Board index Fudbal Fudbalski miks

Football Caffe

Re: Football Caffe

Postby mali_buda » 29 Jul 2011, 13:18

Napredpartizan wrote:
Reakcija trenera :laugh: :laugh: :laugh:

Naravno da nema opravdanja za ovakav promasaj, ali mu je lopta malo odskocila pre udarca, sto je bilo dovoljno da je ne "pokupi" kako je hteo. Ne znam zasto je zapeo kao "sivonja" :)

Da li je igrac koji je sutirao na gol bio u ofsajdu, odnosno da li se aktivirao iz pasivnog ofsajda?

Ovaj trener je, cini mi se, ranije trenirao Bazel.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Monsieur Poirot » 29 Jul 2011, 13:29

Samo da se upisem i ja ovde glede SP-a iz 1994., vidim da nas ima ovde dosta ispisnika kojima je to bilo prvo prvenstvo kojeg se secaju. Hadzi, Raducoju, Badjo, Stoickov, Romario, Dalin, Brolin, pa i Maradona, Batigol, Amokaci, Jekini, Leckov, Balakov, Klinsman, Mateus kao libero, Kampos, Bergkamp, Bebeto, Valderama, Asprilja, Sapuiza, Suter... I legendarni Klaudio Branko :triprsta: Kakav festival asova :hathello:

Nezaboravno prvenstvo, Italijani koji se provlace i provlace; Sinjori(valjda) u 90. minutu za izjednacenje protiv Nigerije u 1/8, pa Badjo u 90. daje Zubizareti u 1/4, pre toga prosli grupu sa 4 boda(u grupi u kojoj su valjda sva 4 tima imali 4 boda), pa u finalu Paljuka ljubi stativu.. Pre prvenstva nezaboravan mec kvalifikacija Francuska-Bugarska na Parku Princeva gde Bugarima treba pobeda za plasman i u 94. Emil Kostadinov daje pobedonosni pogodak, a Zinola, Djorkaef, Lama i ostali ostaju bez plasmana. Cetvrtfinala mi takodje ostala posebno nezaboravna, svako na svoj nacin; Bugari okrecu protiv Nemaca, Rumuni i Svedjani posle 1-1 i 2-2 resavaju penalima, Brazil-Holandija 2-0, pa 2-2 i onda pomenuti Branko(bombaaaaaaa) kao i Italijani.

Sto se tice slicica, secam se da sam mi je jedan rodjak koji zivi u Gornjem Milanovcu obezbedio poslednjih petnaestak slicica koje su mi falile, samo je rekao ''posalji mi spisak sta ti fali i ja ti saljem'' i tako i bejase. Lepa secanja :okk:
"If anyone could've drunk the poison cocktail, it could've been me..

H.P. "And there is a possibility even more terrible, mademoiselle.. IT COULD'VE BEEN ME...
Monsieur Poirot

Postby Kantona » 29 Jul 2011, 13:39

Ja se secam dobro i SP 1990, nekih detalja iz Meksika (imao 7 godina, imao i album koji je netragom nestao), ali mi je to 1994. definitivno najdraze od svih koje sam gledao do sada.
Bio sam verovatno jedini Crnogorac koji je navijao za Brazil, a ne za Italiju. :biggrin: Bebeta obozavao, Italijani me tradicionalno nervirali, radovao se golu Leckova protiv Nemaca kao da je nasa reprezentacija. Zao mi bilo Rumuna, Svedjani me nervirali, pogotovo Kenet Anderson sa onim radovanjem. Rumunija - Argentina jedna od najjacih utakmica na SP ikad.

A te kvalifikacije Francuska - Bugarska. Emil Kostadinov kad u 90. minutu iz drop-kika matira Lamu i muk na stadionu. :blue:
Kantona

Postby Monsieur Poirot » 29 Jul 2011, 13:41

mali_buda wrote:

Da li je igrac koji je sutirao na gol bio u ofsajdu, odnosno da li se aktivirao iz pasivnog ofsajda?

