Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Letnja, zimska fudbalska pijaca

Re: Letnja, zimska fudbalska pijaca

Postby Bolkonski » 03 Aug 2017, 17:58

Kojih " silnih " pojacanja ? Doveli trojicu.
Celsi doveo takodje trojicu Ridigera, Bakajoka i Moratu i jure Drinkvotera iz samo njima znanih razloga.
Konte najbolji trener lige ? Will see ...
Po meni nije ni u top 3. To su Murinjo, Poketino, Klop, tim redosledom.
Bolkonski

Postby fabricio » 03 Aug 2017, 17:59

Ne mislim samo na ovu sezonu,nego generalno u poslednjih nekoliko godina... Mnogo igraca je dovedeno...
Red je bio da osvoje proslu sezonu,kad ono... ni u 5.

Sto se Kontea tice,to je moje misljenje samo. Ne mozemo svi za Murinja da budemo :beyond:
A sta ti radis kada ne poklanjas jogurte?
fabricio

Postby White Mamba » 03 Aug 2017, 18:08

Najbolji je Rafa ostali nek se poredjaju kako oce
Deb'o. Sujetan. Oce kadrira. Ne vodi treninge. Oce stan u BGH2O. Dov'o asocijalnog Korija
NECE STEFI DA IGRA ZA NJEGA
Stop hibridnom ratu!!!
White Mamba

Postby Bolkonski » 03 Aug 2017, 18:13

Ma naravno, svako ima svoje subjektivno misljenje.
Pa dobro, racunamo samo pojacanja u Murinjovoj eri. To su Baji, Matic, Pogba, Mihtarijan, Lindelaf i Lukaku.
Kod Kontea Kante, Luiz, Alonso, Bakajako, Morata, Ridiger. Identicno,
A pojacanja koja su dovodili Van Gal i pogubljeni Mojes su igraci koje je Murinjo zatekao, isto kao sto je Konte zatekao Matica, Pedra, Kostu, Fabregasa.. nije ih on doveo.
Bolkonski

Postby Kreanga » 03 Aug 2017, 18:31

Super nam je ova diskusija,samo da je prebacimo na engleski fudbal,taman da zivne tamo.
Kreanga

Postby Фантом » 03 Aug 2017, 19:52

Barsa da je pametna da dovede Milera umesto Nejmara.
дошао да вређа
Фантом

Postby Čekicar » 03 Aug 2017, 19:54

Фантом wrote:Barsa da je pametna da dovede Milera umesto Nejmara.

Identicna zamena :laugh:
I FEEL DEVOTION
Čekicar

Postby Фантом » 03 Aug 2017, 20:04

Nisam ni gledao na njega kao zamenu za Nejmara, vec Pedra kojeg je Nejmar izbacio iz 11 kada je stigao.
Barsa mora da bude MesiCentricna, ne treba joj jos jedan ofanzivni igrac koji ce da davi loptu.
дошао да вређа
Фантом

Postby Čekicar » 03 Aug 2017, 20:06

Barsa je trebala da proda Lesija i da tim gradi oko Neymara....Isto kao sto su prodali Ronaldinha u najboljem trenutku i Lesiju prepustili palicu....epski zajeb...
I FEEL DEVOTION
Čekicar

Postby Фантом » 03 Aug 2017, 20:36

Koliko sam ja razumeo Barsa nije htela da proda ni jednog ni druog, Neymar je sam otisao.
Ronaldinjo je prodat za smesne pare jer je vec odlucio da mu fudbal nije prioritet. Mesi je i dalje tata ovog sporta.
дошао да вређа
Фантом

Postby Čekicar » 03 Aug 2017, 20:38

I Roni je u tom trenutku bio tata.....

Po meni Neymar trenutno ima vecu vrednost od Lesija....godine mu idu u prilog...

Otisao je jer ne moze da dodje do izrazaja kao niko u Barseloni pored Lesija....Zeli da bude najbolji igrac na svetu a da bi to postigao mora da se odvoji od kepare..
I FEEL DEVOTION
Čekicar

Postby Фантом » 03 Aug 2017, 21:30

Nemoj da se zavaravas, nije on otisao da posnate nabolji vec najplaceniji igrac, to ti je taj sindrom siroma iz Brazila nikad dosta novca.
Da je hteo da postane najbolji izborio bi se u Barsi ili bi otisao u neku kompetitivnu ligu da se dokaze.
Mesiju se cesto zamera da se nije dokazao kao Ronaldo u EPL, a fakin' Neymar ode u jos goru ligu da se sprda sa Francuzima i kao hoce da bude najbolji, pa ne ide to tako.

Roni je i sad tata, ali od 2007 on nije profesionalni fudbaler.
Mrzim kad ja kao Madridista moram da branim Mesija.
дошао да вређа
Фантом

