio kao mjesto gdje će da se "peru pare" , prošle sezone su došli sposobniji ljudi , koji prije svega vole fudbal , rezultati nisu izostali.
Trenutno smo prvi na tabeli Druge lige , i uvjeren sam da ćemo sledeće sezone u Derventi gledati prvoligaški fudbal.

Što se tiče igrača , broj 11 je Susaković , doveden iz Šamca , kako su mi rekli , momak ima problem sa sluhom , sad ne znam koliko (ne)čuje, ne znam tačno , pa ne bih da nešto pričam. Znam samo da je za ovaj nivo odličan igrač.
Broj 19 ne znam sada ko je , može da bude ili Despotović (on je strijelac prvog gola) ili Glišić.
Sva trojicu su odlični igrači , dovedeni ove sezone da prave razliku na terenu , a to Boga mi i rade odlično.

Što se terena i stadiona tiče , evo jedna slika tribine , iz avgusta 2012. , kad je napravljena. Prije su bila neka tri betonska stuba i između njih neke stare , polutrule daske , na kojima nisi mogao da sjediš jer ne znaš da li će da puknu.
Spoiler: pokaži
Image
Ovako bi trebala tribina da izgleda kad se potpuno završi
Image

Što se trave tiče , o njoj se dosta brine jedan stariji čovjek , i na kakvim se sve oranicama igra u RS , siguran sam da je ovo jedna od boljih travnatih površina u RS.
Spoiler: pokaži
ImageImage

Nadam se i povoljnom protivniku u 1/2 Kupa , i da ćemo se plasirati u finale.
Eto toliko od mene , nadam se da vas nisam smorio. :biggrin:
https://www.avangarda.in/forum/viewtopic.php?p=3202743#p3202743
Dare

Postby ОГИ » 14 Nov 2013, 23:19

Evo slike terena ekipe Zvijezde;

http://i1.ytimg.com/vi/Gm66-rs5HDA/maxresdefault.jpg (klik na link jer je prevelika)

Tek napravljen teren, takodje jedan od boljih.
ОГИ

Postby grobar_Zvornik » 15 Nov 2013, 10:40

Aleksandar wrote:Kada se priča o infrasrukturi kluba ,ne radi se samo o kapacitetu i tribinama, već i o pomoćnim stadionima ,kvalitetu terena.

Znam da u Zvorniku i okolinu bilo puno više Zvezdaša, sad ne znam kakva je situacija.

Наравно. Али у Зворнику немаш простора за помоћни терен. Заборављаш да нас називају републикосрпски Хонг Конг.. :biggrin:

Шта значи било?! Ако говоримо о неким прошлим временима, увијек су зворнички Гробари били организованији од Делија, то ће ти потврдити свако у ЗВ. Данас је другачија ситуација, има неколико разлога, али да не давимо на овој теми о тим стварима ;)

grobar_Zvornik

Postby DIFovac » 25 Nov 2013, 01:15

Nisam gledao danasnju utakmicu Borac-Olimpik, ali sve mi se cini da Borac posustaje i da ako zeli konkurisati za vrh tabele mora se dobro pojacati u zimskom prelaznom roku, u protivnom nemaju sta ni u borbi za evropu. Liga mislim da nije nikad bila izjednacenija, jer je 6 ekipa u 3 boda razlike. Zeljo jer uhvatio dobar ritam mislim da je cak i po prvi put ove sezone preuzeo celo tabele potpuno zasluzeno. Sto se tice dna tabele, Leotar je vec ispao, a drugi put za nizi rang ce biti jedan od timova Travnika, Rudara ili Mladosti iz Velike Obraske. Samo mi ovi iz saveza nisu jasni, kako je moguce da prvenstvo jos ne zavrsava. Nema mi logike da se izvlace na to SP, jer iz nase lige mislim samo nastupa Avdukic iz Borca, ali svejedno on nece biti prva opcija Susica, a tereni su u katastrofalnom stanju, pocev od Trebinja i Travnika, pa preko Bijeljine, I. Sarajeva.
"Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da im ga damo? Ako je njihovo, zasto ga otimaju? A ako vec mogu da ga otmu, ne znam zasto se toliko ustrucavaju?" "
DIFovac

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal