Board index Tenis Turniri

Teniske diskusije

Re: Teniske diskusije

Postby Monsieur Poirot » 06 Sep 2011, 13:58

delgado wrote:Smeta mi sto ismejavaju carobnjaka... Kao onomad kad su ismejavali Santoroa... Sve sami teniski strucnjaci, a ne znaju da naprave razliku izmedju Useina Bolta i vrsnog talenta :laugh:

Nema razlike, Jusein Bolt i vrsni talenat su se spojili u jednom coveku
"If anyone could've drunk the poison cocktail, it could've been me..

H.P. "And there is a possibility even more terrible, mademoiselle.. IT COULD'VE BEEN ME...
Monsieur Poirot

Postby delgado » 06 Sep 2011, 14:05

Bolt, not Talent :biggrin:
Teske price iz hooda!
delgado

Postby M.S. » 06 Sep 2011, 14:15

Pa uobičajen spin na Novaka. Ne postoji nigde čak ni konvencija o tome kako se ponaša broj jedan u nekom sportu, a kamoli da je propisano. Nije to sudnica pa da učesnici nose toge (ili suknje ispod kolena), niti skup na najvišem nivou pa da se koriste pravila etikecije iz srednjeg veka.

Što se tiče Federerovog bh-a, ne bih se složila da je najgori u top 10 jednoručnih, za mene je verovatno drugi po redu po kvalitetu, a i to je diskutabilno ukoliko je prvom drugi udarac toliko inferiorniji, da pomenuti jednostavno upada u oči. Slažem se sa jedajem da je u modernom tenisu nemoguće biti broj jedan sa lošim bh-om, još manje ovako dominantan broj jedan. Da mu je fh bio dovoljan za to, i Fernando Gonzales bi imao pozamašniju karijeru.Rafina dominacija nad Federerom zasniva se na pritisku tog udarca i zaslužan je dosta na rušenju mita o Federerovom bh-u (ali očito otvara pitanja njegove kompetentnosti), ali samo uz preduslov njegove konstantnosti da iz svih pozicija uzvrati dubokom loptom na taj njegov udarac i tako onoliko puta koliko je potrebno.

Ova teniska tema preimenovana je u teniske diskusije kako bi i nestručni poput nas mogli na njoj da diskutuju. Ako vaskrsne tema stručne diskusije, ja ću je jednako kao onomad, bojkotovati.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby harper lee » 06 Sep 2011, 14:26

irriducibili wrote: Posto se setanje po tribinama, pustanje raznoraznih zvukova, neobavezno caskanje i ostale slicne pojave, a sve to i za vreme poena, nigde u takvom obilju ne manifestuje kao u NY-u. Ni priblizno...

Pa to ti i pricam. Ljudi dolaze da se zabave na tenisu a ne da "disu kao jedan" na tribinama i guraju svoj tim ka pobedi. Opustenija je atmosfera. Mada, u poslednje vreme od velikih turnira prakticno je jedino Vimbldon ostao bastion onakvog ponasanja na tribinama kakve po inerciji jos uvek vezujemo za teniske meceve. Pariz je vec godinama uzasan sto se toga tice, u Australiji je sve vise fudbalska atmosfera izmedju poena i sve teze se ucutkuje publika a pauze izmedju poena sve duze dok se skandiranje ne smiri. Na tenis se kao na operu ide jos jedino na All England Clubu i na skorojevickim turnirima gde posetiocima dele na ulazu u kompleks Mojsijevih Deset teniskih zapovesti pa im onda zavrcu usi ako nisu naucili zapovesti naizust. Promenio se tenis, promenila se publika, nisu to vise osamdesete gde se pucalo iz mitraljeza ili bazuke na gledaoca koji se pridigne sa stolice da se pocese.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby delgado » 06 Sep 2011, 14:29

al ne sme niko da navija protiv boga i lepotana, hapere pobogu, kako ti to nije jasno...
za koga navijas u sledecem mecu :biggrin:
Teske price iz hooda!
delgado

Postby loki » 06 Sep 2011, 14:30

Smeta mi sto ismejavaju carobnjaka... Kao onomad kad su ismejavali Santoroa... Sve sami teniski strucnjaci, a ne znaju da naprave razliku izmedju Useina Bolta i vrsnog talenta

Talentovanog je, dakako, potpuno jednostyavno prepoznati po sledecim simptomima:

- odsustvo vrhunskih rezultata u seniorskoj kategoriji (to ne mozhe zajedno, kao da stavish virshlu u pljeskavicu, takav je zakon prirode, ko ce ga znati zashto). Oni koji u toj, posve nebitnoj kategoriji, prave rezultate, jesu ogranicheni fizikalci koji imaju komplekse koje su im talentovani nabili josh u dechijem periodu (psiholozi ovaj period i oznachavaju kao najbitniji za formiranje lichnosti), a i neretko je primetno da krljatori i fizikalci posezhu za nemoralnim sredstvima (drogama i dopinzima, da, da), sve zbog stvorenog kompleksa

- za talenat uvek mozhe da se kazhe "eeee, da je on imao X, videli bi ovi", jer talentu uvek fali neshto bitno, ali ta falinka je fizichkog karaktera [videti chapter o fizikalizmu i apstraktnosti dole], i zapravo oni koji je imaju uopshte ne treba da su srecni zbog toga, jer je nechista i nishta ne doprinosi sveopshtem utisku talentovanosti. Talenat ce se na tu falinku obichno nasmejati i reci "Neka im to, ja ne bih to hteo da imam ni da mi neko za dzhabe da". Naravno, Talenat koji bi radio na ispravljanju toga, bi po chapteru o neradu [vidi dole, prim. aut] odma' skliznuo na stranu poganih fizikalaca.

- talenat je lud (josh bolje je napisati to modernim spellom - lood), jer on za razliku od fizikalaca i krljatora zna da pobede i porazi nisu toliko vazhni u takmicharskom sportu, shto, jelte opet proizilazi iz nabivanja komplekasa u mladalachkom dobu

- talenat ne radi. Mislim, ako je pravi talenat koji ce mu kurac rad. Ovde je formula prosta limes gde rad tezhi nuli = talenat tezhi beskonachnoshcu. Chim uzmesh neshto da radish, talenat ti se smanjuje.

- talenat nikada nije na fizichki iznadprosechnom nivou - suv talenat je apstraktan entitet, neshto kao starogrchki pojam entelehije, ili platonove ideje - svako manifestovanje istog, strogo apstrktnog u fizichkom, smanjuje apstraknost, samim tim i talenat.

Iz svega proizilazi da za sve koje ste ikada mislili da su talentovani, a oni, pak, ne ispunjavaju neki od ovih uslova - jednostavno ste omashili, i zbog navijachke ostrashcenosti niste opazili primese chistog fizikalstva i siledzhijstva u njihovoj igri. Shta da vam kazhem, vishe srece sledeceg puta.

post scriptum -
ono shto je josh bolje je shto ovaj obrazac mozhete primeniti kako na ostale sportove, tako i na ostale oblasti zhivota, ne bi li se fukare i funjare koje mnogi smatraju za talente raskrinkali i proglasili za shtrebere i fizikalce (hint, MJ u kosharci, Jimi Hendrix u muzici, Hichkok u filmu, i josh mnogo drugih...) Fight the power and unjustice :sakaosto:
Another thing. This idea of "I'm offended". Well I've got news for you. I'm offended by a lot of things too. Where do I send my list? Life is offensive. You know what I mean? Just get in touch with your outer adult. And grow up. And move on.
loki

Postby Delester » 06 Sep 2011, 14:38

za mene je verovatno drugi po redu po kvalitetu, a i to je diskutabilno ukoliko je prvom drugi udarac toliko inferiorniji, da pomenuti jednostavno upada u oči.

pa sad nije mi bas jasna logika ocene jer se prilicno bazira na kontrastima istog igraca, to mu dodje inside the box
valjda treba pogledati ucinkovitost, greske, procente, durabilitet, pouzdanost, ako je to drugi najbolji jednorucni, zaista je na ivici izumiranja i sa pravom

ozbirom da niko nije rekao da je fh dovoljan za bilo sta, ne vidim gde ide ta poenta
bas kao sto bh sam po sebi nije dovoljan ni za sta

problem sa percepcijom federerovih mana kod vecine je taj sto se ne usudjuju da je naprave
samim tim i sasvim prosecan udarac kao sto je taj moze da prosvercuje svoj znacaj za krucijelan usled velicanstvenosti ostalih segmenata u njegovoj igri

to je isto kao kada bih napisala ep o novakovim volejima jer je momak prokleto dobar u svemu ostalom
Last edited by Delester on 06 Sep 2011, 14:41, edited 3 times in total.
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby harper lee » 06 Sep 2011, 14:38

delgado wrote:al ne sme niko da navija protiv boga i lepotana, hapere pobogu, kako ti to nije jasno...
za koga navijas u sledecem mecu :biggrin:

Necu navijati ni za koga ali bi mi bilo nesto draze da Novak uzme jer tesko da Tipsarevic moze do kraja turnira i pehara. Da je obrnuta situacija ili da su im sanse u nastavku turnira podjednake mislim da bih navijao za Janka jer je vreme da napravi jedan groundshaking rezultat. Ovako ipak ne. Janko je mnogo unapredio igru u poslednje vreme ali jos uvek nije profil igraca koji napada pehare na GS turnirima.

Nadam se lepom i prijateljskom mecu i nadam se da ce Tipsa da odigra opusteno i hrabro pa koliko uzme. Ne mislim da on ima oruzja da ugrozi Novaka ali bi bilo lepo da proslavi ulazak u cetvrtfinale i da se predstavi publici na US Openu lepim tenisom.
harper lee

Postby harper lee » 06 Sep 2011, 14:40

:blue:

Post godine.

loki wrote:Talentovanog je, dakako, potpuno jednostyavno prepoznati po sledecim simptomima:

- odsustvo vrhunskih rezultata u seniorskoj kategoriji (to ne mozhe zajedno, kao da stavish virshlu u pljeskavicu, takav je zakon prirode, ko ce ga znati zashto). Oni koji u toj, posve nebitnoj kategoriji, prave rezultate, jesu ogranicheni fizikalci koji imaju komplekse koje su im talentovani nabili josh u dechijem periodu (psiholozi ovaj period i oznachavaju kao najbitniji za formiranje lichnosti), a i neretko je primetno da krljatori i fizikalci posezhu za nemoralnim sredstvima (drogama i dopinzima, da, da), sve zbog stvorenog kompleksa

- za talenat uvek mozhe da se kazhe "eeee, da je on imao X, videli bi ovi", jer talentu uvek fali neshto bitno, ali ta falinka je fizichkog karaktera [videti chapter o fizikalizmu i apstraktnosti dole], i zapravo oni koji je imaju uopshte ne treba da su srecni zbog toga, jer je nechista i nishta ne doprinosi sveopshtem utisku talentovanosti. Talenat ce se na tu falinku obichno nasmejati i reci "Neka im to, ja ne bih to hteo da imam ni da mi neko za dzhabe da". Naravno, Talenat koji bi radio na ispravljanju toga, bi po chapteru o neradu [vidi dole, prim. aut] odma' skliznuo na stranu poganih fizikalaca.

- talenat je lud (josh bolje je napisati to modernim spellom - lood), jer on za razliku od fizikalaca i krljatora zna da pobede i porazi nisu toliko vazhni u takmicharskom sportu, shto, jelte opet proizilazi iz nabivanja komplekasa u mladalachkom dobu

- talenat ne radi. Mislim, ako je pravi talenat koji ce mu kurac rad. Ovde je formula prosta limes gde rad tezhi nuli = talenat tezhi beskonachnoshcu. Chim uzmesh neshto da radish, talenat ti se smanjuje.

- talenat nikada nije na fizichki iznadprosechnom nivou - suv talenat je apstraktan entitet, neshto kao starogrchki pojam entelehije, ili platonove ideje - svako manifestovanje istog, strogo apstrktnog u fizichkom, smanjuje apstraknost, samim tim i talenat.

Iz svega proizilazi da za sve koje ste ikada mislili da su talentovani, a oni, pak, ne ispunjavaju neki od ovih uslova - jednostavno ste omashili, i zbog navijachke ostrashcenosti niste opazili primese chistog fizikalstva i siledzhijstva u njihovoj igri. Shta da vam kazhem, vishe srece sledeceg puta.

post scriptum -
ono shto je josh bolje je shto ovaj obrazac mozhete primeniti kako na ostale sportove, tako i na ostale oblasti zhivota, ne bi li se fukare i funjare koje mnogi smatraju za talente raskrinkali i proglasili za shtrebere i fizikalce (hint, MJ u kosharci, Jimi Hendrix u muzici, Hichkok u filmu, i josh mnogo drugih...) Fight the power and unjustice :sakaosto:
harper lee

Postby Delester » 06 Sep 2011, 14:44

pinovati lokijev post ili ga ubaciti u recnik nepoznatih pojmova u tenisu :D
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby cecans » 06 Sep 2011, 14:47

Loki, sta reci osim :blue: :blue: :blue: :jos:
cecans

Postby Milutinov Tata » 06 Sep 2011, 14:53

loki wrote:Talentovanog je, dakako, potpuno jednostyavno prepoznati po sledecim simptomima....

Loki majstore :blue: :blue: :blue: :laugh: :laugh: :laugh:
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Monsieur Poirot » 06 Sep 2011, 14:59

Najvise mE se svidja ovaj paragraf

I Loki, zaboravio si MJ, ali u fudbalu :tambura:
"If anyone could've drunk the poison cocktail, it could've been me..

H.P. "And there is a possibility even more terrible, mademoiselle.. IT COULD'VE BEEN ME...
Monsieur Poirot

Postby NadjaM » 06 Sep 2011, 15:01

delgado wrote:Karlo je danas bio odlican za njegove standarde, mora se priznati, RiRi stari choker i to je to..
Zelim mu da ubije Dolgopolova u 3R, jer ne mogu da smislim onog nakurcenog tenisesercica, koji je uz Viktora Troickog jedan od najgorih igraca koji se pojavio u 20 u skorije vreme...

delgado wrote:Smeta mi sto ismejavaju carobnjaka... Kao onomad kad su ismejavali Santoroa... Sve sami teniski strucnjaci, a ne znaju da naprave razliku izmedju Useina Bolta i vrsnog talenta :laugh:

Ajde bre Delgisa,dogovori se :laugh:
NadjaM

Postby delgado » 06 Sep 2011, 17:20

Ma carobnjak :nargile:
Teske price iz hooda!
delgado

PreviousNext

Return to Turniri