Postby Bolkonski » 03 Aug 2017, 21:49

Nikada nisam voleo Neymara i smatram ga najvecim simulantom u evropskom fudbalu ( verovatno je zato i odabrao Barselonu ), ali je fantastican igrac i igrac za koga Barselona ne moze da dovede zamenu.
Jednostavno i da postoji igrac slicnih kvaliteta koga mogu da kupe opet to ne bi bilo to jer su Barselona i Neymar savrsen spoj.
Neymaru najvise odgovoara igra Barselone i Barseloni najvise odgovara igrac kao sto je Neymar. Ubacivanje sa leve strane u sredinu, uvek pravovremen trk u dubinu, ume da udje u sansu kada se cini da Barselona nema ideju on zna da se izvuce i odjednom zavrsi sam ispred golmana, kreativan je, ima pravovremene i lucidne pasove za ista takva ubacivanja Mesija ili Suareza, probojan itd. uz sve to rodjeni je simulator sto je valjda i preduslov da bi dosao u Barselonu.
Ovim je Barsa 30% slabija i ostace 30% slabija koga kog da dovedu, a nemaju veiki izbor.
Celsi nece da im proda Azara sada kada ne mogu da ga zamene, Juventus je zakljucao Dibalu, a i sam Dibala se bolje oseca na desnoj strani, Liverpul nece da im da Kutinja, a i Kutinjo po stilu igre nema veze sa Neymarom. Broj golova koje Neymar da u jednoj sezoni, Kutinjo ne moze u 3 sezone.
Kao jedina logicna zamena mi deluje Di Maria. Mada pitanje je da li ce PSZ hteti da ga pusti kada nije doveo Alexisa i da li ce hteti da ga pusti bas u Barselonu sa kojom su na ratnoj nozi jos kada je Barselona pokusala da dovede Markinjosa.
Manje - vise sto ce Katalonci biti 30% slabiji naredne sezone, veci je udarac taj sto je Neymar igrac koga su doveli da oko njega grade tim bar do 2022.- 2023. godine, a on im odlazi onda kada je konacno pronasao sebe u evropskom fudbalu i kada je dosao do nivoa potrebnog da predvodi klub. Izgubili su igraca koga su videli kao temelj sa duzi niz godina, za godine kada Mesi vise ne bude mogao da igra na visokom nivou.
U pravu je Racher kada kaze da su trebali da se odreknu Mesija, daju Neymaru Mesijev ugovor, desetku i status prve zvezde tima, medjutim nije tako lako oterati igraca koji je zaduzio klub verovatno najvise u njegovoj istoriji.
Neymar je otisao iz dva razloga: prvi je prestiz. Zelja da bude placen kao Ronaldo i Mesi. Drugi razlog je zelja da bude prva zvezda ekipe, da novinari, publicitet, blicevi, navijaci i sva paznja bude usmerena ka njemu. Jasno je da dok je Mesi u Barseloni, Neymar ce uvek biti broj dva kako god igrao.
Jos kada je Neymar dosao u Barseloni, Mesi se postavio u fazonu: " Mali, ovde sam ja gazda, mozes da mi nosis vodu i budes podredjeni, ako ti se ne svidja mozes odmah da ides. " Jos tada se mogao naslutiti ovakav kraj i on bi dosao i ranije da je postojao klub spreman da plati klauzulu.
Tu je, recimo, razlika izmedju Ronalda i Mesija. Ronaldo je veca zvezda, ali covek koji uopste nije uobrazen, koji odlicno zna gde je bio kao klinac, a gde je sada, i on je docekao Bejla koji je tada bio igrac koji je srusio njegov rekord po obestenjenju, kao sebi ravnog, Bejl se nikada nije osetio nepozeljnim u Realu i evo pre neki dan kada su se potegle price oko njegovog povratka u Englesku gde bi imao status prve zvezde, Bejl je odmah rekao da je njegova zelja samo Real. Jednostavno Ronaldo nikada nije ucinio nista da se Bejl oseti podredjeno jer je takav covek.
Da ne pricamo o situacijama kada pogodi klinca loptom, odmah otrci, pokloni dres i slika se i primer na drugoj strani kada klinac trazi Mesiju autogram, a ovaj ga pogleda u fazonu: " Alo malo, je l znas ti ko sam ja, necu sad da ti udaram potpis. " pa se klinac rasplace.
Sve u svemu, za nas, simpatizere Reala, odlicna situacija.
Bolkonski

Postby fabricio » 03 Aug 2017, 22:23

Rächer wrote:Barsa je trebala da proda Lesija i da tim gradi oko Neymara....Isto kao sto su prodali Ronaldinha u najboljem trenutku i Lesiju prepustili palicu....epski zajeb...

Amin !!!

Prodaja Nejmara je svetski zajeb.
A sta ti radis kada ne poklanjas jogurte?
fabricio

Postby Фантом » 03 Aug 2017, 22:44

Bolkonski wrote:Jos kada je Neymar dosao u Barseloni, Mesi se postavio u fazonu: " Mali, ovde sam ja gazda, mozes da mi nosis vodu i budes podredjeni, ako ti se ne svidja mozes odmah da ides. " Jos tada se mogao naslutiti ovakav kraj i on bi dosao i ranije da je postojao klub spreman da plati klauzulu.
Tu je, recimo, razlika izmedju Ronalda i Mesija. Ronaldo je veca zvezda, ali covek koji uopste nije uobrazen, koji odlicno zna gde je bio kao klinac, a gde je sada, i on je docekao Bejla koji je tada bio igrac koji je srusio njegov rekord po obestenjenju, kao sebi ravnog

Jbt Bejl proigra kada nije tu Ronaldo, a sa njim cesto jedan od najgorih. Usrao se Kaki u karijeru i pises da on nije uobrazen. Ja stvarno nisam gledao uobrazenijeg igraca na terenu. U to kakav je on covek, da l' salje donacije, izvinjava se ljudima, kupuje decu i kakav je van terena ne ulazim. Covek je masina, determinacija od 0-20 mu je 100, brutalan igrac.

Zna se ko je gazda u Madridu isto kao sto se zna ko treba da bude gazda u Barseloni, samo se mali padavicar pobunio. Zato Barsa nije licila ni na sta prosle sezone.
Neymar bi po stilu igre 10x bolje legao Realu nego Barsi, iako mozda nekome deluju ti njihovi napadi leprsavo ili slobodno, to je robovanje sistemu, dok bi u Realu imao mnogo vise slobode i prostora za 1na1. Ne bi mene iznenadilo da Florentino za par godina pukne pare kao za Ronalda i dovede ga gde mu je oduvek i bilo mesto.
дошао да вређа
Фантом

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal