by Bolkonski » 03 Aug 2017, 21:49
Nikada nisam voleo Neymara i smatram ga najvecim simulantom u evropskom fudbalu ( verovatno je zato i odabrao Barselonu ), ali je fantastican igrac i igrac za koga Barselona ne moze da dovede zamenu.
Jednostavno i da postoji igrac slicnih kvaliteta koga mogu da kupe opet to ne bi bilo to jer su Barselona i Neymar savrsen spoj.
Neymaru najvise odgovoara igra Barselone i Barseloni najvise odgovara igrac kao sto je Neymar. Ubacivanje sa leve strane u sredinu, uvek pravovremen trk u dubinu, ume da udje u sansu kada se cini da Barselona nema ideju on zna da se izvuce i odjednom zavrsi sam ispred golmana, kreativan je, ima pravovremene i lucidne pasove za ista takva ubacivanja Mesija ili Suareza, probojan itd. uz sve to rodjeni je simulator sto je valjda i preduslov da bi dosao u Barselonu.
Ovim je Barsa 30% slabija i ostace 30% slabija koga kog da dovedu, a nemaju veiki izbor.
Celsi nece da im proda Azara sada kada ne mogu da ga zamene, Juventus je zakljucao Dibalu, a i sam Dibala se bolje oseca na desnoj strani, Liverpul nece da im da Kutinja, a i Kutinjo po stilu igre nema veze sa Neymarom. Broj golova koje Neymar da u jednoj sezoni, Kutinjo ne moze u 3 sezone.
Kao jedina logicna zamena mi deluje Di Maria. Mada pitanje je da li ce PSZ hteti da ga pusti kada nije doveo Alexisa i da li ce hteti da ga pusti bas u Barselonu sa kojom su na ratnoj nozi jos kada je Barselona pokusala da dovede Markinjosa.
Manje - vise sto ce Katalonci biti 30% slabiji naredne sezone, veci je udarac taj sto je Neymar igrac koga su doveli da oko njega grade tim bar do 2022.- 2023. godine, a on im odlazi onda kada je konacno pronasao sebe u evropskom fudbalu i kada je dosao do nivoa potrebnog da predvodi klub. Izgubili su igraca koga su videli kao temelj sa duzi niz godina, za godine kada Mesi vise ne bude mogao da igra na visokom nivou.
U pravu je Racher kada kaze da su trebali da se odreknu Mesija, daju Neymaru Mesijev ugovor, desetku i status prve zvezde tima, medjutim nije tako lako oterati igraca koji je zaduzio klub verovatno najvise u njegovoj istoriji.
Neymar je otisao iz dva razloga: prvi je prestiz. Zelja da bude placen kao Ronaldo i Mesi. Drugi razlog je zelja da bude prva zvezda ekipe, da novinari, publicitet, blicevi, navijaci i sva paznja bude usmerena ka njemu. Jasno je da dok je Mesi u Barseloni, Neymar ce uvek biti broj dva kako god igrao.
Jos kada je Neymar dosao u Barseloni, Mesi se postavio u fazonu: " Mali, ovde sam ja gazda, mozes da mi nosis vodu i budes podredjeni, ako ti se ne svidja mozes odmah da ides. " Jos tada se mogao naslutiti ovakav kraj i on bi dosao i ranije da je postojao klub spreman da plati klauzulu.
Tu je, recimo, razlika izmedju Ronalda i Mesija. Ronaldo je veca zvezda, ali covek koji uopste nije uobrazen, koji odlicno zna gde je bio kao klinac, a gde je sada, i on je docekao Bejla koji je tada bio igrac koji je srusio njegov rekord po obestenjenju, kao sebi ravnog, Bejl se nikada nije osetio nepozeljnim u Realu i evo pre neki dan kada su se potegle price oko njegovog povratka u Englesku gde bi imao status prve zvezde, Bejl je odmah rekao da je njegova zelja samo Real. Jednostavno Ronaldo nikada nije ucinio nista da se Bejl oseti podredjeno jer je takav covek.
Da ne pricamo o situacijama kada pogodi klinca loptom, odmah otrci, pokloni dres i slika se i primer na drugoj strani kada klinac trazi Mesiju autogram, a ovaj ga pogleda u fazonu: " Alo malo, je l znas ti ko sam ja, necu sad da ti udaram potpis. " pa se klinac rasplace.
Sve u svemu, za nas, simpatizere Reala, odlicna situacija.