Kalates
Gori si nego ja!
Kakvu sam ja glupost izvalio na ovoj temi par postova ranije, pre dve nedelje kada su igrali sa Vaskom, rekao sam nešto u fazonu da je Kanales supertalentovani klinac...
Kanales je mene oduševio letos u finalu Aperture, kada je razvalio protiv Katolike, a ja sam, ne znam ni sam zašto(valjda zbog mladolikog izgleda) bio ubeđen da je on negde oko 90. godišta...
Retko kada proveravam godišta igrača, ali sam preksinoć gledajući onu proslavu nakon meča morao, kada sam video Kanalesa sa otprilike petogodišnjom ćerkicom u naručju, rekoh sebi dal' je moguće da je ovaj zaglavio negde u šesnaestoj...Kad ono wiki kaže 82. godište
Mada, što se ranog "štancanja" dece kod Latino ljudi tiče, ništa neobično(u Bostonu i Majamiju sam upoznao što Brazilce
uzgred da ne bi bilo suvišnih pitanja, i Brazilke sam takođe "upoznao"

, što Portorikance koji su postajali očevi sa nekih 17-18 godina), naročito kod onih koji su materijalno obezbeđeni, pa tako i Vargas koji ima 22 godine ima par godina staru ćerkicu...
I da, da napišem nešto vezano za fudbal...
Zašto sam oduševljen drugim golom Vargasa na ovom meču?
Obratite pažnju na neki 35. sekund ovog klipa. Na stranu što je sama kretnja defanzivaca LDU-a blago rečeno katastrofalna, mene je iznenadilo da Vargas iz ubrzanja kada ga je Kalderon "podbo" s' boka nije pao(što bi stodstotno tvrdim svi naši igrači uradili, a Boga mi i većina iz najjačih evropskih liga

), već je van balansa majstorski prerolao loptu i uz savršenu kontrolu lopte nastavio direktno ga golu...
Na žalost, sve je ređa ovakva situacija u savremenom fudbalu, većina igrača će se zarad solidne pozicije za slobodan udarac zadovoljiti faulom, umesto da proba da majstorski završi solo prodor...
San koji sanjaš sam je samo san. San koji sanjamo zajedno je stvarnost.