Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Knjiga koju biste preporucili

Re: Knjiga koju biste preporucili

Postby ОГИ » 06 Mar 2014, 23:06

Navadi je da cita i ona.
Полети високо птицо бијела
огласи свима својим криком
нека те чује Европа цијела
да земљу своју не дамо ником!
ОГИ

Postby Pit Bull » 06 Mar 2014, 23:09

ОГИ wrote:Navadi je da cita i ona.

Ja zadnje sto sam ozbiljno citao je serija knjiga "Pesme leda i vatre" ili Game of Thrones :D :biggrin:
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Raoul Duke » 07 Mar 2014, 01:03

Па то има милион страна. А овамо тражиш препричавања :okk:
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby Pit Bull » 07 Mar 2014, 01:22

Raoul Duke wrote:Па то има милион страна. А овамо тражиш препричавања :okk:

To me zanimalo :D I nema milion strana :D
Pit Bull

Postby grobar_Zvornik » 08 Jun 2014, 23:44

Помагајте ако Бога знате... Колегици је дипломски у уторак, позвала ме. Двоумим се око поклона и одлучио сам купити књигу. Међутим коју одабрати, не бих нешто типа хорор или опет неку ствар гдје је патетика заштитни знак. Нисам са књигама на Ви шта одабрати и какве су цијене??? Немам пуно времена. (Филозофија НЕ)
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Crazy Soul » 08 Jun 2014, 23:54

grobar_Zvornik wrote:Помагајте ако Бога знате... Колегици је дипломски у уторак, позвала ме. Двоумим се око поклона и одлучио сам купити књигу. Међутим коју одабрати, не бих нешто типа хорор или опет неку ствар гдје је патетика заштитни знак. Нисам са књигама на Ви шта одабрати и какве су цијене??? Немам пуно времена. (Филозофија НЕ)

Istorijska? Triler? Love story? SF? Klasic?
Daj bar neke naznake sta koleginica voli. Image
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby grobar_Zvornik » 08 Jun 2014, 23:59

Колегиница је колегиница, дакле имамо неки братски однос. Супер атрактивна и њена интересовања су онако неодређена. Не воли фрајере који на себи имају скупоцјене ствари а нису се окупали.
Шалу на страну помало је дивља :biggrin: ... 27 јој је. Нека љубавна прича (без еротике плиз) или евентуално нека трагикомедија са срећним или тужним крајем а да има дјелимично везе са Европом?!
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

grobar_Zvornik

Postby Starsica » 09 Jun 2014, 00:10

Nije te pitala kako izgleda, nego šta voli da čita :laugh:
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Crazy Soul » 09 Jun 2014, 00:19

grobar_Zvornik wrote:Колегиница је колегиница, дакле имамо неки братски однос. Супер атрактивна и њена интересовања су онако неодређена. Не воли фрајере који на себи имају скупоцјене ствари а нису се окупали.
Шалу на страну помало је дивља :biggrin: ... 27 јој је. Нека љубавна прича (без еротике плиз) или евентуално нека трагикомедија са срећним или тужним крајем а да има дјелимично везе са Европом?!

Sta god da kupis pogresices... Image
Spoiler: pokaži
Salim se, naravno Image

Mozda bi mogao ovu,
Image
Spoiler: pokaži
Kada je bliskost zabranjena a strast je greh, ljubav je najdrskiji zločin od svih.

Nezaboravan klasik vodi čitaoca kroz moralne dileme i posrnuće, a osećanja krivice, besa, odanosti i osvete prevazilaze granice svih vremena.

U XVII veku u Salemu mladu Jastiru Prin stavljaju na stub srama i primoravaju je da nosi skerletno slovo zbog toga što je preljubnica. Ona rađa vanbračno dete, ali dugih sedam godina ne želi da otkrije ko je otac deteta. Javno ponižena i odbačena, zarobljena u krugu društvenih pravila, Jastira se oslanja na snagu svog duha. Beznadežan osećaj sramote, očajanja i usamljenosti učiniće je snažnom, a skerletno slovo poslužiće za ulazak tamo gde se druge žene nisu usudile da kroče.

Skoro vek i po Hotornovo remek-delo pamte i čitaoci i kritičari. U jednom od najvećih američkih pripovedačkih dostignuća, greh, krivica i iskupljenje utkane kroz priču o preljubi, otkriveni su izuzetnim psihološkim prodorom u ljudsku dušu.

„Kroz dugi niz godina koje su bile ispunjene radom, mislima i samopožrtvovanjem, skerletno slovo nije prestalo da bude žig koji privlači prezrenje i gnev ljudi, već je oličavalo nešto što izaziva sažaljenje i strah, kao i poštovanje.“

Po knjizi je snimljen i film Slovo srama, sa Demi Mur u gl. ulozi.
Crazy Soul

Postby grobar_Zvornik » 09 Jun 2014, 09:18

Хвала Крејзи или ћу ову узети или Хиљаду чудесних сунаца . У зависности шта нађем у локалној књижари... Мислио сам и Како бити жена од Кејтлин Моран, али што је превише превише је а и погрешно би се протумачило. :biggrin:

grobar_Zvornik

Postby Unexpected » 09 Jun 2014, 09:54

grobar_Zvornik wrote:Колегиница је колегиница, дакле имамо неки братски однос. Супер атрактивна и њена интересовања су онако неодређена. Не воли фрајере који на себи имају скупоцјене ствари а нису се окупали.

http://www.delfi.rs/knjige/674_senka_ve ... izare.html
http://www.delfi.rs/knjige/713_igra_and ... izare.html
http://www.delfi.rs/knjige/10911_zatoce ... izare.html

Knjige su vezane, za početak može samo i Snka vetra...
The End.
Unexpected

Postby Crazy Soul » 09 Jun 2014, 10:09

Unexpected wrote:
Knjige su vezane, za početak može samo i Snka vetra...

Nece valjda koleginica 3 puta da polaze diplomski..ili mislis na neki drugi pocetak? Image
Crazy Soul

Postby grobar_Zvornik » 09 Jun 2014, 10:31

Џабе кад у локалним књижарама прекјуче продат задњи Хиљаду чудесних сунаца, тако да сам узео Ловац на змајеве од Кхаледа. :roll: (Цијеним да има све од Толстоја и оно најзначајније од Достојевског. А и цијена није велика 14 КМ.

grobar_Zvornik

Postby Pit Bull » 14 Jul 2014, 18:17

Image
Pit Bull

Postby Nowitzki.ct » 14 Jul 2014, 18:58

Nemas valjda vremensku masinu pa da putujes u buducnost??? Ova knjiga nece vidjeti svjetlost knjizara bar jos 2 godine :crybaby:
Black and white till the end of days, Gravediggers for all your prayers, Partizan reign to last for aeons.
Nowitzki.ct

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura