Smeta mi sto ismejavaju carobnjaka... Kao onomad kad su ismejavali Santoroa... Sve sami teniski strucnjaci, a ne znaju da naprave razliku izmedju Useina Bolta i vrsnog talenta
Talentovanog je, dakako, potpuno jednostyavno prepoznati po sledecim simptomima:
- odsustvo vrhunskih rezultata u seniorskoj kategoriji (to ne mozhe zajedno, kao da stavish virshlu u pljeskavicu, takav je zakon prirode, ko ce ga znati zashto). Oni koji u toj, posve nebitnoj kategoriji, prave rezultate, jesu ogranicheni fizikalci koji imaju komplekse koje su im talentovani nabili josh u dechijem periodu (psiholozi ovaj period i oznachavaju kao najbitniji za formiranje lichnosti), a i neretko je primetno da krljatori i fizikalci posezhu za nemoralnim sredstvima (drogama i dopinzima, da, da), sve zbog stvorenog kompleksa
- za talenat uvek mozhe da se kazhe "eeee, da je on imao X, videli bi ovi", jer talentu uvek fali neshto bitno, ali ta falinka je fizichkog karaktera [videti chapter o fizikalizmu i apstraktnosti dole], i zapravo oni koji je imaju uopshte ne treba da su srecni zbog toga, jer je nechista i nishta ne doprinosi sveopshtem utisku talentovanosti. Talenat ce se na tu falinku obichno nasmejati i reci "Neka im to, ja ne bih to hteo da imam ni da mi neko za dzhabe da". Naravno, Talenat koji bi radio na ispravljanju toga, bi po chapteru o neradu [vidi dole, prim. aut] odma' skliznuo na stranu poganih fizikalaca.
- talenat je lud (josh bolje je napisati to modernim spellom - lood), jer on za razliku od fizikalaca i krljatora zna da pobede i porazi nisu toliko vazhni u takmicharskom sportu, shto, jelte opet proizilazi iz nabivanja komplekasa u mladalachkom dobu
- talenat ne radi. Mislim, ako je pravi talenat koji ce mu kurac rad. Ovde je formula prosta limes gde rad tezhi nuli = talenat tezhi beskonachnoshcu. Chim uzmesh neshto da radish, talenat ti se smanjuje.
- talenat nikada nije na fizichki iznadprosechnom nivou - suv talenat je apstraktan entitet, neshto kao starogrchki pojam entelehije, ili platonove ideje - svako manifestovanje istog, strogo apstrktnog u fizichkom, smanjuje apstraknost, samim tim i talenat.
Iz svega proizilazi da za sve koje ste ikada mislili da su talentovani, a oni, pak, ne ispunjavaju neki od ovih uslova - jednostavno ste omashili, i zbog navijachke ostrashcenosti niste opazili primese chistog fizikalstva i siledzhijstva u njihovoj igri. Shta da vam kazhem, vishe srece sledeceg puta.
post scriptum -
ono shto je josh bolje je shto ovaj obrazac mozhete primeniti kako na ostale sportove, tako i na ostale oblasti zhivota, ne bi li se fukare i funjare koje mnogi smatraju za talente raskrinkali i proglasili za shtrebere i fizikalce (hint, MJ u kosharci, Jimi Hendrix u muzici, Hichkok u filmu, i josh mnogo drugih...) Fight the power and unjustice

Another thing. This idea of "I'm offended". Well I've got news for you. I'm offended by a lot of things too. Where do I send my list? Life is offensive. You know what I mean? Just get in touch with your outer adult. And grow up. And move on.