Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Epska fantastika, SF, Horor

Re: EPSKA FANTASTIKA, SF, HORROR

Postby alcesta » 27 Dec 2011, 19:24

@Vića: meni lično se 3. film sviđa i u bioskopskoj verziji, ne bih inače išla da ga gledam triput :D ali neke stvari stvarno u toj verziji fale. Mada se sećam i da je svima koji nisu čitali užasno smetao kraj, tj. što ima toliko krajeva pa taman kad pomisliš da je gotovo ono još nije :biggrin: ali ja sam bila oduševljena što nisu završili film u Gondoru i što su ispoštovali moje omiljene delove u knjizi :D

Istini za volju, ne bih mu mnogo zamerio ni da je malo skratio onaj Frodov "idem preko zemlje Srb... Mordora" deo sa sve onim beskonacnim "Seme, piski mi se, Seme kaki mi se, Seme obrisi mi guzu, Seme pridrzi mi ga,...". Taj deo i pored genijalnog Serkisa sam redovno preskakao posle prvih nekoliko gledanja filma ali ja i nisam neki reper posto sam to isto radio i kad sam citao knjige posle prvih nekoliko puta.
To jeste mučan deo, ali je takav i u knjigama i bar tu filmu ne možemo zameriti da nije veran knjizi :D znam da i danas radije preskačem te delove kad čitam jer se u njima praktično i čitalac muči kroz Mordor, što doduše i treba da bude tako. :) Knjiga je mnogo teža od filma tu, bar meni. Još jedan dokaz kako je pisac dobar :inlove: mislim, meni su se sušila usta kad su oni bili žedni :laugh:

Da i ne pricam sto se i dan danas najezim kad se Rohani pojave na Pelenorskim poljima. I jezicu se na tu scenu do kraja zivota, koliko god cesto da odgledam filmove.
Ja se ježim i u knjizi na taj deo :duel: :uzbud: ali mi je jedan od najlepših scena paljenje baklji Gondora, to je jedan od retkih momenata koje film dočarava bolje :blue:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby alcesta » 27 Dec 2011, 19:27

harper lee wrote: Pored mene su sedela dva momka iz Podgorice koji su iz Crne Gore dosli avionom samo zbog te projekcije

Zašto ja njih ne poznajem? :colera:
alcesta

Postby harper lee » 27 Dec 2011, 19:33

alcesta wrote:ali mi je jedan od najlepših scena paljenje baklji Gondora, to je jedan od retkih momenata koje film dočarava bolje :blue:

Jeste, to je mnogo dobro napravljeno ali me ne cudi da je bolje ispalo na filmu jer kad malo razmislis vrednost te scene je upravo u njenom vizuelnom sadrzaju. To spada u one "ma, moras da vidis, ne znam kako da ti objasnim" price.

alcesta wrote:
harper lee wrote: Pored mene su sedela dva momka iz Podgorice koji su iz Crne Gore dosli avionom samo zbog te projekcije

Zašto ja njih ne poznajem? :colera:

Ne znam. Sad kad sam procitao ovaj tvoj post pokusavao sam da se setim da li sam ih pitao odakle su dosli ili odakle su. Dosli su svakako avionom iz Podgorice ali mozda nisu iz Podgorice nego negde drugde iz Crne Gore.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby alcesta » 27 Dec 2011, 19:34

harper lee wrote:Jeste, to je mnogo dobro napravljeno ali me ne cudi da je bolje ispalo na filmu jer kad malo razmislis vrednost te scene je upravo u njenom vizuelnom sadrzaju. To spada u one "ma, moras da vidis, ne znam kako da ti objasnim" price.

Pa zato se filmovi i prave. :okk:
alcesta

Postby harper lee » 27 Dec 2011, 19:37

O, jebite se, sad mi se gledaju filmovi ponovo. :colera:
harper lee

Postby vicharhcp » 27 Dec 2011, 19:46

harper lee wrote:O, jebite se, sad mi se gledaju filmovi ponovo. :colera:

taman su novogodisnji praznici pravo vreme za to :biggrin:

Ja sam ih skoro gledala, sva tri. Kad god se daju negde na tv, meni padne na pamet da bi mogla da odgledam ponovo (produzene verzije, razume se). Skoro su isli na prvoj, pa sam ja gledala moje verzije :biggrin:

Posto moj dragi i ja ne volimo novogodisnja ludila (verovatno zato sto ne podnosimo narodnjake) i ne idemo na doceke, vec smo se za ovu novogodisnju noc dogovorili da se sakupi nase najuze drustvance i da gledamo Igru prestola. Jos nismo odlucili hocemo li se okupiti u subotu u 4 i gledati svih 10 epizoda ili cemo podeliti u dva dana.
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
vicharhcp

