Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Književno ćaskanje

Re: Književno ćaskanje

Postby harper lee » 28 Mar 2014, 17:03

Jorgovan wrote:Hari potera nisam citao, al` sta fali da vincijevom kodu? odlican triler po mom misljenju.

Od Stoiljkovica sam procitao ono Konstantinovo raskrsce, i sta znam, ok je al nekako nedorecen roman.

Da Vincijev kod je najobicniji plagijat i neuporedivo losija knjiga od dokumentaristickog predloska (Sveta Krv i Sveti Gral) koji je bezocno pokrala.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby civor » 28 Mar 2014, 17:57

Sveta krv i Sveti gral imaju veze sa istorijom koliko i Zvezdane Staze.
Baron je najveci kralj
civor

Postby Starsica » 28 Mar 2014, 19:48

Ko mi takne Hari Potera, lično ću mu izvući uši magareće :biggrin:
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Angus Young » 28 Mar 2014, 20:10

Starsica wrote:Ko mi takne Hari Potera, lično ću mu izvući uši magareće :biggrin:

:plus1: :D
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby harper lee » 28 Mar 2014, 21:21

civor wrote:Sveta krv i Sveti gral imaju veze sa istorijom koliko i Zvezdane Staze.

A ko je tvrdio da ima? Doduse, generalno ima, radi se o takozvanoj spekulativnoj istoriji, ali to niko nije pominjao, niti je to bitno za ovaj topik. Ovde se samo radi o tome da je ta knjiga literarni predlozak za "Da Vincijev kod" koji je od korice do korice prepisan. Mislim da su autori te knjige cak vodili sudski proces protiv Brauna zbog plagijata.
harper lee

Postby civor » 28 Mar 2014, 21:47

harper lee wrote:
civor wrote:Sveta krv i Sveti gral imaju veze sa istorijom koliko i Zvezdane Staze.

A ko je tvrdio da ima? Doduse, generalno ima, radi se o takozvanoj spekulativnoj istoriji, ali to niko nije pominjao, niti je to bitno za ovaj topik. Ovde se samo radi o tome da je ta knjiga literarni predlozak za "Da Vincijev kod" koji je od korice do korice prepisan. Mislim da su autori te knjige cak vodili sudski proces protiv Brauna zbog plagijata.

Ta spekulativna istorija je verovatnija samo od one teorije da su Srbi sa Atlantide.A pisci knjige su izgubili proces ne znam kako jer je svakome bilo jasno odakle Braunu ideja.
Baron je najveci kralj
civor

Postby Crazy Soul » 28 Mar 2014, 21:48

Den Braun je generalno, po meni , pisac koji pise tzv laku literaturu. Image
Ako ste za prave i realnije trilere preporucila bih knjige Dzona La Karea....Image
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby harper lee » 28 Mar 2014, 21:58

civor wrote:Ta spekulativna istorija je verovatnija samo od one teorije da su Srbi sa Atlantide.A pisci knjige su izgubili proces ne znam kako jer je svakome bilo jasno odakle Braunu ideja.

Zato je spekulativna. :biggrin: Ne znam sta se desavalo na tom procesu ali citao sam obe knjige i ova prva je bukvalno prepisana sto se zapleta tice. Meni je verovatno zato ta Braunova knjiga bila nevidjeni smor, ovu drugu sam prvu procitao.

A ti Crazy nista ne znas. :biggrin: Le Kare je pisac sa velikim P za Brauna. U poslednjih par godina sto se tice trilera dva Roberta su mi skrenula paznju, Heris i Vilson. Opasno dobro pisu ljudi.
harper lee

Postby Crazy Soul » 28 Mar 2014, 22:13

Od Herisa sam procitala Enigmu. Imala sam u planu da procitam i Arhangelsk ali nikako da stignem... a priznajem i zaboravila sam pomalo sta sam sve imala u planu da procitam. Image
Koliko se secam po njoj je snimljen i film koji je dosta verno prikazao sadrzaj knjige, mada sad.. kako sam ga gledala odavno ne bih mogla bas da se zakunem, ali mi je nekako ostao taj osecaj.
Crazy Soul

Postby harper lee » 28 Mar 2014, 22:16

Crazy Soul wrote:Od Herisa sam procitala Enigmu. Imala sam u planu da procitam i Arhangelsk ali nikako da stignem... a priznajem i zaboravila sam pomalo sta sam sve imala u planu da procitam. Image
Koliko se secam po njoj je snimljen i film koji je dosta verno prikazao sadrzaj knjige, mada sad.. kako sam ga gledala odavno ne bih mogla bas da se zakunem, ali mi je nekako ostao taj osecaj.

Mislis na Enigmu ili Arhangelsk? Doduse, od oba romana su napravljeni filmovi tako da nema veze. Sinoc je bas na HBO bio Arhangelsk.

Heris je zlatni rudnik za filmadzije. Skoro je snimljen i film po romanu Duh sa Pirsom Brosnanom.
harper lee

Postby Raoul Duke » 28 Mar 2014, 22:22

Читао сам Архангелск. Добро је то написано, прилично убедљиво, интересантно.

Ден Браун не може ни да присмрди, свакако.
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby Crazy Soul » 28 Mar 2014, 22:23

Ccccc... da si pazljivije procitao shvatio bi da sam mislila na Enigmu, cim sam povezala verodostojnost filma prema knjizi. Image
A sto se tice Arhangelska ne znam sta cu stici prvo, da odgledam film ili da procitam knjigu, mada iskreno govoreci sto se tice trilera vise volim prvo to da procitam i razvijem sama film u glavi, pa onda da udaram kritike po filmu Image
Crazy Soul

Postby harper lee » 28 Mar 2014, 22:32

Crazy Soul wrote:Ccccc... da si pazljivije procitao shvatio bi da sam mislila na Enigmu, cim sam povezala verodostojnost filma prema knjizi. Image
A sto se tice Arhangelska ne znam sta cu stici prvo, da odgledam film ili da procitam knjigu, mada iskreno govoreci sto se tice trilera vise volim prvo to da procitam i razvijem sama film u glavi, pa onda da udaram kritike po filmu Image

Dobar je film (Danijel Krejg glumi glavnu ulogu) ali ja ti ipak savetujem da prvo procitas knjigu. Kod Duha skoro da nema veze, film bukvalno prati knjigu iz poglavlja u poglavlje. Heris takodje ima zanimljive trilere iz doba Rimske republike (Imperium, Lustrum, Pompeja) koje vredi citati ali i fenomenalan triler alternativne istorije Otadzbina. Ova poslednja knjiga koju sam pomenuo mu je mozda i najbolja.
harper lee

Postby Crazy Soul » 28 Mar 2014, 22:38

Au... sad sam se setila da sam citala i Pompeju...Image
Spoiler: pokaži
Jbt.. ko sve da popamti sta sam citala...Image
Crazy Soul

Postby Raoul Duke » 28 Mar 2014, 22:58

Па пиши, Лудо :biggrin:
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura