by harper lee » 07 Apr 2014, 10:41
Ne znam da li je ovo tema za ovaj topik ali za svaki slucaj cu da napisem ovde da ne bi neko protumaico kao provokaciju.
Jedan od mojih najvecih utisaka od sinoc, nakon sto sam razmislio sta sam zapravo cuo, je da je KK Partizan najebao ako se nesto hitno ne promeni u nacinu upravljanja klubom. Ekipa koja vodi Zvezdu moze biti ovakva ili onakva ali ocigledno rezonira sa poslovnom politikom u Srbiji, izmesta se prema privatnom sektoru (ciljano, pod politickim uticajem, reketom, ovako ili onako, nebitno), ima informacije o tome sta se planira u evropskoj kosarci i generalno izgleda kao da ima neki plan sta hoce da postigne s klubom. Partizan, ako je sudeci po Vujosevicu sinoc, ima samo jednu ideju - da mu drzava da jos vise para jer sa ovih 1.9 miliona evra koliko ce samo ove godine dobiti od drzave nema ni za sta osim za placanje zaostalog poreza. Pri tome, Partizan nece reprogram (nije hteo kad je moglo), nece UPPR, nece parajlije u klubu, a trziste igraca i zarada od navijaca su nedovoljni da se obezbedi stabilno poslovanje kluba. Ergo, da sam na mestu navijaca Partizana bio bih jako, jako zabrinut posle onoga sto sam sinoc cuo.
Interesantno je da je i sam Vujosevic izgleda shvatio da je citava njegova prica o finansiranju KK Partizan suplja i gde god da je krenuo da prica o parama uglavnom se bavio fudbalskim klubovima. Sto se kosarke tice, nije osporio cinjenicu da je Partizan dobio 1.9 miliona od drzave a Zvezda 1.5 miliona. Da li tih 1.5 miliona ide u privatni klub, da li ima ili nema smisla nekome davati te pare a da nije imao rezultate u blizoj istoriji i slicno, da li Andrej Vucic reketira ili ne reketira privatnike, to su price za navijacke forume. Cinjenica je da direktno od drzave KK Partizan uzima najvise para a da je i pored toga pokrenuo nezapamcenu dreku o aparthejdu i nemaru drzave prema Partizanu. To sto Dule Vujosevic i Predrag Sasa imaju neke principe (necu reprogram, necu UPPR, sta ce Partizanu marketing, necu da mi se neko mesa u rad kluba) ne znaci da su te principe obavezni da placaju budzetski korisnici. A posto se sinoc Vujosevic potrudio da spali i poslednje mostove izmedju njega i najmocnijih politicara u drzavi sva je prilika da i nece.
Covic dr Nebojsa je sinoc ispao nevidjeni magarac i sitna dusa jer je sve bacio pod noge zbog sumnjivog zadovoljstva da se na licnom nivou obracunava sa Vujosevicem ali i pored toga sinocnja emisija bi trebalo da bude veci signal za uzbunu u Partizanu nego u Zvezdi. I to ne zbog aparthejda i drzavnog favorizovanja Zvezde vec zato sto Partizan polako prelazi granicu opste konfrontacije koja moze da dovede samo do samounistenja i niceg drugog. Shvatite ovo kako hocete ali, kako ja to vidim, Partizan je u opasnim govnima a njegovo rukovodstvo cini sve sto moze da ga u ta govna gurne jos dublje.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.