Postby alcesta » 27 Dec 2011, 19:47

A šta je tu strašno? :laugh: Evo sad će praznici, ima vremena a nema nekog tenisa, taman :biggrin:
Ja se baš spremam za produženi Povratak kralja :nargile:
alcesta

Postby harper lee » 27 Dec 2011, 19:51

vicharhcp wrote:

taman su novogodisnji praznici pravo vreme za to :biggrin:

Ja sam ih skoro gledala, sva tri. Kad god se daju negde na tv, meni padne na pamet da bi mogla da odgledam ponovo (produzene verzije, razume se). Skoro su isli na prvoj, pa sam ja gledala moje verzije :biggrin:

Posto moj dragi i ja ne volimo novogodisnja ludila (verovatno zato sto ne podnosimo narodnjake) i ne idemo na doceke, vec smo se za ovu novogodisnju noc dogovorili da se sakupi nase najuze drustvance i da gledamo Igru prestola. Jos nismo odlucili hocemo li se okupiti u subotu u 4 i gledati svih 10 epizoda ili cemo podeliti u dva dana.

alcesta wrote:

A šta je tu strašno? :laugh: Evo sad će praznici, ima vremena a nema nekog tenisa, taman :biggrin:
Ja se baš spremam za produženi Povratak kralja :nargile:

Ma, imam neke bitne stvari da radim sledecih nekoliko dana a koliko poznajem sebe eto me ispred TV-a jos koliko smesta. :biggrin: I ovo sto sam presedeo do sada je samo zato sto mi se u krilu ugnezdilo ovo cudo od macke koje je do sada knjavalo, ali evo i ona ode da srusi i unisti po stanu ono sto do sada jos uvek nije.
harper lee

Postby alcesta » 27 Dec 2011, 19:54

harper lee wrote: I ovo sto sam presedeo do sada je samo zato sto mi se u krilu ugnezdilo ovo cudo od macke koje je do sada knjavalo, ali evo i ona ode da srusi i unisti po stanu ono sto do sada jos uvek nije.

Onda imamo rešenje, gledaj filmove na parče isključivo dok ti mačka spava u krilu pa dok se ne probudi :biggrin:
alcesta

Postby harper lee » 27 Dec 2011, 19:58

alcesta wrote:
harper lee wrote: I ovo sto sam presedeo do sada je samo zato sto mi se u krilu ugnezdilo ovo cudo od macke koje je do sada knjavalo, ali evo i ona ode da srusi i unisti po stanu ono sto do sada jos uvek nije.

Onda imamo rešenje, gledaj filmove na parče isključivo dok ti mačka spava u krilu pa dok se ne probudi :biggrin:

Jos kad bih se ja nesto pitao oko toga. Ili, kad smo vec kod toga, oko bilo cega. Ja ne znam sta treba ljudima da prave onolike ratove i cudesa ne bi li se dokopali robova. Samo das svakome od koga hoces da napravis roba po jednu macku i zavrsio si posao.
harper lee

Postby alcesta » 27 Dec 2011, 20:02

Znam kako ti je :laugh: je li ti lepša polovina još ubeđena da je život promašen bez mačke u kući? :D

(kuku, šta napravismo od teme :tap: )
alcesta

Postby harper lee » 27 Dec 2011, 20:27

alcesta wrote:Znam kako ti je :laugh: je li ti lepša polovina još ubeđena da je život promašen bez mačke u kući? :D

Ma, jeste, teraj je u tri lepe. Apsolutno svaki fazon u macjem repertoaru je nasa macka uspela da joj proda. :colera:
harper lee

Postby alcesta » 27 Dec 2011, 20:35

harper lee wrote:
alcesta wrote:Znam kako ti je :laugh: je li ti lepša polovina još ubeđena da je život promašen bez mačke u kući? :D

Ma, jeste, teraj je u tri lepe. Apsolutno svaki fazon u macjem repertoaru je nasa macka uspela da joj proda. :colera:
OK, odgovoriću ti gore na svaštari, preterasmo :biggrin:
alcesta

Postby alcesta » 27 Dec 2011, 23:00

alcesta wrote:Ja se baš spremam za produženi Povratak kralja :nargile:

Počela sam ga, neću stići sve večeras ali nema veze. Taman sam ga prekinula kod baklji Gondora :inlove:
Zaboravljam koliko je muzika fenomenalna, moram da iskopam i te CD-e. Jedno vreme mi je tema Okruga bila omiljena za početak dana kad se spremam na posao, popravi mi raspoloženje kad mi se ne ustaje iz kreveta. :biggrin:
alcesta

Postby Starsica » 28 Dec 2011, 00:34

Muzika je fenomenalna, ja sam samo to slusala sigurno pola godine.
I bas mi je krivo sto sam zakasnila na diskusiju <_<
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura