Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Epska fantastika, SF, Horor

Re: EPSKA FANTASTIKA, SF, HORROR

Postby harper lee » 28 Apr 2014, 23:32

Jorgovan wrote:aha nisam znao... citao sam samo ovo kao tinejdzer mozda, i od tad se caletovim ovim knjigama gubi svaki trag, do pre mesec dana kad sam ih izbunario trazeci buragovu maketu :) inace, uzeo sam skoro hobite, sa ilustracijama, nase neko izdanje. lepo izgleda.

Spoiler: pokaži
p.s. Saleta sam sreo zimus u knjizari na bulevaru :biggrin:

Ja vise ne znam da li bih smeo da otvorim to Stilosovo izdanje, da mi se ne raspadne u rukama. To izdanje i Unicorn-ov paperback su mi dva najomiljenija, a raspadaju se oba. :biggrin:
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Jorgovan » 28 Apr 2014, 23:36

i moje se raspada skroz :( korice su u odlicnom stanju, ali stranice su se odvojile.
Krenemo ti mi tako iz Zeleznika u Maderu, a ono daleko u picku materinu... Ljuba Tadic
Jorgovan

Postby alcesta » 28 Apr 2014, 23:38

Jorgovan wrote:inace, uzeo sam skoro hobite, sa ilustracijama, nase neko izdanje. lepo izgleda.
Ja već neko vreme tužno gledam to izdanje :crybaby: baš me vuče da ga uzmem kad pogledam one ilustracije, ali imam već tri, jedno englesko i dva naša, pa ko velim što je mnogo mnogo je :wacko: mada stvarno nijedno nije tako lepo ilustrovano :crybaby:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby harper lee » 28 Apr 2014, 23:48

Jorgovan wrote:i moje se raspada skroz :( korice su u odlicnom stanju, ali stranice su se odvojile.

Meki povez, podebele knjige a citane kvadrilion puta. To ti je pouzdan recept za razjebavanje knjiga. :biggrin:

Jedno vreme sam u Pristini radio kao izdavac, imali smo stampariju sa knjigoveznicom. Mislim da sam jedno stotinak knjiga spasio tako sto sam ih nosio kod cika Ibre, koji je bio velemajstor svog zanata, da ih ponovo poveze. Kakva je to precizna hirurgija kad rucno rasturas i ponovo sastavljas knjigu, Bog te tvoj, narocito kod tvrdog/sivenog poveza. Umetnost.
harper lee

Postby karambol » 30 Apr 2014, 22:40

Ooooo!?
Znači i Vi ste iz Qifshtine :bravo:
Inače, Stilos izdanje je fantastično :okk:
Pravih se reči uvek kasno setim,
odgovor znam kad ostanem sam...
karambol

Postby Houdini » 01 May 2014, 19:34

jel neko citao Princeza i Kraljica novelu od Martina?

radnja je smestena u vreme Plesa zmajeva. potpuno drugaciji stil pripovedanja od Igra prestola knjiga i Dunk and Egg, napisana kao da je arhimester pisao.

sledeci mesec izlazi jos jedna novela, prequel ove. mogao bi debeli da napise i neku novelu vezanu za osvajanje Dorne.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Tomasz Rzasa » 01 May 2014, 19:58

Imam i ja ovo stilosovo izdanje Gospodar prstenova s prosle strane.. u sasvim korektnom stanju :biggrin:
So if you walk away
Who is gonna stay
Tomasz Rzasa

Postby Crazy Soul » 01 May 2014, 20:07

Aman, people...
Znate li vi za jos neki S(E)F osim GP i Martina? Image
Evo, da mene pitate kojim slucajem, ja bih uvek na prvo mesto stavila Dine ...Image
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby harper lee » 01 May 2014, 20:58

Crazy Soul wrote:Aman, people...
Evo, da mene pitate kojim slucajem, ja bih uvek na prvo mesto stavila Dine ...Image

Nemas ti pojma. :biggrin:

Serijal "Dine" je svojevremeno proglasavan za najbolji SF serijal, dugo godina je u svakoj mogucoj anketi cvrsto drzao prvo mesto. Istini za volju, nakon prve tri knjige strmoglavo je pao na kvalitetu a posle seste knjige ostatak su citali samo zagrizeni fanovi. S tim sto to Herbertovo remek delo strogo govoreci nije isti zanr kao ovaj Martinov "ubijes pet junaka, sestog dobijes gratis" knjizevni top-shop.