Ovaj trener je, cini mi se, ranije trenirao Bazel.

Jeste se aktivirao iz pasivnog, ali mislim da niko to vise ne gleda, jer se racuna kao da je nova akcija. Ko ce ga znati, mada sigurno ima uticaja sto nije svojim ofsajdom ometao golmana, a i bio je okrenut ledjima golu(tj. malo krenuo unazad) u trenutku dodavanja ka igracu koji je kasnije asistirao za epic promasaj.

Trener je Kristijan Gros, ako se ne varam, a kao sto si napomenuo, jeste trenirao Bazel

H.P. "And there is a possibility even more terrible, mademoiselle.. IT COULD'VE BEEN ME...
Monsieur Poirot

Postby CRNO BELI SVET » 29 Jul 2011, 14:16

Kantona wrote:Ja se secam dobro i SP 1990, nekih detalja iz Meksika (imao 7 godina, imao i album koji je netragom nestao), ali mi je to 1994. definitivno najdraze od svih koje sam gledao do sada.
Bio sam verovatno jedini Crnogorac koji je navijao za Brazil, a ne za Italiju. :biggrin: Bebeta obozavao, Italijani me tradicionalno nervirali, radovao se golu Leckova protiv Nemaca kao da je nasa reprezentacija. Zao mi bilo Rumuna, Svedjani me nervirali, pogotovo Kenet Anderson sa onim radovanjem. Rumunija - Argentina jedna od najjacih utakmica na SP ikad.

A te kvalifikacije Francuska - Bugarska. Emil Kostadinov kad u 90. minutu iz drop-kika matira Lamu i muk na stadionu. :blue:

Bold- :laugh:

Inače, ja bih dodao uz Bugare moje miljenike koje sam zavoleo na tom šampionatu, i dan danas su mi uz naše(kada se zajebu da stignu do završnice), Argentinu i Portugal omiljena reprezentacija, mada su mi naročito omiljeni bili krajem prošlog veka kada su plenili igrom, šmekom i trčanjem.

Naravno, reč je o Nigeriji, konkretno na ovom šampionatu Okečuku, Finidi, Oliseh, Amunike, Amokači, Jekini i jedan od mojih omiljenih fudbalera svih vremena, koji samo zbog svoje neozbiljnosti u igri nije dosegao visinu najvećih fudbalskih majstora, Džej Džej Okoča. :blue:

Važili su za taktički neobučenu ekipu, ali su sve nadoknadili trčanjem i fenomenalnom tehnikom, imali su 1-0 protiv Italijana i igrača više do 90. minuta u 1/8 finala, i onda Bađo izjednačio, i dobiše Italijani u produžetku.
Sećam se da sam na tom šampionatu samo dvaput zaplakao :biggrin: , nakon tog meča i porazu Bugara od Italije...

Dobro pamtim i Italiju 90' iako sam imao samo 7 godina, jer sam te godine polomio ruku, i bio prikovan za krevet, pa sam odgledao sve jedan meč koji se prenosio, a ćale mi je snimio kasetu sa svim golovima, koju sam pregledao jedno milion puta, ali sam mišljenja da je USA 94' bilo najbolje svetsko prvenstvo koje sam ja ispratio...
San koji sanjaš sam je samo san. San koji sanjamo zajedno je stvarnost.
CRNO BELI SVET

Postby Withnail » 29 Jul 2011, 14:25

CRNO BELI SVET wrote: i jedan od mojih omiljenih fudbalera svih vremena, koji samo zbog svoje neozbiljnosti u igri nije dosegao visinu najvećih fudbalskih majstora, Džej Džej Okoča. :blue:

:+1: :blue:
strasan igrac
Withnail

Postby Kantona » 29 Jul 2011, 14:27

CRNO BELI SVET wrote:Sećam se da sam na tom šampionatu samo dvaput zaplakao :biggrin: , nakon tog meča i porazu Bugara od Italije...

