Mladi tuzlanski košarkaš Dino Muminović u Kahasolu

Muminović: Velika šansa
Šesnaestogodišnji igrač Slobode potpisao ugovor s klubom iz Sevilje
Dino Muminović, 16-godišnji košarkaš Slobode, odlazi u Španiju, gdje će nastaviti školovanje i sportsku karijeru.
Perspektivni mladić iz Tuzle, inače sin dugogodišnjeg trenera Senada Muminovića, proveo je sedmicu u kampu Kahasola iz Sevilje, a nakon toga je dobio poziv da potpiše i ugovor s klubom iz najjače evropske lige.
- Potpisao sam dvogodišnji ugovor s Kahasolom i krajem avgusta sam dužan javiti se u klub. Kako imam 16 godina, nastupat će za juniore Kahasola i s njima igrati prvenstvo Španije. Radujem se novoj sredini, posebno zbog toga što je riječ o državi u kojoj je košarka izuzetno popularna - rekao je Muminović, koji je visok 198 centimetara.
U dresu prvog tima Slobode Dino je debitirao prošle sezone, sa nepunih 16 godina, kada mu je njegov otac Senad, koji sada vodi hrvatsku Dardu, pružio šansu u meču protiv Hercegovca.
Dino je bio i kandidat za kadetsku reprezentaciju BiH (U-17), ali se, upravo zbog boravka u Kahasolovom kampu u Sevilji, nije mogao odazvati pozivu za pripreme.