Sad mi nesto pade na pamet kad su te ankete u pitanju. Koliko je senzibilitet u Evropi i SAD razlicit medju fanovima najbolje govori cinjenica da se novela Barry-ja Longyear-a "Enemy mine", koja je dobila Huga i Nebulu i dugo godina bila novela broj jedan na americkom trzistu, mislim nikada nije nasla ni u Top 100 evropskih izbora za najbolju novelu ili jeste ali tamo negde pri dnu liste.
harper lee

Postby Crazy Soul » 01 May 2014, 21:13

harper lee wrote:
Sad mi nesto pade na pamet kad su te ankete u pitanju. Koliko je senzibilitet u Evropi i SAD razlicit medju fanovima najbolje govori cinjenica da se novela Barry-ja Longyear-a "Enemy mine", koja je dobila Huga i Nebulu i dugo godina bila novela broj jedan na americkom trzistu, mislim nikada nije nasla ni u Top 100 evropskih izbora za najbolju novelu ili jeste ali tamo negde pri dnu liste.

Po njoj je snimljen istoimeni film ? Sa Denis Kvejdom u gl. ulozi? Image
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby harper lee » 01 May 2014, 21:39

Crazy Soul wrote:Po njoj je snimljen istoimeni film ? Sa Denis Kvejdom u gl. ulozi? Image

Da. I Louis Gosett Jr. (narednik Foli iz "Oficir i Dzentlmen"). Film je kanta ali je novela vrhunska, samo je malo pateticna. Verovatno je zbog toga evropska cinicna publika nije narocito dobro prihvatila.
harper lee

Postby Ćivot » 01 May 2014, 22:08

Crazy Soul wrote:Aman, people...

Ne znam da li je neko spominajo William Gibson. Jedan prijatelj mi je poklonio sprawl (ne znam kako su to kod nas preveli) trilogiju. Neuromanser je najbolja od te tri, mada su i Count Zero i Mona Lisa Overdrive sasvim solidne.
Nije ćivot jedna žena.
Ćivot

Postby Withnail » 01 May 2014, 22:40

harper lee wrote:
Serijal "Dine" je svojevremeno proglasavan za najbolji SF serijal, dugo godina je u svakoj mogucoj anketi cvrsto drzao prvo mesto. Istini za volju, nakon prve tri knjige strmoglavo je pao na kvalitetu a posle seste knjige ostatak su citali samo zagrizeni fanovi

nikad mi nece biti jasno kako kao klinac nisam citao a gotivio sam i film i igricu.
Withnail

Postby harper lee » 01 May 2014, 23:07

Ćivot wrote:Ne znam da li je neko spominajo William Gibson. Jedan prijatelj mi je poklonio sprawl (ne znam kako su to kod nas preveli) trilogiju. Neuromanser je najbolja od te tri, mada su i Count Zero i Mona Lisa Overdrive sasvim solidne.

Stari, dobri cyber punk. :okk: Mozes da zamislis kako je ta knjiga izgledala nama koji smo je citali pre nego sto se internet pojavio. Danas je tesko i zamisliti doba kad nije bilo interneta.

Withnail wrote:nikad mi nece biti jasno kako kao klinac nisam citao a gotivio sam i film i igricu.

Film je takodje genijalan, mozda jedan od boljih filmova koji su imali SF za predlozak. Ludi Dejvid Linc.
harper lee

Postby Raoul Duke » 01 May 2014, 23:44

harper lee wrote:
Ćivot wrote:Ne znam da li je neko spominajo William Gibson. Jedan prijatelj mi je poklonio sprawl (ne znam kako su to kod nas preveli) trilogiju. Neuromanser je najbolja od te tri, mada su i Count Zero i Mona Lisa Overdrive sasvim solidne.

Stari, dobri cyber punk. :okk: Mozes da zamislis kako je ta knjiga izgledala nama koji smo je citali pre nego sto se internet pojavio. Danas je tesko i zamisliti doba kad nije bilo interneta.

Withnail wrote:nikad mi nece biti jasno kako kao klinac nisam citao a gotivio sam i film i igricu.

Film je takodje genijalan, mozda jedan od boljih filmova koji su imali SF za predlozak. Ludi Dejvid Linc.

Жодоровски је луђи.

http://www.imdb.com/title/tt1935156/?ref_=nv_sr_1
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura