Valjda je tema odgovarajuća za ovu vest.
http://www.e-novine.com/sport/sport_plu ... -igre.html
Ne znam pravila igre
Đoković je u četvrtfinalu Mastersa u Majamiju pobedio Marija sa 2:0 u setovima (7:5,6:3), ali će susret ostati upamćen po velikom propustu glavnog sudije u prilično ključnom momentu prvog seta, kada je pri rezultatu 6:5 u gemovima, dakle pri Marijevom servisu za opstanak u igri, dodelio Đokoviću poen za 0:15, iako je ovaj pred njegovim nosom napravio povredu pravila teniske igre. To je, čini se, slomilo ionako labilnog Marija koji se u nastavku meča kretao od proseka do očaja. Ipak, iako je srpsko-škotski derbi bio pun iznenađenja, najveće je usledilo na konferenciji za novinare
Odmah nakon susreta Đoković je u duhu fer-pleja koji mu ne nedostaje, a koji ovih dana imbecilni srpski sportski novinari osporavaju Federeru, Nadalu i svim ostalim momcima na Turu, otklonio sve dileme svojih neobjektivnih navijača.
"Biću potpuno iskren sa vama, jesam prešao reketom preko mreže i to sam rekao i Endiju", pošteno je priznao Đoković, i već kada su novinari pomislili da je red za rutinski glupa pitanja tipa "šta je prelomilo meč?", "da li ste uživali u igri?", on je prostodušno nastavio svoju sportsku ispovest.
"Rekao sam mu da nisam dotakao mrežu. Moja greška, mislio sam da je dozvoljeno 'prestupiti' u njegovo polje bez dodira sa mrežom, i zato sam mislio da sam osvojio poen. Nisam znao da je pravilo da ne smem preći reketom preko mreže i to je sve što mogu da kažem", završio je Đoković iznenadivši sve u sali, a i šire, trivijalnom činjenicom da Drugi (aaaah) reket sveta ne zna sva pravila teniske igre!?
Otprilike, kao kada bi Kristijano Ronaldo kazao da nije znao da se aut-lopta ne izvodi nogom, a i da mu nisu jasni svi delovi ofsajd pravilnika. Međutim, ostavićemo po strani mnogobrojne zabavne i nesportske paralele koje bi se dale zavući, samo radi razmatranje jedne hipotetičke i potencijalno kardio-vaskularne situacije da je kojim slučajem bilo obrnuto i da se obrukao neko drugi.
Zamislite samo u kakvu bi depresiju zapao ubedljivo najverniji Đokovićev simpatizer Igor B92 Vujičin, da je Endi Mari preokrenuo meč iz "neznanja"? Kakav bi to lament bio o svim nepravdama nad Srbima, kako bi pljuštale analize naknadne pameti o masonskoj zaveri protiv svega što je srpsko? Ili, još psihotičnije, kako bi ovi iz Blica, rodonačelnici ideje da su svi teniseri osim Đokovića, ordinarna đubrad (sa naglaskom na Federera i Nadala), tumačili Marijev gest protivan pravilima igre? A tek da su Švajcarac ili Španac bupnuli da ne znaju sva pravila igre, pa to bi bilo dovoljno za specijalnu emisiju na B92 - Bulevar sumraka tenisa i humora.