Maki wrote:U sta pretvorismo US open temu.Ovi postovi da se prebace u teniske diskusije.
Cek' da i ja kazem jos koju, posle prebacujte

Nemam ja sta posebno da dodam vec da se opet generalno slozim sa jedajem.
Nigde nisam sporila da je Nadal veliki sampion, svakako jest i ostace dugo upamcen i zapisan u istoriju.
Slazem se da je zverina sto se tice njegovog kretanja, rada, trke za svakom, pa i nemogucom loptom, napomenula sam i da mislim da je mentalno jedan od najjacih igraca koji su se pojavili na Turu u poslednjih 30 godina (toliko bar moja secanja teniska dosezu

).
Priznajem da ja znam vrlo cesto da ishiperbolisem necije "nekvalitete" kada tog istog ne cenim bas preterano, sto ce reci nisam mozda sasvim objektivna. Ali, prokleto stojim iza toga da je Nadalova igra sve samo ne
raznovrsna, lepa i tehnicki ispravna.
Kao sto je jedaj i napisao, mislim da Rafa nema plan B, jer njegov plan A je svih ovih godina funkcionisao besprekorno, kada se na to doda i snaga volje i uma, kada se doda vrlo znacajan element drila koji je striko Toni odradio kod malog Rafice do perfekcije, onda i nije tesko shvatiti zasto je urnisao i teniske legende tipa Fedja.
Ja, jesam od one stare skole teniskih romanticara koji vole S/V igru, ali jesam i za uvodjenje novina u tenisu, s tim sto smatram (to je iskljucivo moja percepcija) da novine koje je Rafa uneo u ovu igru, ne samo da nisu ispravne tehnicki vec su izuzetno nedopadljive.
Sto se rivalstva tice, potencijalnih u perspektivi, ne znam sta bih rekla. Ne verujem u neko veliko rivalstvo Rafole jer mi Novakova trenutna igra izgleda miljama daleko po kvalitetu od onoga sto pruza Nadal. Uopste ne sumnjam da ce Spanac dati sve od sebe da napreduje i dalje, uostalom, zar mu servis nije bio jedno od najslabijih oruzja pa je i to uspeo da popravi neverovatno... do te mere da je lane na USO-u servis bio jedno od boljih mu oruzja, recimo. Ne sumnjam niti u strika Tonija, a niti u ostale "pomagace" (dobro se zna sta pri tom mislim, da ne bubam u tamburu svaki put o tome kada bilo sta napisem o Rafi). O rivalstvu Nole - Muzza mozemo pricati tek ako Marej promeni pristup u igri i odustane od svoje vecite defanzive, kada shvati da ima i te kako sta da pruzi od napadacke igre, kada shvati da ima sve udarce izvanredne, kada shvati da ima sjajan teniski IQ, kada izbaci podstanare iz glave i kada napokon osvoji bar jedan od slemova. Svakako mi iz sadasnje vizure deluje verovatnije rivalstvo Nole-Endi, nego Nole-Rafa.
Nadala kao osvajaca vidim jos jedino na RG-u, trenutno nemam ikakvu viziju da bi mogao nesto od "betonskih" ili "travnatog" slema da prigrabi. I na kraju Fed... tu se slazem sa Cheri da on jos uvek nije rekao poslednju rec, iako bio casovnik nikako ne radi za njega... videcemo.
I na kraju dopustam (sto bi bilo sjajno za sam tenis i sto bih i sama jako volela) pojavu nekih novih klinaca koji ce se pojaviti pravo niotkuda i uzdrmati teniski vrh. Bilo bi to pravo osvezenje i slatkis za istinske ljubitelje tenisa.