Na tom SP nisam imao razloga da ronim suze, ali se secam da jesam '86. kada je Francuska izbacila Brazil na penale. Ne samo sto je Brazil ispao, nego sam tako tresnuo glavom od sto kad je Platini promasio penal, da sam se umalo onesvestio. To mi je najjace secanje sa tog SP. :biggrin:
Kantona

Postby mali_buda » 29 Jul 2011, 14:37

Meni je SP u Italiji prvo kojeg se prilicno dobro secam, iz Meksika se secam samo Maradone, talasa i makazica Negretea :)

Dobro se secam gola Davora Jozica protiv Kolumbije, prijem lopte na grudi i odmah volej pod precku. Mi smo imali obicaj da posle svake utakmice naseg tima, odmah idemo na igraliste i igramo fudbal. Posle te utakmice, svi su pokusavali da ponove Jozicev potez :)

I naravno, kako pomenuti SP u Italiji, a ne spomenuti majstorije Piksija protiv Spanije :blue:

Sto se SP u SAD tice, kao sto rekoh ranije, dosta stvari ne mogu da se setim, jer se igralo nocu po nasem vremenu, ali u secanju su mi ostale price oko BRazilaca, pogotovo tandema Bebeto - Romario. Stalno su ih pratili i pisali o njima. Secam se price da su se posvadjali, jer su u busu uvek sedeli zajedno, ali je ovaj put Bebeto seo do prozora, a znao je da Romario voli da sedi tu ili obrnuto :laugh:

Uspeh nasih komsija, Bugara i Rumuna i naravno Bebetovo specificno proslavljanje gola:

Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Kantona » 29 Jul 2011, 14:39

Kakav je ovaj prvi gol Piksija protiv Spanije! Kakva je to genijalnost!
Kantona

Postby Kantona » 29 Jul 2011, 15:00

Je li ovo Argentina izabrala novog selektora na nekoj nagradnoj igri? Skupi 3 cepa Jelen piva i postani selektor Argentine? :facepalm:
Kantona

Postby Withnail » 29 Jul 2011, 15:04

Kantona wrote:
CRNO BELI SVET wrote:Sećam se da sam na tom šampionatu samo dvaput zaplakao :biggrin: , nakon tog meča i porazu Bugara od Italije...

Na tom SP nisam imao razloga da ronim suze, ali se secam da jesam '86. kada je Francuska izbacila Brazil na penale. Ne samo sto je Brazil ispao, nego sam tako tresnuo glavom od sto kad je Platini promasio penal, da sam se umalo onesvestio. To mi je najjace secanje sa tog SP. :biggrin:

ako si 90 imao 7 godina onda si 86 imao 3? i secas se? :biggrin:
Withnail

Postby Monsieur Poirot » 29 Jul 2011, 15:21

Withnail wrote:
Kantona wrote:

ako si 90 imao 7 godina onda si 86 imao 3? i secas se? :biggrin:

Da kao pravi Poaro ponudim resenje misterije :biggrin: , a to je da je ocigledno imao 7 godina kad je bilo prvenstvo u Meksiku, sto je u zagradi i napisao, doduse malo dvosmisleno

Monsieur Poirot

Postby Kantona » 29 Jul 2011, 15:50

Pa ne vidim sta je dvosmisleno, zagrada je ocigledno iza Meksika, a ne iza nekog drugog SP. :dunno:
Kantona

Postby Withnail » 29 Jul 2011, 15:52

jeste, nisam lepo procitao :biggrin:
Withnail

Postby Monsieur Poirot » 29 Jul 2011, 15:57

Kantona wrote:Pa ne vidim sta je dvosmisleno, zagrada je ocigledno iza Meksika, a ne iza nekog drugog SP. :dunno:

Dobro, de, ja to zbog naseg kolege Withnail-a :beyond:

Ja jezik Erika Kantone dobro razumem, nista se ne sekiraj :biggrin:

Monsieur Poirot

PreviousNext

Return to Fudbalski miks