Board index Košarka Reprezentacije

Vesti, aktuelnosti, dogadjaji

Re: Vesti, aktuelnosti, dogadjaji

Postby juka_nurkic » 13 May 2014, 19:06

coba17 wrote:Pa kakve veze ima, ionako su deficitarni na vanjskim pozicijama, ili ne moze igrati jer se i on racuna kao stranac, nije mi jasno?

naravno da ne mogu biti dva stranca, langford amerikanac, ovaj bosnjak
Jusuf Nurkic= GIGAGNT
Nije GIGAGNT vec GIGANT!
juka_nurkic

Postby BlackOwl » 13 May 2014, 19:24

Koliko će epski da se zajebu sa Lengfordom, i Turska reprezentacija i Efes (ili koji već klub se spominjao kao sledeća destinacija).
"Ponovo je kao obrazloženje navedeno da se radi „o obezbeđivanja finansijske pomoći za redovan rad Košarkaškog saveza Srbije“. Međutim, redovan rad KSS-a je izgleda bilo finansiranje Crvene zvezde kao i u prethodnim navratima."
BlackOwl

Postby lockdown » 13 May 2014, 19:53

Bas me interesuje kako ce da zaigra za Bih, a vec je igrao za Tursku... Jedino ako ce da iskopaju nesto oko ovoga da

23. A player who has played in a main official competition of FIBA (see article 2-1) after having
reached his seventeenth (17) birthday may not play for a national team of another country.
However, in exceptional circumstances the Secretary General may authorise such a
player to play for the national team of his country of origin if he is ineligible to play for
such country according to this article 3-23 and if this is in the interest of the development of basketball in this country. An administrative fee as stipulated in article 3-305 and
decided by the Secretary General is payable to FIBA.

http://www.fiba.com/downloads/Regulatio ... ook3AG.pdf

Mada ne vidim po kom sistemu Bih pada pod kosarkarski nerazvijene zemlje ..
Danju fin, noću Čarli Šin.
lockdown

Postby juka_nurkic » 13 May 2014, 20:14

lockdown wrote:Bas me interesuje kako ce da zaigra za Bih, a vec je igrao za Tursku... Jedino ako ce da iskopaju nesto oko ovoga da

23. A player who has played in a main official competition of FIBA (see article 2-1) after having
reached his seventeenth (17) birthday may not play for a national team of another country.
However, in exceptional circumstances the Secretary General may authorise such a
player to play for the national team of his country of origin if he is ineligible to play for
such country according to this article 3-23 and if this is in the interest of the development of basketball in this country. An administrative fee as stipulated in article 3-305 and
decided by the Secretary General is payable to FIBA.

http://www.fiba.com/downloads/Regulatio ... ook3AG.pdf

Mada ne vidim po kom sistemu Bih pada pod kosarkarski nerazvijene zemlje ..

isto ko i savovic sto je trebao, dobije ispisnicu i vrati se u maticnu zemlju, jer je emir iz zepcea
Jusuf Nurkic= GIGAGNT
Nije GIGAGNT vec GIGANT!
juka_nurkic

Postby lockdown » 13 May 2014, 20:22

Kako moze biti isto kad Savovic nije nastupao na Fibinom internacionalnom takmicenju za jednu zemlju?

O kakvim ispicnicama ti pricas, Preldzic ima 26 godina? Ne mozes ti tek tako traziti ispisnicu i menjati reprezentacije kao klubove, ako si vec nastupao za jednu drzavu ... Okacio sam ti pravilnik, jedino bi to islo, ako se Bih smatra kao kosarkarski nerazvijena zemlja ..
lockdown

Postby juka_nurkic » 13 May 2014, 20:58

lockdown wrote:Kako moze biti isto kad Savovic nije nastupao na Fibinom internacionalnom takmicenju za jednu zemlju?

O kakvim ispicnicama ti pricas, Preldzic ima 26 godina? Ne mozes ti tek tako traziti ispisnicu i menjati reprezentacije kao klubove, ako si vec nastupao za jednu drzavu ... Okacio sam ti pravilnik, jedino bi to islo, ako se Bih smatra kao kosarkarski nerazvijena zemlja ..

kako je promjenio sloveniju za tursku ?
normalno da moze
Jusuf Nurkic= GIGAGNT
Nije GIGAGNT vec GIGANT!
juka_nurkic

Postby Ćoba » 13 May 2014, 21:00

I ja isto ne vjerujem u to... Nego pricao si i za Kuzmica da ce igrati za BiH...
Ćoba

Postby juka_nurkic » 13 May 2014, 21:03

coba17 wrote:I ja isto ne vjerujem u to... Nego pricao si i za Kuzmica da ce igrati za BiH...

moze
rekao sam da ce igrati ko ponudi vise para, to je uradila srbija(ne pare vec mjesto na mundobasketu)
da li zasluzuje isto to je za analizu
Jusuf Nurkic= GIGAGNT
Nije GIGAGNT vec GIGANT!
juka_nurkic

Postby Ćoba » 13 May 2014, 21:05

Ma ok ako moze super, drago mi zbog komsija ili ti svoje drzave. :biggrin: Ali volio bih da neko ko se razumije u to potvrdi proceduru.
Ćoba

Postby lockdown » 13 May 2014, 21:08

juka_nurkic wrote:
lockdown wrote:Kako moze biti isto kad Savovic nije nastupao na Fibinom internacionalnom takmicenju za jednu zemlju?

kako je promjenio sloveniju za tursku ?
normalno da moze

Evo kako ...

22. A player who has played in a main official competition (see article 2-1) of FIBA before
reaching his seventeenth (17) birthday may play for a national team of another country if
both national member federations agree; in the absence of an agreement the Secretary
General decides.

http://www.fiba.com/downloads/v3_expe/a ... LAYERS.pdf

Ne moze .. ne znam odakle dobijas te informacije ali su pogresne ...
lockdown

Postby Ćoba » 13 May 2014, 21:11

Ja nikad nisam cuo da je igrac koji ima par seniroskih godina u jednoj reprezentaciji zaigrao za drugu.

Mene vise zanima kako to da on sad ne moze igrati sa Lengfordom, on ima drzavljanstvo, zivi u Turskoj i igra par godina, ne vjerujem da se on vise smatra stranim igracem.
Ćoba

Postby lockdown » 13 May 2014, 21:13

Smatra se kao naturalizovani Turcin, kao recimo Mirza Begic i Aleksandar Capin za Sloveniju ... A samo jedan naturalizovani igrac moze da igra za reprezentaciju ...
lockdown

Postby MMBelami » 13 May 2014, 23:24

Išla je ta priča i oko Aleksa Marića. I tada se pričalo o tom pravilu o košarkaškom razvoju zemlje. I bilo je nešto da može da zaigra za nas ali samo ako se Australija složi sa tim i ubedimo i FIBU da da pristanak. Makar se ja sećam da je tako bilo.
Tako da bi susedi verovatno morali žestoko da lobiraju kako bi Preldžić zaigrao za njih.
MMBelami

Postby Zlaja » 13 May 2014, 23:27

Ali Marić do tada nije igrao za seniore Kengura...
Zlaja

Postby MMBelami » 13 May 2014, 23:37

Ali igrao je za mlađe selekcije. Po pravilniku, kada sa 17 godina nastupiš na nekom fibinom takmičenju nemaš više pravo nastupa za druge reprezentacije. Osim ako ti daju ovu posebnu dozvolu u svrhu košarkaškog razvoja.
MMBelami

PreviousNext

Return to Reprezentacije