Board index Život van sporta Tehnika i tehnologija

Mobilni telefoni

Omiljena marka mobilnog telefona ?

iPhone
18
12%
Nokia
36
23%
Samsung
34
22%
HTC
15
10%
Sony Ericsson
11
7%
Motorola
2
1%
LG
12
8%
Neka druga ...
17
11%
Nemam omiljenu marku
10
6%

Total votes : 155

Re: Mobilni telefoni

Postby Baron » 22 Oct 2013, 16:00

Ako se neko razume u telefone, koliko bi me kostalo da zamenim display na Iphone 3? Pojavili mi se mrtvi pikseli i sire se, da li da ga prodajem dok nije kasno i mogu uzeti bar nesto novca za njega ili da samo zamenim display ako nije toliko skupo ?
Baron

Postby andres86 » 26 Oct 2013, 09:22

Aleksa wrote:Sta znaci neogranicen net u paketima telenor?
Ima neka caka ili imas full net bez nekih zajebancija?
Dalje,kakvi su ovi ZTE telefoni?Kontam sve to isti qrac a ne bih da dajem pare na nesto sto ce za godinu dana biti zaostalo u razvoju..?
Konkretno zte blade 3 blade g?

Tek sad ovo vidim :facepalm:

Posto dosta kasnim sa odgovorom, ukratko...

Unex je objasnio oko MB...ja imam 500MB tzv brzog neta, kada to potrosim prelazi se na spori net, slicno dial-up...

Imam ZTE Blade 3 vec pola godine i radi odlicno...internet, baterija, razgovor, aplikacije...ma bas sve...

Jedina mana je slab zvuk kod poziva...u nekoj buci se apsolutno ne cuje kad zvoni...

Takodje nema blic...ostalo je sasvim, sasvim dobro...android je 4.1...
Be a voice, not an echo
andres86

Postby Starsica » 28 Jan 2014, 19:36

Drugari, treba mi mala pomoć :smile:
Ja sam novi korisnik Android telefona (bravo ja), uzela sam skoro ZTE Blade G, i nemam ja tu ništa mnogo da se žalim, nego.. Rekli su mi da odradim root telefona.
Šta, uqrac, je to i zašto bih to radila?
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Crazy Soul » 28 Jan 2014, 20:01

Starsica wrote:Drugari, treba mi mala pomoć :smile:
Ja sam novi korisnik Android telefona (bravo ja), uzela sam skoro ZTE Blade G, i nemam ja tu ništa mnogo da se žalim, nego.. Rekli su mi da odradim root telefona.
Šta, uqrac, je to i zašto bih to radila?

Po ovome sto pise ovde ne bih ti to preporucila, mozes da izgubis garanciju za telefon a i ko zna sta jos... Image
http://www.domacitutoriali.org/kako-da-rutujete-android-telefon
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby Starsica » 28 Jan 2014, 20:08

Znam da mogu, čitam ceo dan o tome. Koliko sam ja skontala, oslobađa mi ram, a na ovom telefonu je ram relativno mali.
Mada, pretpostavljam da može i "unroot" ako može "root" :D
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Starsica

Postby Zlaja » 28 Jan 2014, 20:12

Rootovanje je veoma korisno ukoliko ima potrebe za tim. Ne brini, povratno je , uredjaj koji je rootovan moze se jednako lako unrootovati.
Pogotovo je korisno za uredjaje sa manjom ram memorijom (manjom od 1gb, npr. tvoj ima 512mb), root ti daje neogranicen pristup telefonu, mozes da brises razne sistemske aplikacije koje nisu potrebne korisniku a koje opterecuju rad telefona.
E sad, ukoliko nisi zahtevniji korisnik i ukoliko ti mob radi bez laga i ako ti ne trebaju aplikacije koje zahtevaju root, jednostavno nema potreba za tim.
Zlaja

Postby Starsica » 28 Jan 2014, 20:17

Znaš kako, ja još uvek valjda nisam otkrila čari androida :D Sistemske aplikacije koje ne koristim sam jednostavno onemogućila preko task managera, ali ne znam da li je dovoljno, pošto mi prijavljuje da mi je slobodno samo 50 MB rama, a to mi je malo. Doduše, fino telefon radi, ne gasi se niti se restartuje ako ga ne arčim. U početku je baš srao, ali sam mu i dušu vadila. Dobilo dete novu igračku :D
Hvala ti :)
Starsica

Postby Zlaja » 28 Jan 2014, 20:32

Preko task managera mozes samo da ugasis aplikacije koje rade u pozadini, ali ne i da ih trajno onemogucis. To nije preporucljivo posto se ionako one ponovo aktiviraju pa to jos vise gusi telefon. Noviji telefoni sa novijim androidom to regulisu automatski, tako da nemas potrebe da kill-ujes aplikacije, sistem to sam odradi.

igraj se malo ovako ali bih ti ja preporucio root. Root je neophodan za nekoliko sjajnih aplikacija kao adaway (blokira razne reklame), titanium backup (bekapuje aplikacije/igrice...), clean master i sd maid koji ciste kolacice posle surfovanja i mnoge druge... Druga stvar je vec pomenuto deinstaliranje bloatware (ugradjene sistemske aplikacije) koje ne koristis, a znaju da budu bas teske za telefon...
Zlaja

Postby Starsica » 28 Jan 2014, 23:14

Dakle, root nije loša opcija :D Videću, ako se usudim sama da ga radim, vidim da se radi manuelno, a ne znam smem li da se upuštam :D
Starsica

Postby Zlaja » 28 Jan 2014, 23:40

Prosto je, naoružaš se yt klipom plus imaš detaljan opis na xda forumu..
Zlaja

Postby 71:70 » 23 Feb 2014, 13:30

Zna li neko nesto o ovim. ful replikama mobilnih telefona?
Vidim da je prava pomama za nekim modelima i da su mnogi zadovoljni kako sljakaju.
71:70

Postby lockdown » 28 Feb 2014, 12:37

Dajte neke predloge oko koristnih aplikacija za Andrioid i nekih video igrica ....

Aplikacije :
Endomondo sports tracker ( Aplikacija za razlicite sportske aktivnosti, meri km, brzinu, kalorije itd.)
Instant Heart rate (stavis prst na kameru i izmeri ti HR)
Shazam (Pustis muziku i on ti pronadje o kojoj se pesmi radi)
Pull Ups, Push ups i Sit ups ... Stavis telefon oko vrata ili u dzep i broji ti koliko cega napravis i pravi ti program za dalji trening
Smart tolls - wasservaga, compas, distanca, svetlo, meri decibele itd.
Go SMS Pro - aplikacija za sms
Talking Tom - Macka koja ponavlja tvoje reci ..

Igre :
Virtual Table Tennis
Flick Shot
Angry Birds
Hill Climb Racing

Imao sam neki sqetch koji napravi sliku kao da je nacrtana i slicno ali je dosla sa nekom reklamom stalno i izbrisao ... Imao sam i neku cartoon cameru sto slikas sa telefonom kao da je crtani film, isto izbrisao ...

Ima li neka pametna za obradjivanje slika i to ako moze neko da podeli iskustvo
Danju fin, noću Čarli Šin.
lockdown

Postby Pit Bull » 12 Mar 2014, 18:39

Jel' se mogu streamovi gledati na androidima i kako... Nisam do sada gledao pa da pitam...
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby gogo23 » 12 Mar 2014, 23:25

Moze, meni radi, moras da skines flash player, pojma nemam odakle se skida, nema ga na zvanicnom adobe sajtu vec negde na netu (meni to drugi uradili).
gogo23

Postby Pit Bull » 12 Mar 2014, 23:30

gogo23 wrote:Moze, meni radi, moras da skines flash player, pojma nemam odakle se skida, nema ga na zvanicnom adobe sajtu vec negde na netu (meni to drugi uradili).

Ajde se raspitaj, moram bre nekako gledati Partizan sutra u pm, imam neka propala predavanja u to vreme :p
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

PreviousNext

Return to Tehnika i tehnologija